BIY AD

16 Eylül 2009 Çarşamba

Şansımız ve Rakibimiz

Biz ilk ve ikinci gruplarda şahane maçlar çıkarıp 5'te 5 yaparken, çapraz grubumuzda vukuu bulan 1-2 beklenmedik sonuç, çoğunluğun kafasında oluşturduğu çeyrek final eşleşmelerini alt üst etti. Benim düşüncem Yunanistan'ın lider olacağı, ikincilik için Hırvatlar ile Fransızlar'ın kapışacağı, son sırayı ise Rusya'nın alacağı yönünde idi. Ancak sıralama Fransa-Rusya-Yunanistan-Hırvatistan şeklinde oluşunca, bizim şu ana kadar yenilgisiz bir şekilde lider olmamız, bir anda omuzlarımızda çok büyük bir yük haline geldi. İşte bu bizim şansımız, aslında daha doğrusu şanssızlığımız. Bunun sonucu olarak eğer final yolunda minimum engelle karşılaşmak istiyorsak, bugünkü Slovenya maçını kesinlikle kazanmamız gerektiği.

Şöyle ki, artık çok yorulmuş olan bir Polonya'ya karşı İspanya'nın ve hiçbir amacı kalmayan güçsüz Litvanya'ya karşı da Sırbistan'ın kazanması halinde, çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri şu şekilde olacak:

Fransa - İspanya Vs. Yunanistan - X
Rusya - Sırbistan Vs. Hırvatistan - Y

Tahmin edersiniz ki, Y olan yere girmemiz için, bugün Slovenya'yı yenmemiz lazım. Bu da ilk 5 galibiyetimizin ödülünün, son grup maçımıza kaldığını gösteriyor. İkinci gruplar başladığında, benim gönlümden geçen iki finale giden kanadın da yaklaşık aynı güçte olmalarıydı. Bu sayede Slovenya maçının önemi azalacak ve belki de Hidayet-Ömer ve Ender 3'lümüze çok ihtiyaçları olan dinlenme süresini verecektik. Ancak şu anki görüntü işin öyle olmayacağı yönünde.

Bir ihtimal İspanya kazanır ve Sırbistan yenilirse, işte o zaman iki kanat arasındaki fark minimuma inecek. Yine de çeyrek finalde Yunanistan ile eşleşmek hiç hoş değil. Biliyorum diğer tarafta da hazırlık turnuvasında kibar deyimle bizi rahat yenen Hırvatistan var ancak onların form grafiği kendilerinden çok rakiplerine umut veriyor.

Diğer 2 maçta bir sürpriz olmaması halinde Slovenya'yı yenip en azından kağıt üstünde daha kolay olan yola girmemiz gerekiyor. Şu ana kadarki 5 maçı, sırayla Yunanistan ve İspanya ile karşılaşmak için kazanmadık değil mi?

0 FARKLI FIKIR: