BIY AD

19 Eylül 2009 Cumartesi

12 Şaşkın Adam: Türkiye 68 - Fransa 80

Sakın yanlış anlaşılma olmasın, yenildikleri için böyle bir başlık atmadım kesinlikle. Maçın bizim için önemi yoktu, Fransa için ise 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na katılmak gibi bir amaç vardı. O yüzden yenilmemiz kadar doğal birşey yok. Ama ilk çeyreğin bitimine 3 dakika kala 39-21 önde iken, maçı 80-68 gibi bir skorla vermemize dikkat çekmek. Yani 23 dakikalık bölümde 59-29 gibi bir üstünlük kurdu Fransa bize karşı. Yok artık 12 dev adam.

Hiç uzun uzadıya birşeyler yazmaya gerek yok, dediğim gibi bizim için önemsiz bir karşılaşmaydı: Ersan'ın olmaması nedeniyle, dizi ağrıyan Hidayet'ten başka, 1'e 1 skor üretecek bir oyuncumuz yoktu. Bu da aslında, hücumda ne kadar kısıtlı bir takım olduğumuzu gözler önüne serdi. Defansta ise üçlükleri girmeye başlayan bir Fransa önünde inatla alan savunmasına devam etmemiz sonumuzu hazırladı. Doğruyu söylemek gerekirse üçüncü çeyrekteki Fransa'nın 5/6 üçlük isabeti bence de şaşırtıcıydı. Ancak üçüncü çeyreğin bitiminden itibaren tam 7 dakika boyunca sayı bulamamamızın bir bahanesi yok... Bu süreçte Fransa, oyuna ağırlığını koyan Tony Parker ile farkı açtı ve seneye Türkiye'ye gelmeye hak kazandı.

Keşke Fransa'yı yenseydik de, 7.lik maçına "Kazanan 2010 Dünya Şampiyonası'na katılır" şeklinde bir anlam katsaydık ama olmadı. Sağlık olsun.

1 FARKLI FIKIR:

UGUR BEKTAS dedi ki...

efendim basketbolda ekolmüş,şöyleymiş böyleymiş anlamam..istanbul kdar nüfusu olmayan yunanistan'ı bu kadar kötü yakalamışken,yenmemek için özel çaba sarf etmek gerekirken bile yenmekten aciz bir basketbol takımından her turnuva başlangıcında çok şeyler bekleyen,abartanlara yanıldıklarını söylüyordum..söylenecek çok şey var aslında ama değmez! 12 dev adammış..hııh