BIY AD

1 Eylül 2009 Salı

Marsel İlhan 2. Turda !!!

Amerika Açık ilk tur maçında Christophe Rochus'u 3-2'lik skorla eledi... Yürü be Marsel İlhan. Setlerde 2-1 yenikken, dördüncü seti bir break geride sürdürüyordu. 4-5 iken Rochus maçı kazanmak için servis tarken, Marsel onun servisini kırdı ve durumu 5-5'e getirdi. Ardından seti 7-5 kazandı. Son sette ise Marsel 6-5 önde iken, Rochus eşitliği sağlamak için servis kullanıyordu. Bu oyunda rakibinin servisini kıran Marsel bu seti de 7-5 alarak, setlerde 3-2 üstünlüğü sağladı ve 2. tura kaldı.

Müthişsin Marsel!

Şimdi rakibi Amerikalı John Isner. Ben Isner'i pek izlemedim ancak bu konuda bilgili arkadaşlarım servisinden başka bir silahı olmadığını söylüyorlar. Rallilerde zayıfmış. Isner son dönemde formda olsa da, tam Marsel'in dişine göre gibi gözüküyor. Marsel'in 5 set oynayıp yorulmuş olması, Isner'in sadece 3 set oynaması umarım aralarında büyük kondüsyon farkı yaratmaz. Ayrıca Isner'in Amerikalı olması taraftarların onun arkasında olacağı anlamına geliyor. Ama Marsel heyecan yapmazsa 1 tur daha ilerleyebilir.

Bu arada ilginç bir not: Isner, 28 no'lu seribaşı Hanescu'yu 3 sette geçse de, 2. sette tam 10 adet set sayısını karşılamış. Hanescu bunların hiçbirini değerlendirememiş. Bu, servislerinin güçlü olduğunu gösteren bir kanıt olsa gerek...

Haydi Marsel

2 FARKLI FIKIR:

berkk dedi ki...

roddicke kadar yolu var marsel'in... roddickle karşılaşacağını düşünmek bile güzel.

fairfax dedi ki...

Roddick'e ulasir mi bilmem ama en azindan EuroSport'ta macini izleyebilecegiz Marsel'in bu turda :)