BIY AD

22 Mayıs 2011 Pazar

NBA'de Bugün - Play-Off 30.Gün

Mavericks 93 - Thunder 87
Tuhaf bir maça tanıklık ettik dün gece. Çekişmeli beklediğim bir maçın erkenden Dallas kontrolüne geçmesi başlı başına bir olay ama bunda Nowitzki'nin payının çok az olması işin enteresan tarafı. Aynı zamanda Thunder'ın rezil hücumları var ve skor üretmekte çok çok zorlanıyorlar. Nowitzki ve Durant2ın aynı anda bu kadar kötü olacağı başka maç izlemeyiz herhalde bu seride. Dün gece Dallas'ı taşıyan ve ekstra katkıları veren isim Marion oldu.

Dallas ilk devrede standart basketbolunu oynayıp 16 sayılık bir fark ile soyunma odasına gireceğini düşünemezdi herhalde. Üstelik Nowitzki'nin devreye hiç girememiş olmasını da sayarsak beklenmedik olaylarla başladı maç. Üçüncü çeyrek geldiğinde çeyreğe iyi de giren Dallas'ın maçı bitirmesini bekliyordum ancak kapıyı kapatamadılar. Thunder skoru yavaş yavaş eritmeye başladı ve son dakikalarda biraz daha şanslı olsalar belki de kazanacak noktaya geleceklerdi. Bu geri dönüş bana Portland serisindeki müthiş maçı hatırlattı ama Thunder cephesinde oyunun son döneminde Roy gibi ortaya çıkan bir kahraman olmadı. Dallas kazandı kazanmasına ama maçın buralara kadar gelmesi bile irdelenmeli takımda.

Dallas'ta Nowitzki ilk üç çeyrek boyunca yalnızca 8 sayı atmasına karşın son çeyrek bocalayan takımını ayakta tutan isim olmayı başardı. Maç boyunca oyuna ağırlığını koyamadı belki Nowitzki ama kritik anlarda öylesine basketler buldu ki oyunu bitiren anlarda sahneye çıktı ve 18 sayı ile maçı noktaladı. Marion 9/13 isabetle 18 sayı üreterek takımın en iyisi olarak dikkat çekerken, Kidd 13 sayı-8 asist-6 ribaund ile başarılı bir performansa imza attı.

Thunder cephesine geçecek olursak istatistiklerde görebildiğimiz kötü şut yüzdeleri olacaktır. İlk devre takım halinde kötüydü Thunder ancak ikinci devre bir toparlanma gözlendi takımda farkın erimeye de başlamasıyla ancak maçı iyice tehlikeye sokabilecek ve Dallas'ı panikletecek şutları kaçırmaları bu maçı kazanamayacaklarının da göstergesi gibiydi. Durant eline aldığı her topu salladı genelde ki dün gece bende en çok hayal kırıklığı yaratan isimlerdendi. 24 sayı-12 ribaund ile oynadı Durant ve rakamsal olarak iyi işlere imza attı ancak 0/8 gibi bir üçlük yüzdesi tarif edilemez. Takım olarak 1/17 gibi rezalet bir isabet oranı yakalamış olabilirsin ama takımın yıldızına bu yakışmıyor. Westbrook 30 sayı ile oynadı ancak yaptığı top kayıpları onun performansını gölgeledi.

2 FARKLI FIKIR:

sam dedi ki...

enes ortalığı kasıp kavuruyor sitenizde bir tane haberini göremedik... nedir bu çocuğa yapılan haksızlık? kimse dur demeyecek mi bu oyuna?

Adsız dedi ki...

Durant'i 3 kez canlı izlemiş biri olarak söylüyorum. Şu anda Lebron, Wade, Kobe üçlüsünün yanına yaklaşamaz. Carmelo bile Durant'in bir adım önünde diyebilirim. Durant iki senedir oyununun hiçbir yönünü geliştirmedi. Ama burada suç Durant'te değil. Suç tamamen Scott Brooks'ta. Durant'i hala faul almaya yönelik oynatması tam bir saçmalık. Durant zaten çok iyi bir oyuncu ama daha iyi yapabileceği şeyler var. Mükemmel olabilir.