BIY AD

3 Mayıs 2011 Salı

NBA'de Bugün - Play-Off 16.Gün

Hawks 103 - Bulls 95
Play-off'lar başlamadan ilk turda Magic'i geçme şansı bile çok az olarak gösterilen Atlanta, yarı finaldeki ilk maçında deplasmanda Chicago'yu geçmeyi bildi. Üstelik seri öncesi Hinrich'in eksikliği ile zaten favori olan Chicago'nun turu geçme şansı artıyordu. Ama basketbol parke üzerinde oynanıyor bunu son 3 hafta içinde bir çok defa gördük. Atlanta deplasmanda çok iyi başladığı maçı kontrolünde götürerek kazanmayı bildi. Belki kazanırken çok iyi şut attılar, serinin bir başka maçında bu derece yüzdeli olabilecekler mi bu soru işareti ancak ilk maçı alarak bir adım öne geçtiklerini söylemek gerek.

Hinrich'in yokluğunda Teague ilk beş başladı ve 6.adam rolündeki Crawford'un yeri değişmedi. Joe Johnson'u attıklarından çok kaçırdıklarıyla buraya taşımışımdır. Takımın çok önemli bir oyuncusu ve doğal olarak kullandığı top sayısı da fazla oluyor ancak bunları daha yüzdeli kullanmak onun elinde. Dün akşam 12/18 isabetle 34 sayı üretti ve takımını sırtlayan isimdi. Crawford ilk turdaki etkili performansını 22 sayısı ile devam ettirirken Hawks hanesine de galibiyeti yazdırıyordu. Chicago cephesinde ise Rose 24 sayı-10 asist ile oldukça başarılı bir performans sergiledi. İstatistiksel olarak performansı ortalama üstü gözükse de maç içindeki tercihleri ve denemeleri onu ortalama seviyeye geri çekiyor. Sadece şut yüzdesine bakarak bile bunu görebiliriz. Serinin özellikle Chicago adına en önemli isimlerinden biri olan Deng 22 sayı-6 ribaund ile üstüne düşeni yapmış ancak benchten verimli bir katkı gelmemesi Chicago'nun yenilgisinin sebeplerindendi. Ömer ise benchten gelerek 7 dakika oyunda kaldı ve 2 hücum ribaundu ile mücadele etti.

Mavericks 96 - Lakers 94
Yarı finaller sürprizlerle başladı. Oynanan dört maçta sadece Miami ev sahibi avantajını korumayı başaran takım olarak dikkat çekti. Üç takım da henüz ilk maçtan deplasmanda galibiyeti çalarak avantaj yakaladı. Dallas'ta bunlardan biriydi. İlk devrenin sonunda hakem kararlarıyla bir anda fark açılmış ve Lakers avantajlı girmişti devreye. Ancak Nowitzki ve Kidd ile kontrolü eline alan Dallas, Staples Center'da ilk maçı kazanmayı bildi. İkinci devre boyunca farkı indiren ancak bir türlü öne geçmeyi başaramayan Dallas'ın kazanmasını ben bile beklemiyordum. Farkın eridiği anlarda sahneye çıkan Kobe adeta bu maç bizim mesajını veriyordu ancak son 20 saniyede ibre bir anda Dallas'a döndü. Lakers %26 ile dış şut atarak kötü bir gece geçirdi.

Nowitzki takımını galibiyete götüren isimdi dün akşam. 28 sayı-14 ribaund ile başarılı bir gece geçiren Nowitzki takımına önemli bir galibiyet kazandırdı. Sezon boyunca benchten en çok katkı alan takımlardan biriydi Dallas. Dün akşam gerek Terry'nin 15 sayısı gerekse Peja'nın 10 sayısı ile bu noktada ad başarılı bir performans sergilediler. Ancak son anlarda çaldığı top ve yürekli oyunu ile Kidd 7 sayı-11 asist ile dikkat çeken bir performansa imza attı. Lakers'ta günün en etkili ismi Kobe oldu. Lakers'ın tökezlediği her an sahneye çıkıp takımını diri tuttu. 35 dakikada ürettiği 36 sayıyla oynamasına rağmen takımına galibiyeti getiremedi. Pota altında 15 sayı-11 ribaund-7 asist ile Gasol boyalı alanda bir hayli etkili olurken sonraki maçlar için en azından yapabileceklerini göstermiş oldu.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

kobe gerçekten iyi şut attı ama takımınızın yıldızı maçda 30 şut atıp 0 assist yapıyorsa, takım oyununda bi sorun var demektir bence.

ayrıca derick rose da maç sonunda bi sakatlık yaşadı. onun durumuyla ilgili bilgi verirsenz çok iyi olur.

LexLuthor dedi ki...

atlanta-memphis finaline mi gidiyoruz nedir? :P

Adsız dedi ki...

atlanta finale kadar gidicek bence jojo ve crawford çoştular playofflarda