BIY AD

22 Mayıs 2011 Pazar

22 Mayıs Programı

23 Mayıs Pazartesi 03:30 Chicago Bulls- Miami Heat (Ntvspor)

Florida'ya taşınan serinin bu akşam üçüncü maçı oynanacak. Şu ana kadar LeBron'un ağırlığını koyduğunu söyleyebiliriz seri için, bu sayede de ikinci maçı sağlam bir maç içi serisi ile çalmayı başardılar deplasmandan. James maç 73-73'ken bir üçlük ile kendi serisini başlattı ve maçın iplerini eline aldı. Ayrıca sezon içinde ve Playofflarda çok aradıkları Haslem'a kavuşmaları (ilk maç çok az oynayabildi, fakat ikinci maç çok önemli katkı yaptı) gerçekten Heat'ı bir sınıf yukarı çıkardı. Tamam Anthony de iyiydi önceden fakat Haslem'ın orta mesafe tehdidi ve içeri penetre de edebiliyor oluşu, iyi de savunma yapması çok değerli.

Bulls ise son çeyrekte geçen maçtaki gibi 10 kadar sayıda kalmamaya dikkat etmeli.Bu 10 sayı Bulls'un Playofflardaki en düşük olması sebebiyle bir rekor olmuş. Hücum bu kadar sıkışmamalı. Ayrıca serinin önemli bir belirleyeni olmasını beklediğimiz Boozer da performansını artırmalı diye düşünüyorum. Bir yandan bençten imdada yetişen Haslem'a karşılık Kyle Korver da 3/20'lik üçlük yüzdesini yukarıya çıkarmak için çaba sarf etmeli.

Ömer'den de bahsedeyim biraz. Geçen maç yine sayı ve ribaunt anlamında çok katkı yapmamış olsa da takımı savunmada ayakta tutmuştu, ayrıca tam Ömer canla başla mücadelesi çenesi kanıyınca bittikten sonraki döneme rastladı Bulls'un oyunun iki yönünde de çöküşü. Bu rastlantı olamaz, çünkü sezon içinde de bu şekildeydi istatistiklere göre. Ömer iyiymiş ve bu akşam da takımdaki yerini alacak.

0 FARKLI FIKIR: