BIY AD

21 Mayıs 2011 Cumartesi

21 Mayıs Programı

22 Mayıs Pazar 04:00 Dallas Maverics- OKC Thunder (NTV)
(bu ve serideki tüm maçlar saat 04:00'te oynanacak, takvimlerde işaretlenesi bir durum)

İkinci maçın kaybedilmesinden sonra, yani Dallas'ın kendi evinde bir maç kaybetmesinden sonra otoriteler genelde hep baktım, genel bir özgüven kırılması sezmişler Maverics'te. Bunu da son iki senenin şampiyonunu süpürmelerinden sonra, 9 günlük bir ara verdikten de sona, Thunder karşısında ilk maçta Nowitzki başta, takımın tüm çarklarının kusursuz dönmesinin ardından ortaya çıkan rehavete bağlamışlar. Açıkçası bunu Dallas'ın Dallas olduğu için hissettiklerini düşünüyorum. Son 10 yılda bir çok fırsatı çeşitli sebepler yüzünden değerlendirememiş olmaları sebebiyle, bu serideki bir Thunder mağlubiyetiyle de bu kadar puan kırmak yanlış, çünkü zaten bu sene tüm Playofflar gösterdi ki, yedi maçlık serilerde ilk iki maçtan birini misafir takımın çalması büyük avantaj, fakat seriyi kazanmanın garantisi hiç değil. O yüzden Dallas bu maçta (başta Terry, ilk maç sonrası çok iltifat ettik nazar değdi sanırım) kendine gelecektir diye düşünyorum. Diğer taraftan da ev sahibi Thunder formda olan taraf. Maçın düşük skorlu geçmesini bekliyorum yaşanacak mücadele sebebiyle.

Mağlubiyet ile ilgili Chandler'ın görüşlerini de ekleyeyim izninizle: "Herhangi bir mağlubiyetin iyi olabileceğini size söylemeyeceğim, çünkü ben asla kaybetmeyi sevmem. Kaybetmek uyku düzenim için hiç iyi değil. Fakat bazen uyanmak için çeneye bir yumruk yemelisiniz, sonra uyanırsınız. Dün akşam onlar (Thunder) çenemize bir tane vurdu, umarım bu bizi uyandırır."

Basketbol maçlarında dengeler çok önemlidir, hele de Playofflar'da. Önceden tahmin ettiğim gibi Westbrook bu denklemin önemli bir parçası, ilk maçtaki gibi yok olursa, yada ikinci maçtaki gibi parlarsa, Thunder için çok şey değişebilir. Dallas için de  maçın dengesi biraz da Nowitzki'nin ikili sıkıştırmalarla ne kadar iyi baş edebildiğine bağlı. Geçen maçta biraz bocalamış gibiydi. Son olarak da, herhangi bir maçın da büyük belirleyenlerinden biri, fakat burada bençler biraz daha istikrarsız olduğu için, benç katkısı çok daha önemli bir etken kazananı belirleyen olması açısından (bkz Thunder bençinin ilk maçta 22 sayı attıktan sonra ikinci maçta 50 sayıya (%69 saha içi isabet ile) yaptığı sıçrama).

0 FARKLI FIKIR: