BIY AD

4 Mayıs 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - Play-Off 17.Gün

Celtics 91 - Heat 102
Miami Heat evinde oynanan ilk iki maçta geçit vermemeyi başardı Boston karşısında ve yolu yarılamış oldu. Açıkçası ilk maçta oyundan atılan Pierce'ın yanı sıra Garnett'in de son dakikalarda biraz olsun dirilmesi ikinci maç için bir mesaj diye düşünüyordum. Dün akşam zaman zaman öne geçti Celtics ama maçın genelinde gerideydi. Hemen hemen ortada bir maç seyrettik ancak fark son periyotta ortaya çıktı. Son 7 dakikaya 80-80 girdiklerini belirtmek gerekir. Maçın son bölümünü, el yakan şutları doğru ve etkili kullanan Miami galibiyete uzandı. LeBron özellikle 2.devre Celtics potasına 24 sayı göndererek galibiyetin mimarı oldu.

Serinin ilk maçında sahne alan ve sürpriz bir katkı veren James Jones bu maç sayı üretemedi ancak 'Three Kings' 80 sayıya imza atarak müthiş bir katkı verdi. İlk maçın yıldızı Wade 28 sayı-8 ribaund üretirken, 17 sayı-11 ribaund-2 blok ile Bosh başarılı bir performans sergiledi. Maçı getiren isim ise az öncede söylediğimiz gibi ikinci devredeki müthiş performansı ile LeBron oldu. İlk devre sadece 9 sayı üreten James maçı 35 sayı ile tamamladı. Heat cephesinde ilk maç sahnede olan James Jones gibi Celtics cephesinde de bu maç hiç kendini göstermeyen biri vardı. Ray Allen ilk maçta takımı taşıyan o başarılı performansının ardından çift hanelere dahi ulaşamadı. Rondo 20 sayı-12 asist ile double-double yaparken Pierce ve Garnett ise bildiğimiz performanslarından uzaktı. Miami büyük bir avantajla gidiyor şimdi Boston'a. Deplasmanda alabilecekleri bir maç serinin kaderi açısından çok büyük bir hamle olur. Şu an kazanması gereken ve psikolojik baskının altında olan taraf Boston. Üç gün gibi önemli bir süreçte de dinlenecek takımlar. Eksikleri giderme ve yara sarma açısından önemli bir zaman aralığı.

Grizzlies 102 - Thunder 111
Play-off'ların en sürpriz takımı olan Memphis dün gece Thunder karşısında ayakta kalamadı. Memphis'i buralara kadar getiren isim Zach Randolph dün gece play-off kariyerinin en etkisiz maçlarından birini oynadı. Onun böylesine etkisiz kaldığı bir karşılaşmada Oklahoma'nın bir şekilde galibiyete gideceği net bir şekilde belliydi. Oklahoma henüz ilk çeyrekten yakaladığı skor üstünlüğünü maç boyu kaptırmadı ancak rahat bir maç geçirmediğini de söylemek lazım. Daha üçüncü çeyrekten bu maçı kazanacağı belliydi Thunder'ın bana göre ancak bir türlü yumruğu vurmamaları ve Memphis'in mücadelesi ile skora ortak kalması önemli bir mesajdı Memphis adına.

Oklahoma'da Harden-Westbrook-Durant üçlüsü skoru paylaştı. Benchten gelen Harden 21 sayısı ile önemli bir katkıya imza atarken, Durant 26 sayı ile takımının en skoreri oldu. Serinin ilk maçında gösterdiği performansla eleştiri oklarının hedefi olan Westbrook 24 sayı-6 asist-3 top çalma ile oynayarak biraz olsun taraftarın gönlünü aldı. Bu arada benchten gelerek 6/7 isabetle 15 sayı üreten Maynor'u da atlamamak gerekir. Memphis'te gecenin en iyi ismi Conley oldu. Uzun rotasyonunun çıtayı aşamamasından dolayı sorumluluğu eline alan Conley 24 sayı-8 asist ile oynadı ancak performansı galibiyet için yeterli değildi. Randolph 15 sayı -11 serbest atış- 9 ribaund ile oynarken, benchten gelen Mayo'nun 13 sayısı da dikkat çeken istatistiklerden oldu.

4 FARKLI FIKIR:

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Lütfen şu boston takımında ki glen davisin maçtaki hareketlerine bir bakar mısın? Bir insan evladı bu kadar moron olabilir mi acaba? Lebron james onun da rondo denen çakma rose'un da aklını almış. Büyüksün king!

goldenaxe dedi ki...

Artık yorumları kabul mu etmiyorsunuz yoksa sitenin reyting'i mi dustu epey?

Adsız dedi ki...

blog yaşıyo mu yeaa

Adsız dedi ki...

maçı izleyemedim ama yazıya göre lebron ilk devre 9, ikinci devrede 24 sayı, toplamda da 35 sayı atmış.

35-24-9=2 lebron 2 sayı da devre arasında attı herhalde.