BIY AD

2 Mayıs 2011 Pazartesi

NBA'de Bugün - Play-Off 15.Gün

Celtics 90 - Heat 99
Sadece Doğu'nun değil belki de NBA play-off'larının kaderini etkileyebilecek bir seri Miami-Boston mücadelesi. Sezon başında bir çok isim bu iki takımın Doğu Finali'nde karşılaşacağını öngörüyordu ancak Chicago'nun ekstra performansı bunu engelledi. Dün akşam skor olarak 1-0 avantajını Miami alsa da psikolojik avantajı bence Boston aldı. Miami skorda maç boyunca üstündü ancak Celtics'e karşı bir türlü kapıyı kapatamadı ve maç hep sıkıntıda gitti olan farka rağmen. Celtics'in her an geri dönebilirim mesajı yerine ulaştı. Boston yenilgiyi hak eden taraftı bence. Ne Rondo ne Pierce ne de Garnett maç üzerine etki edemedi. İki takımın da %50 civarında üçlük isabeti bulduğunu da belirtmek gerekir.

Celtics cephesinde 19 sayı ile oynayan Pierce oyundan atılana kadar üçlükleri ve ara ara sahneye çıkışları ile takımını diri tutmayı başardı. Celtics'i oyunda tutan isim ise Allen oldu. Maç başından beri müthiş bir soğukkanlılıkla oynayan ve en doğru işlerin altına imzasını atan Ray Allen 25 sayı ile mücadele etti. Heat cephesine gelirsek maç içinde de bir çok defa istatistiksel olarak Wade'in normal sezonda Celtics'e karşı elde ettiği istatistikler paylaşıldı. Wade normal sezonun çok çok üstünde oynuyordu dün akşam Celtics'e karşı. Özellikle ilk devrede eli adeta yanıyordu ve 9/11 ile 23 sayı üretti 24 dakikada. Maçı da 38 sayı-5 asist ile tamamladı. Maçın sonucuna etki eden bir diğer isim ise James Jones oldu. Benchten gelerek 25 sayıya imza attı Jones ki Heat'in play-off tarihinde benchten gelerek en çok skor üreten isim olmayı başardı. 22 sayı-6 ribaund-5 asist ile oynayan LeBron'da oldukça başarılı bir karşılaşma çıkarttı ve gereken anlarda sahne alarak takımı adına olumlu bir performans sergiledi. Onun gibi bir ismin varlığı Celtics rotasyonunun da karışmasına yol açıyor. Kısa beşe çok nadir dönen Celtics genelde Green'i James'in karşısına koyarak onun fazla süre alması da rotasyonu bozan cinsten. Heat böylece bu zorlu seride bir adım öne geçmiş oldu. Sıradaki maç yine seyircisinin önünde olacak ve bakalım Celtics saha avantajını ele geçirebilecek mi?

Grizzlies 114 - Thunder 111
Sürpriz bir şekilde Spurs'ü erkenden evine gönderen Memphis, son maçından 1.5 gün sonra çıktı Thunder karşısına. Fikstür gereği belki ne olduğunu anlamadan başladı yarıfinaller onlar için ancak galibiyeti elde etmeyi bildiler ve deplasmandan ilk maçı çalarak ev sahibi avantajını ele geçirdiler. Play-off'ların en sürpriz takımı yine Zach Randolph'un müthiş hücum performansıyla başladı maça. İlk turda takımı sırtlayan Zach aynı formunu ikinci tura da taşımıştı. Hadi ilk turda Duncan olsun McDyess olsun yaşlı bir uzun rotasyonu vardı ve Memphis'in bariz bir üstünlüğü vardı. Dün akşam izledik ki Oklahoma karşısında da boyalı alanın hakimi Memphis cephesiydi. Perkins-Ibaka gibi kaliteli isimler mevcut ancak gerek uzunların bire birleri gerekse kısaların boyalı alana drive etmeleriyle buldukları sayılarla pota altında bolca ekmek yedi Memphis.

Zach Randolph 34 sayı-10 ribaund ile takımını sırtladı. Aynı zamanda Memphis formasıyla bir play-off maçında en yüksek sayı atan isim olan Zach rekorun çıtasını 34'e çıkarttı. Gasol'de 20 sayı-13 ribaund ile oldukça başarılıydı. Allen 10 sayıyla oynadı ama hücumda sergilediği katkıdan çok savunmada Durant'ı rahatsız etmesiyle dikkat çekti. Battier-Allen gibi isimler savunma konusunda oldukça konsantre başladı seriye ki bu maçı kazandıran faktörlerden biri de budur. Durant her ne kadar 33 sayı-11 ribaund ile durdurulamayan bir performans sergilese de Allen'ın savunma performansı onu yavaşlattı. Ibaka 16 sayı-11 ribaund-5 blok ile Oklahoma pota altını dağılmaktan kurtaran isimdi. Öte yandan Oklahoma cephesinin istatistiksel olarak en etkili ismi Westbrook olarak gözükebilir ancak 7 top kaybı ve 9/23 şut yüzdesi ile benden eksi puanı aldı. Memphis böylece bir sürprize daha imza attı ve ayağının tozu ile ilk galibiyetini çıkarttı Oklahoma'dan. Bu iki genç ekibin serisi de oldukça zevkli geçmeye aday ki ilk maçtan bunu gördük.

7 FARKLI FIKIR:

sukullaci dedi ki...

Pierce atılmasa Boston yakalayacak gibiydi aslında. Çünkü ilk kez 4 yıldızı aynı anda iyi oynamaya başlamıştı. Tam Garnett'ten smaç-bloklar, Pierce'dan zor şutlar gelirken bi atıldı, takım dağıldı. Ray Allen'da ben işime bakarım abi tarzında paso yolluyor 3'lükleri. Jones'a deli oldum bide. Ne bulsa attı. Bi daha bu kadar çok şey bir araya gelirmi bilemiyorum. Bence Boston alacak gibi duruyor bu seriyi.

King Marcello dedi ki...

Çok büyük bir beklenti içinde mi oturduk ekran başına Miami-Boston serisi için bilmiyorum ama ben hayal kırıklığına uğradım maçı izlerken,ilk yarı felaketti zaten,2.yarı biraz biraz hareketlenme oldu ama üst üste gelen teknik fauller Boston'un belini büktü,umarım bu serinin diğer maçları bu çapta geçmez.

Kaan dedi ki...

Analiz için teşekkürler fakat:

Her seferinde aynı yerde -de, -da bağlacını yanlış yazıyorsunuz.

"22 sayı-6 ribaund-5 asist ile oynayan LeBron'da oldukça başarılı bir karşılaşma çıkarttı ve ..."

Nerede anlamadım? Lebron'da derken Lebron'ın içindeki birinden mi bahsettiniz yoksa üstüne mi çıkmış?

Bundan sonra her gördüğümde buraya yazı gireceğim. Umarım düzeltirsiniz artık bu hatanızı.

Adsız dedi ki...

Pierce'ın atılmasıyla Stern'ün Heat-Lakers finalini ne kadar istediğini görüyoruz.Atılmadan önceki 4-5 hücumda 7 sayı bulmuştu.İki tane saçma teknik faulle oyundan atıldı.İkisinde de asıl suçlu kendisi değildi.Yapılan müdahalelere biraz fazla tepki göstermiş olabilir ancak burası play-offlar şu kadarcık gerginlik olmayacaksa normal sezondan farkı kalmaz.

Adsız dedi ki...

Stern kararını vermiş miami final oynatılcak. Ama bu hakem oyunları lakers serisine kadar işler orada kobe the god devreye girer..

Adsız dedi ki...

boston miami maçında psikolojik avantajı boston aldı demişsiniz ama bence bunu söyleyemeyiz. gel gitlerle dolu bir maçtı. sonuca bakarak bu yorum yapılabilir ama ne zaman boston bir seri yakalayıp farkı kapatsa miami de buna karşı bi seriyle cevap verdi. son dakikalarda miami atmaktan çok vakit geçirmeye oynayınca boston pierce olmadan bile farkı kapatmış gibi gozuktu. bence 2 seri ortada. wade-lebron'ın biri coşar diğerinden olumlu bir katkı gelir. diğer elemanlardan birisi de böyle katkı verirse seri miami'ye yakın. allen'ın üçlükleri her zaman böyle girer mi bilinmez. pierce bu seride çok iyi oynayamaz o yüzden garnet'a ve rondo'ya büyük iş düşüyor celtics cephesinde. rondo dün batırdı ama seri boyu ne yapar bilinmez. yani bilinmezlerle dolu bir seri. tek bildiğim boş ve pierce bu seride tek tük parlasa da seri boyu öne çıkacak isimelr değiller.

Onur dedi ki...

Buradaki yorumlarda özellikle Miami-Celtic eşleşmesinde sanki Celtic taraftatarı yazıyormuş gibi hissediyorum. Hele kaldırılan bir maç öncesi yazısı vardı diller destan arkadaş Ev sahibi avantajını Celtic'e vermiş. Ray Allen Wade'i kitler gibi sözler söylemişti. Neyse 1 hafta sonunda herşey çıkacak oratya ama yine bu Celtic yanlısı duruş hoşuma gitmedi