BIY AD

26 Mayıs 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - Play-Off 34.Gün

Thunder 96 - Mavericks 100
2011 Batı Finallerini nasıl hatırlayacağım diye bir soru soracak olursam Oklahoma'nın kritik anlarda sorumluluk alamayan ve maç boyunca yaptığı iyi işleri o anlara yansıtamayan bir takım olduğunu hatırlarım. Bir kez daha maçın son bölümündeki hatalarıyla ve kötü basketboluyla maçı verdi Oklahoma. En büyük sorunları onların seriyi kaybetmesine neden oldu. 4.maçta son 5 dakikaya 15 sayı önde giren Oklahoma 17-2'lik bir seriyi önleyememişti potasında. Dün akşam ise 17-6'lık bir Dallas serisi vardı maç sonunda ki kazananı belli etti bu seri. Nowitzki'nin 1.14 kala üçlüğü bulunca maçı kazanan tarafın Dallas olduğu belli olmuştu bile.

Geçtiğimiz maç Dallas'ın geri dönüş anlarında oyunda Harden yoktu. Sezonun ve play-off''ların Oklahoma adına en güvenilir isimlerinden biri olan ve doğru basketbol oynayan Harden dün gece oyundaydı ancak topu ona teslim etmeyi bir türlü düşünemedi takım. Son çeyreğin son dakikasına kadar skorda üstünlüğünü korumuşsun ve rakibinin öne geçmesine izin vermemişsin ama o son dakikadaki basket rakibi sadece skorda öne geçirmez psikolojik olarak seni de bitirir. Nitekim Oklahoma yine kötü son top tercihleri ile bu sezona nokta koydu.

Dallas 2006'dan sonra ikinci kez finallere çıkmayı başardı ve rakibini bekliyor. Dirk Nowitzki'nin bunda müthiş payı var ve dün akşam 26 sayı-9 ribaund ile takımını sırtlayan isimdi. Marion'un takımda bulunması gerek savunma gerekse hücum potansiyeli açısından avantaj. Yeri geliyor hücumda önemli işlere imza atabiliyor Marion dün akşam örneğini gördüğümüz gibi. 26 sayı-8 ribaund ile Dallas'ı finale taşıyan isimlerin başında geliyor Marion. Aynı zamanda bu galibiyette skor olarak 2 sayılık bir katkı verse de 10 asist-7 ribaund ve en önemlisi sadece 1 top kaybı ile oynayan Kidd oldukça başarılı bir performansa imza attı. Nowitzki'nin seride kullandığı 61 serbest atıştan yalnızca 2 tanesini kaçırdığını da belirtmek gerek.

Westbrook'u Durant'ı bir kenara bırakacak olursak dün akşamın en iyisi bana göre Harden oldu. Takımda ne yaptığını bilen ender isimlerin başında geliyor. Durant gibi topu alır almaz potaya bakmıyor yada Westbrook gibi uzun süreler topu hakimiyetinde tutmak gibi bir derdi olmuyor. Etrafına bakıp en doğru basketbolu oynamaya çalışıyor ve dün akşam bunun karşılığını 23 sayı-6 asist-5 ribaund gibi başarılı istatistiklerle aldı. Westbrook 31 ve Durant 23 sayı üretmesine karşın son bölümde etkili olamadılar. Nick Collison'un benchten gelerek 12-12 ile double-double yaptığını da pas geçmeyelim.

0 FARKLI FIKIR: