BIY AD

24 Mayıs 2011 Salı

NBA'de Bugün - Play-Off 32.Gün

Mavericks 112 - Thunder 105
Oklahoma evinde ikinci maçı da kaybederek kendi sonunu hazırlamış gözüküyor. İki takım arasında çeşitli noktalarda elbet güç dengeleri var bir tarafın ağır bastığı yada handikapı olduğu ancak buna rağmen serideki çoğu maç ortada geçti. Dallas'ın kazandığı üçüncü maçta bile Oklahoma son çeyrek ayakta kalmayı başardı ve maçı belli bir noktaya kadar getirdi. Dün akşam da maça büyük bir istekle başlayan ve skorda öne fırlayan Oklahoma maç boyunca bu üstünlüğünü rakibe vermedi. Maçın son beş dakikasına 15 sayı farkla girince serinin artık eşitlendiğini düşündüm ancak son beş dakikada oyunda müthiş bir Nowitzki vardı. Oklahoma maç boyunca yaptığı iyi işleri yapamadı ve Nowitzki, Collinson tarafından bire bir savunulmasına rağmen çok zor şutların altından kalkarak maçı uzatmaya taşıyan isim oldu.

Dirk Nowitzki bu play-off'larda ayrı bir boyuta ulaştı. İlk turdan beri müthiş bir savaş vererek takımını taşıyor yüzük için. Aynı zamanda etrafında kurulan doğru kadronun da etkisiyle finale göz kırptılar dün gece. Kidd-Peja-Marion gibi play-off tecrübesi olan isimlerin de çoğu zaman önemli sorumluluklar aldıklarının altını çizmek gerek. Nowitzki dün gece bitti denilen maçı çevirdi. Belki takım maç boyunca skorda öne geçemedi ama uzatmaya giden maçta psikolojik avantaj Dallas'a geçti. Oklahoma son beş dakikada oynadığı kötü oyununu uzatma periyoduna da yansıtınca yenilgi onlar adına kaçınılmaz oldu.

Nowitzki'nin performansını rakamlara yansıtacak olursak 12/20 isabetle oynadı ve 40 sayıya imzasını attı. Bu basketlerin muhtemelen yarısı el üstü basketlerdir. Kidd ise 41 dakika oyunda kaldı ve 17 sayı-7 asist-4 top çalma ile başarılı bir performansa imza attı. Nowitzki ve Kidd ikilisinin şu performanslarını gördükçe yüzüğün bu takıma gitmesi gerektiğini de düşünmüyor değilim. Dallas'ın şu kadroyu koruyup bir daha buralara kadar gelmesi pek kolay değil ancak diğer üç takımın bu iskeleti koruması dahilinde uzun yıllar burada olacaklarını savunabiliriz.

Oklahoma'nın en büyük sorunu yumruğu masaya vurmakta sorun yaşaması. Memphis serisinde olsun sezon içinde olsun bunun örneğini bir çok kez gördük. Oklahoma son topu mu kullanacak bırakın taktiği çizimi. Kenardan Durant alacak ve topu sürüp yollayacak potaya. Bunu izleyenler bile bildiğine göre bu takımı eşleşmeden dolayı inceleyen analiz eden Dallas'ın bilmeme olasılığı yok. Ancak Brooks ısrarla bu tercihinden vazgeçmiyor yada bir B planı yok. Şu maçı son dakikalarda göz göre göre rakibe verirken oyuncuların payı olduğu kadar kenar yönetiminin de payı var muhakkak. Durant 29 sayı-15 ribaund ile oynadı dün gece ve takımının liderliğini üstlendi ancak yeterli olmadı performansı. Westbrook 19-8-8 yapmasına rağmen bir guard için fazla olan 6 top kaybına imza attı. Zaten Oklahoma'nın maç içinde yaptığı 25 top kaybının izahı yok. Oklahama bu rakama rağmen maçı kazanacak noktadaydı bir iki dakika daha doğru basketbolu oynayabilseydi. Bir de bu takımın performansını bir seviye üste çeken Harden'in o son bölüme kenarda olması da Thunder adına bir handikaptı.

0 FARKLI FIKIR: