BIY AD

5 Mayıs 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - Play-Off 18.Gün

Mavericks 93 - Lakers 81
İlk maçı sürpriz bir şekilde kazanan Dallas bu galibiyetinin bir sürpriz olmadığını gösterircesine çıktı ve Staples Center'daki 2.maçı da kazandı. İlk maçta beklenmedik bir yenilgi almak bile Lakers adına yaralayıcı olmuşken dün akşamki yenilginin sonuçları nasıl olacak çok merak ediyorum. Play-off'lara zaten istedikleri ivme ile giremeyen Lakers, Hornets karşısında da fazlasıyla zorlanmıştı. Ben normal olarak karşıladım bunu ilerleyen turlarda geçtiğimiz senelerde olduğu gibi açılırdı takım ancak görünen o ki bu şekilde ruhsuz oynamaya devam ederlerse kötü son onları bekliyor. Lakers bu maçı kaybettiyse tamamen ruhsuz oyununa borçludur. Batı finalini isteyen ve hücum-savunma gelgitinde takım olmayı iyi beceren takım iki maçta da Dallas oldu ve galibiyete ulaşmayı başardılar.

Dün akşam Dallas'ta Barea dışında ortalama performanslarının üzerine çıkan bir isimde yoktu. Barea'nın benchten gelip 12 sayı-4 asist ile etkili olması dikkat çeken noktalardandı. Nowitzki 24 sayı-7 ribaund ile istatistik olarak ortalamalarının gerisinde kaldı ama basketbol olarak bence en iyi play-off maçlarından birini oynadı. Kafa olarak buraya kazanmaya geldiklerini belli ediyordu adeta. Kidd'e de ayrı parantez açmak gerekir. Dün akşamın gizli kahramanlarından olan Kidd 10 sayı-6 asist ile mücadele etti. Lakers cephesinde Kobe 23 sayı üretirken, boyalı alanda Gasol 13 sayı-10 ribaund üretti ancak beklentilerin altındaydı. Lakers evinde kaybettiği iki maçla turu geçme şansını bir hayli zora sokmuş oldu. Sıradaki iki maç Dallas'ta oynanacak ve 3.maçta Lakers'ın alacağı bir yenilgi çekişmeli geçmesi beklenen bu seriyi erkenden bitirme noktasına getirebilir.

Hawks 73 - Bulls 86
İlk maç evinde sürpriz bir yenilgi alan takımlardan bir diğeri Chicago olmuştu ancak onlar 2.maçta toparlanarak seriyi eşitlemeyi başardılar. Atlanta'nın en az 2 gömlek üstünde bir takım Chicago şu haliyle ancak maç kazanmak ve seri geçmek için kağıt üzerindeki üstünlük yetmez. Bunu oyuna da yansıtmak, sonuç almak gerekir. Atlanta, Orlando serisinde ve ilk maçta bunu iyi bir şekilde uygulamıştı ancak dün akşam Rose önderliğinde iyi oynayan taraf Bulls oldu. Ayrıca Noah'ın bu sezon en iyi play-off maçlarından birini çıkarttı ve savaşçı ruhunu takıma yansıtarak galibiyetin baş mimarlarından oldu.

Maçtan önce MVP ödülüne kavuşan Rose takımını galibiyete taşımayı başardı. 25 sayı-10 asist-6 ribaund ile oldukça efektif bir görüntü çizen Rose yaptığı 8 top kaybı ile bu performansına biraz olsun gölge düşürdü. Boyalı alanda ise Noah fırtınası esti ve 19 sayı-14 ribaund-3 top çalma ile takımın en iyilerinden biriydi. Hawks serisinde daha çok süre almasını beklediğim Ömer maçlarda çok kısıtlı süreler almaya devam ediyor. Dün akşam 3 dakika oyundak aldı ve yaptığı faul dışında istatistiksel olarak varlık gösteremedi temsilcimiz. Atlanta'da Hinrich'in yokluğunda ilk beş çıkan Teague 21 sayı ile takımının en skoreri olurken, geçtiğimiz maçın yıldızı Joe Johnson bu maçta sönük kalan taraftı. Bir türlü istediği şutları bulamayan ve topu potadan geçirmekte zorlandı Johnson. Maç sonunda da yaptığı kötü seçimlerle takımının yenilgisindeki en önemli etmendi.

7 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Nerde leykırsçılar? Hani rakipsizdi leykırs? Noldu Kobe'ye? Ben OKC'ye elenmelerini bekliyordum ama bunlar o kadar bile dayanamayacak belli ki.

Adsız dedi ki...

Artest'e de ceza gelmezse Stern bıraksın bu işleri.

Adsız dedi ki...

mavericks-lakers maçında 2. yarıda fark kapandığında Barea çok iyi crossoverlar ile savunmayı geçip dallasın kolay sayı bulmasını sağladı ve maç orada koptu..
bu detayı yazsaydınız çok iyi olurdu...

Adsız dedi ki...

son şampiyonun sonu geldi bence oklohoma miami finali izleriz gibi geliyor bana

Ender dedi ki...

lakers benchten hiç destek alamadı. sadece bu maçta değil, genel olarak da lakers'in benchi bu sene tel tel döküldü adeta. walton sakatlıkltan önce gayet iyi destek veriyordu fakat sakatlıktan sonra süre bile alamıyor. shannon brown ve barnes da tek kelimeyle felaketler. blake zaten fisher'a göre sadece savunma olarak iyi ki fisher takımın en zayıf halkası konumunda. garip gerçekten. bence oyuncular kadar phil jackson'ın da suçu var bu durumdan. yalnız asıl şaşırdığım durum, ısrarla üçlük denemeleri. yanılmıyorsam son çeyreğin belli bir bölümüne kadar %0 oranla yaklaşık 17-18 üçlük denemeleri vardı. hatta istatistiklere baktım. yalnızca 2 isabetleri var. 20'de 2. o 2 isabetin biri de son saniyelerde artest'in attığı. yani aslında 20'de 1'di son 15 saniyeye kadar. bu başarısızlık değil, lakayıtlıktir. orlando olsa dersin ki adamların tek hucum şekli bu (4+1) ama lakers gibi hucum repertuarı geniş bir takımın, hucum seçimlerini böyle hoyratca kullanması kabul edilemez.

Pervasız Gömlek dedi ki...

Dallas, Lakers'ı süpürecek ve Golden State'e elendiği yılki makara bu kez Lakers'a yapılacak inş :)

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Sen o zaman Golden State ile Dallas'ı bir tutuyorsun. Bu yorum biraz Dallas'ı küçültmüyor mu?