BIY AD

7 Mayıs 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - Play-Off 19.Gün

Lakers 92 - Mavericks 98
Lakers adına ve Dallas adına son yıllardaki başarı durumlarına göre alışılageldik bir maç değildi. Dallas psikolojik olarak seride önde olmanın avantajı ile psikolojik bir maça çıkarken, Lakers ise geride olduğu bir seriyi çevirebilmek adına psikolojik bir maça çıkıyordu. Son dönemde izlediğim en heyecanlı basketbol maçlarından biriydi. İnişli çıkışlı sekansları, Kobe ve Dirk gibi iki lider oyuncunun çarpışması derken müthiş bir maça tanıklık ettim. Dallas ilk maçta yanlış hatırlamıyorsam 16 sayıdan geri dönüş yapmıştı. Dün akşam son çeyrek Kobe ve Gasol'un kenarda olduğu dönemde Lakers bir ara farkı 8'e çıkarttı. Çok yakın giden bir maçta oldukça önemli bir farktı. Ancak Dallas bunun da altından kalkarak galibiyete uzanmasını bildi. 3-0'ı yakaladı ve Batı Finaline büyük ölçüde göz kırptı. Şu skordan seri çevirebilen bir takım yok ve bir ilki aramak büyük destansı bir hikaye ile ortaya çıkar. Lakers şu anki durumu ile seri geçmeye hiç yakın değil zaten. Dallas büyük bir iş başardı şu maçı alarak.

Bireysel performanslara bakacak olursak Dirk Nowitzki müthiş bir liderlikle taşıdı takımını. Son çeyrek her defasında topu eline aldı potaya gitti, boş oyuncuları gördü ve hep olumlu bir katkı sağladı. 12/19 gibi önemli bir isabet oranı ile 32 sayı-9 ribaunda imza attı. Nowitzki'nin yanında şu maçı getiren iki oyuncu vardı. Biri özellikle Kobe'ye yaptığı savunmayı maçın geneline dağıtması ile gençlere meydan okuyan Kidd, diğeri ise ilk üç çeyrek ortalarda olmayan ancak kadroda el yakan anlar için tutulan Peja'nın muazzam katkısı. Kidd 11 sayı-9 asist üretirken, Peja benchten gelerek 15 sayıya imza attı. Bir de Dallas kazanırken özellikle üç numarasından hiç katkı alamadı. Marion en kötü play-off performanslarından birini sergiledi. Lakers cephesinde Kobe takımının galibiyeti için çok çalıştı. Belki çok şut denemedi ve bu soru işareti oldu ama takımını oynattı. Boştaki arkadaşlarını buldu ve takımını hep doğru yolda tuttu. 17 sayı-6 asist ile maçı tamamladı deneyimli oyuncu. Bynum 21 sayı-10 ribaund ile ilk iki maç varlık gösteremeyen Lakers pota altını toparlamaya çalıştı ancak ekürisi Gasol halen uykudan uyanamamıştı. Gasol'ün serisi değildi bu, belliydi. Jackson oyuncusunun kötü performansı sonrası molalarda hiç görmediğimiz tepkiler verdi belki de onu motive etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Son 5 dakikanın skoruna bakacak olursak; Lakers 7-20 Dallas. Bu da bir çok şeyi açıklıyor maç sonu için.

Bulls 99 - Hawks 82
Serinin ilk maçını muazzam bir şut yüzdesiyle kazanan Atlanta ev sahibini avantajını bu gece itibari ile Chicago'ya teslim etti. Maça hızlı giren ve skorda Rose'un bireysel hareketleri ile skor üstünlüğünü ele geçiren Chicago direksiyonu kalan bölümde teslim etmedi. Atlanta'nın hücum konusunda sıkıntı yaşadığını dün akşam bir kez daha gördük. Bir defa dün akşam Ömer 15 dakikaya yakın süre aldı ve istatistiksel olarak pek katkı vermese bile savunmadaki duruşu ile fark yarattı. Ömer'in 1 ribaund-1 blok ile mücadeleyi tamamladığını da vurgulayalım. İçeriyi kapatan Bulls karşısında dış şuta yönelmek konusunda çok sorun yaşadılar. 48 dakikada sadece 6 üçlük kullanmaları bile bunu özetleyemez.

Dün akşam Rose adeta tek kişilik muhteşem bir gösteri sundu. 44 sayı-7 asist ile harika bir maç çıkartarak takımını galibiyete taşıdı Rose. Bu muhteşem performansın yanında ekstra ince katkılar galibiyet için yeterli olacaktır ki o katkılarda Korver ve Gibson'dan geldi. Gibson benchten gelerek 13 sayı-11 ribaund ile oynayarak boyalı alanda ekstra katkı sağlarken Noah'ın da maçı 15 ribaund ile bitirdiğini vurgulayalım. Toplamda 47 ribaund ile bu konuda Alanta'ya sıkıntı yaşattı Chicago. Korver ise 3/4 üçlük ile 11 sayı üretti. Hawks cephesine bakıyoruz Joe Johnson ilk maçtaki muazzam solosunun ardından köşesine çekilmiş durumda. Serinin belki de kırılma maçında 4/12 isabetle 10 sayıda kalmak takımın en önemli ismi için açıklanacak bir durum değil. İlk turun sürpriz ismi Crawford'un da maçın sonucuna yönelik bir performans gösterememesi Atlanta'nın yenilgisine ön ayak oldu. Hinrich'in sakatlığı ile ilk beşe yerleşen ve sürpriz katkılarıyla ön plana çıkan Teague dün gece yine takımın en iyisi olarak gözüktü. 21 sayı-3 ribaund-3 asist ile takımın en skoreri olmayı başardı. Atlanta yapabileceğini ilk maçta yaptı ve bir maç çaldı Chicago'dan ancak çok çok ekstra bir şey olmazsa Chicago önümüzdeki 2 maçı da alacak durumda en azından şu maç onu gösterdi.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Bu Lakers yenildikçe içimin yağları eriyor. Hele bir de Kobe'nin "ben bir numarayım" ifadeleri patladıkça nasıl mutlu oluyorum. Neymiş efendim? Kobe çenesini öne çıkardıysa durdurulamazmış. Gördük.