BIY AD

16 Ağustos 2009 Pazar

Leon Powe Arada Kaynamış

Hafta içinde başka haberlere yer verirken onu yazmayı unutmuşum. Cavaliers'dan doğru bir hamle geldi. Powe kısa boyuna rağmen çabuk ayakları, atletikliği ve sıradışı post hareketleri ile boyalı alandan sayı bulmakta zorlanmayan bir isim. Savunmada da yukarıda saydığım özelliklerinin yanında inanılmaz uzun kollarıyla, boyunun getirdiği dezavantajı, mümkün olduğunca ortadan kaldırıyor.

Geçtiğimiz playoff'larda ön çapraz bağları kopan Powe sezonu kapamış ve ameliyat olmuştu. Bu, aynı dizinden geçirdiği 2. ciddi ameliyatıydı, nitekim NBA'e adım atmadan önce de iki dizi için de bıçak altına yatmıştı. Celtics geçtiğimiz ay kendisini sınırlı serbest yapmak yerine, tamamen serbest bıraktı. O da gitti Cavaliers ile anlaştı. İşin ilginç yanı ise Celtics'in, Powe'a verecekleri parayla Shelden Williams'ı takıma katmasıydı. Rotasyonlarında zaten 4 tane sağlam uzunları varken Powe'un yokluğuna şubat ayına kadar katlanmaları neye mal olacaktı ki? Powe'a kısaca "Kusura bakma profesyoneliz, şampiyonluğa oynuyoruz ve sen sakatsın, yapacak birşeymiz yok" demişler. Bu kadar yürekten oynayan bir oyuncuya ayıp etmişler...
Powe ile ilgili ilginç bir detay var: AAU'dan LeBron'un takım arkadaşıymış. AAU nedir? Lise öğrencisi olan en iyi basketbolcuların birbirlerine karşı oynama şansını elde ettikleri bir lig. Genellikle okullar tatilken, yazın yapılıyor. Powe, Celtics onu tutmadığı için hafif buruk olsa da, kankası LeBron ile de şampiyonluk yarışına girmekten mutluymuş. Kim bilir belki de Celtics ile eşleşirlerse zaten hırslı ve istekli bir oyuncu olan Powe'u kendinden geçerken görebiliriz.

1 FARKLI FIKIR:

Maximus dedi ki...

cleveland dan çok doğru bir hamle.