BIY AD

6 Mayıs 2011 Cuma

Lakers'ın durumu

Hazır 2-0'lık seriler içerisinde Miami sessiz sedasız başarısının heyecanını yaşarken, Los Angeles diyarında 2-0 olan diğer seride de panik havası yaşanıyor. Ben de işin bu tarafı ile ilgili yazmak istiyorum biraz. Geçen maçın sonunda Odom sorunun savunma ile ilgili olduğunu söyledi ve aslında maçı kazanmak için gerekli aletlerinin olduğunu ama maçı rakip için yeterince zorlaştırmadıklarını belirtti. Bynum da hemen arkasından, ağzında sakız varken, gevrek gevrek, takımda güven sorunları olduğunu söyledi, hatta sorunun üzerine giden basın görevlisi "Ofans ile ilgili mi bu güven sorunları ?" diyerek bir can simidi atmasına rağmen, hatasını düzeltmeyip hayır bireysel güven sorunları diyerek talk showculara bile laf verdi. Ben de diyorum ki, be adam, eğer sorunun varsa, koça gider anlatırsın, ya da ertesi sabah takım toplantısında anlatırsın, ne diye gidip maç sonunda açıklarsın durumu. Bunu söylemesi kesinlikle yanlış, çünkü ortada bir takım var, bir koç var ve bu sorunlar birlikte çözülür. Takım arkadaşınla problem varsa, adam zaten soyunma odasında iki metre yanında zaten. Artık olgunlaşması gerek kesinlikle. Yani bunu söylerken hiç de kendi performansına bakmadan bunları yapıyor ya, pes doğrusu. Ertesi gün Kobe, Odom ve Phil Jackson konuyla ilgili açıklamalar yaptı, dedikleri açıklanmaya yorumlanmaya ve yumuşatılmaya çalıştı ama mmmm hmmm, ikna olamadık bence.

2-0'a dönecek olursak, evinde iki maçı birden kaybettikten sonra, geri gelip dört maç kazanan takım hikayesi, tarihte üç kere yaşanmış sadece. İlki Lakers Warriors'a karşı 1969'da, Rockets Suns'a karşı 1994'te ve Maverics Rockets'a karşı 2005'te. Bu serinin iki aktörünün de buralarda olması ilginç. Ama bu rakamlar Lakers'ın durumunun ne kadar zorda olduğunu gösteriyor bir anlamda. Lakers'ın son maçta 2/20 üçlük atmasından (maçın ilk 40 küsür dakikasında bir tane bile üçlük atamamasından) hiç bahsetmeye bile gerek yok diye düşünüyorum.

Artest konusunda da gelince, gerçekten, sonucu belli olan bir maçta neden kasti faul yaptığını anlamaya çalışıyorum, fakat sebep bulamıyorum. Çünkü Flagrant 2 şeklinde yorumlandı ve ceza aldı üzerine (her seferinde maç cezası gerekmez, bazen sadece oyundan atılır oyuncu).82 normal sezon maçında da ilk beşte yer alan bir oyuncunun olmaması Lakers'ı kesinlikle etkileyecektir. Kendisi de şimdiden pişman bence. Olmalı da. Dünkü antrenmandan sonraki iki buçuk dakikalık soru cevap kısmında 8 kere toplam "moving forward" kelimelerini kullandı, hemen unutulsun, konu geçişsin diye.

Odom, en iyi altıncı adam, görelim hünerlerini !

7 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Şoktayım! Lakers'ın bu duruma düşmesi karşısında...

Adsız dedi ki...

2005teki mavericks suns serisinde iki tane hata belirteyim ilki 2005te ev sahibi sunsdu mavs değil mavs 2006da ev sahibiydi ikincisi suns evindeki ilk iki maçtan birini kazanmış birini kaybetmişti

genjoy dedi ki...

rockets yerine suns yazılmış herhalde. dün gibi hatırlıyorum çok enteresan bir seriydi dallas-rockets serisi. ilk 6 maçı deplasman takımları kazandıktan sonra 7.maçta 40 sayı fark atmıştı dallas.

Echo dedi ki...

Hadi LAKERS lari gorelim burada bugun!Nowitzki ezdi gecti!

Uğur dedi ki...

Artık geri dönebilmek için Lakers'ın tarih yazması gerekiyor. Daha önce aklımda beliren Dallas'a 3 maç vererek finale gelecek bi Lakers'tan geçen senenin intikamını alırız düşüncesi de boş çıktı sanırsam. Bu oyunla maç alamadan elenirler biz de dallas ile yaka finali yaparız. Tabii bizim de önümüzde geçmemiz gereken bir Memphis engeli de var hani :D

deniz dedi ki...

hocam portlandlı değil lakerslısınız galiba siz :)
hani birazda dallasın mükemmel bir seri çıkardığından bahsetseniz falan nasıl olur?

Erhan dedi ki...

Rockets şekliyle doğrudur...