BIY AD

27 Mayıs 2011 Cuma

NBA'de Bugün - Play-Off 35.Gün

Heat 83 - Bulls 80
Tarifi mümkün olmayan bir maç izledik. Herşeyin Chicago lehine olduğu bir maçın bir anda nasıl buraya geldiğini tarif etmem çok çok zor. Rose ve Deng başta olmak üzere Chicago kazanmak için sahaya çıkmış bunu daha ilk dakikada gösterdiler. Noah'ın agresif ve istekli oyunu da buna eklenince herhalde seri 6.maça taşındı diye düşünmeye başladım. Miami cephesinde de LeBron'un ilk çeyrekteki iyi oyununun dışında elle tutulur bir yanı yoktu. Wade kariyerinin en çok top kaybı yaptığı maça doğru gidiyor, Haslem-Bibby ikilisinden beklenen katkılar gelmiyordu. Üçüncü çeyrekte Boozer'ın yaptığı sert faul ile bir anda oyun konsantrasyonunu kaybetti Bulls oyuncuları ama o dönemde daha ayağa kalkamadı Heat. Kızı için oynayan Miller'ın dönemlik bir katkısı vardı ama onun da dozu çoktan geçmişti son çeyrekte.

Chicago istediği gibi kontrolünde götürüyordu maçı son çeyrek. Öyle ki bu saydığım etmenlerin yanında bir de son çeyrek Thomas'ın ekstra basketleri ve Brewer'ın yüreğini ortaya koymasını izledik. Her şey Chicago açısından o kadar iyi gidiyordu ki serinin diğer maçlarında son çeyrek skor çıkıntısı çekerken belki de katkı alabilecek en son isimlerden şu katkıları almak takımın özgüvenini de arttırmıştı. 4 dakikadan az bir süre kala Brewer'ın üçlüğü ile fark 12'ye çıkınca işin artık bittiğini ve Miami'de bir maç daha izleyeceğimizi düşündüm. Ancak maç boyu o kadar kötü oynayan Wade iki basketle kıvılcımı yarattı. Ardından LeBron'un iki üçlüğü ve Wade'in 4 sayılık oyunu ile Heat oyuna ortak oluyordu. Psikolojik olarak üstünlüğü de eline geçiren Miami oradan maçı vermeyerek müthiş bir geri dönüşe imza atıyordu.

Wade'in en kötü maçlarından birini izlediğime emindim bitime 4 dakika kala. Ama büyük oyuncu olduğunu nerede sahneye çıkması gerektiğini gösterdi ve takımı ateşleyen isim oldu. 6/13 isabetle 21 sayıya imzasını attı ama istatistiklerinde görülen 9 top kaybı onun maçın genelinde nasıl bir konsantrasyon ile oynadığının göstergesi sanırım. James ise Wade'in başlattığı geri dönüş ateşini körükleyen isim oldu ve o dönemde bulduğu 8 sayı ile maçı getiren isimlerden biriydi. Zaten maç boyu oyunun içinde kalmaya çalıştı ama zaman zaman farkın da etkisiyle oyundan kopmanın sınırlarında gezdi. Buna rağmen 28 sayı-11 ribaund-6 asist ile mücadele etti. Chris Bosh ise serinin en sürpriz ismi oldu. Kendisini seri öncesi görmezden gelen Boozer'a en iyi cevabını parke üzerinde verdi Bosh. Dün akşam da maç boyu ayakta kalan ender isimlerden biriydi Miami'de ve 20 sayı-10 ribaund-4 blok ile mücadele etti.

Chicago'ya geçecek olursak şu maç Rose ve Deng'in emeklerine üzülmüşümdür. Tamam dün gece gördük ki daha gidilecek yolları var ama dün akşamki gibi bir yenilgiyi hak etmediler. Maça tamamen hakim olan Bulls'un son çeyreklerde bu kadar aciz gözükmesi birazda onların sorumluluğunda. Rose 25 sayı-8 asist-5 ribaund ile belki de serideki en iyi maçlarından birini oynadı ve Deng 18 sayı-7 ribaund ile oynamasının dışında uzun süre 5 faulle sahada kalarak savunmada direnci sürdüren isimdi ancak bu performanslar galibiyeti getiremedi. Son çeyrek Brewer'ın müthiş katkılarından sonra işin bittiğini düşündüm ki skorun çok kısıtlı olduğu bu seride benchten gelerek 10 sayılık bir katkının önemi her zaman büyük ama onun da iyi performansı havada kaldı böylece. Indiana karşısında da gördük bunu Atlanta karşısında da. Chicago'nun maç sonu oynayamama sorunu onları finalden etti belki. Şu an seri çok farklı yerlerde olabilecekken Heat 4-1 ile seriyi noktaladı.

5 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

sevgili kaan mert, 2. mactan sonraki yazinda chicago alsa seri bitme noktasina geliyordu dediydin, sanki 2-0dan geri gelen takim hic olmamis tarihte gibi, sonra mac alamadi bak chicago, bi daha boyle seyler yazma tamammi canim, hadi bakim.

Adsız dedi ki...

Rose un emeği mi? Rose bu seride takımı baltalamaktan başka hiç bir şey yapmadı , üzerine devamlı 2 li sıkıştırma gelmesine rağmen saçma sapan drivelarla potaya saldırdı, saldıramazsa imkansız şutlar denedi %30 civarı isabet yaptı üstüne devamlı top kaybı! Deng cayır cayr yanarken en az 5 6 poziyonda bomboşken pas vermedi
ıverson bile bu kadar değildi

Phil dedi ki...

n/a

lanista dedi ki...

nba finalleri başlayacak daha bir tane değerlendirme yazısı yok. nerede bu blogun yazarları? uyuyor musunuz birader ? hadi birinizin ikinizin işi olur, yoğundur, giremez felan ama hiç kimse mi müsait değil?

JacK dedi ki...

sabonis finaller çakıştı galiba :) agacım Nba finaller daha önemli bırak tezdir projedir karalayaydın az çok iyiydi :)) kolay gele