BIY AD

25 Mayıs 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - Play-Off 33.Gün

Bulls 93 - Heat 101
Chicago adına serinin dönüm maçlarından biriydi. 2-1 geridesiniz ve deplasmanda maç çalmak ve seriyi eşitlemek müthiş bir avantaj sağlar özellikle seride ev sahibi avantajına sahipseniz. Ancak dün gece Chicago çok basit hatalarla galibiyetin kıyısından döndü. İki takımda bu hataları yaptı ve kim kaybederse bunları arayacaktı elbette. Seri şimdi Chicago'ya taşınıyor ve belki de oyuncular ve taraftarlar kendi evlerinde serinin bitmesine izin vermemek için ayrı bir motivasyonla oynayabilirler.

Dün akşama dönecek olursak maça iyi başlayan taraf boğalar oldu. James'in takımı ilk çeyrekte ayakta tutma çabaları başarılı olsa da ikinci çeyrek benchten geldiğinde sorgulanacak tercihleriyle Chicago serisini tekrar başlattı ve Bulls aradaki farkı eriterek devreye önde girmeyi başardı. İkinci çeyrekte James'in kenarda olduğu dakikalarda iyi oynayan ve Wade'i de oyunun içine sokan Miami, James'in gelişi ile bir anda bocaladı hücumda ve savunmada. Nitekim onun yaptığı basit iki top kaybı Bulls'un serisini başlatan etmendi. Maç içinde bir çok yanlış işe imza attı belki de James ama yeri gelince büyük oyuncunun yapması gerkenleri de yaptı. Uzatmada çok kritik bir hücumda Deng'in kendisini müthiş savunmasına rağmen basketi bulması kapıyı kapatan son nokta oldu. 35 sayı-6 ribaund-6 asist ile müthiş bir performans ortaya koydu James ve galibiyeti getiren isim oldu.

Maç boyunca etkili olamayan Wade 5/16 şut isabeti ile çok kötü bir gece geçirdi. Ancak bu şut isabetlerinden çok kritik iki tanesini uzatma periyodunda bulan Wade gerek hücumu gerekse savunmada gayretiyle oyunun içinde her zaman etken olabileceğini gösterdi. 16 sayı üretti deneyimli yıldız. Bosh ise müthiş performansını sürdürüyor. İçeri yüklenen faul alan ve en önemlisi mücadeleden kaçmayan Bosh 22 sayı ile oynadı. Benchten gelen isimlerden özellikle Miller dün gece muazzam bir katkı verdi takıma. Gerek bulduğu basketler gerekse aldığı ribaundlar ile başarılı bir akşam geçirdi. Dikkatin Wade-LeBron-Bosh üçlüsünde olduğu anlarda sahneye çıkan Miller neden bu takımda en önemli yardımcı eleman olduğunu da göstermiş oldu ve 12 sayı-9 ribaund üretti.

Chicago'da günün en etkili ismi yaklaşık 50 dakika oyunda kalan Boozer oldu. Thibodeau maçın gidişatına göre kenara alıp dinlendirmekte sıkıntı yaşadığı Boozer'ı sürekli maçın içinde tuttu. Boozer belki de ilk kez bu kadar çok süre bulurken yorgunlukları gözden kaçmadı ama 20 sayı-11 ribaund ile pota altında başarılı bir gece geçirdi. Faul problemine girerek kenara geldiği dönemlerde yokluğunu hissettiren Deng 20 sayı ile oynayarak dikkat çekti. Rose'a gelecek olursak maç içinde müthiş iki smaç yaptı ve Chicago'nun tökezlediği bir dönemde takımını depara kaldırdı. Ancak maç içinde yaptığı bu iki smaç dışında oyuna doğrudan etkili bir anı yoktu. Serinin genelinde olduğu gibi bolca şutla 23 sayı üretti. Takımının önemli bir virajda olduğu gecede normal sürenin son iki hücumunu harcaması da daha pişmesi gerektiğinin göstergesi. İki gece aynı son hücumu izleyince gözüm Scott Brooks'u aradı salonda. Ömer ise 2 dakika süre aldığı maça sakatlığından dolayı devam edemedi.

0 FARKLI FIKIR: