BIY AD

4 Ekim 2009 Pazar

Ver Kiloyu Al Parayı

Bu yaz 2 oyuncunun imzaladığı kontratlara, takımları tarafından 'kilo' maddesi konuldu. Birincisi Sean May idi. Yaklaşık 800.000 dolara imza atan May, hazırlık kampına 120 kilonun altında girmesi halinde 100.000 daha kazanacaktı. Genel olarak tembelliği ve özellikle son 1 yılda sakatlığından dolayı aldığı kilolarla tanıdığımız May için bu ekstra motivasyon sağlamış olacak ki, kampa gelip tartıldığında 118 kilo çıktı ve parayı kaptı. Dizlerinden 3-4 kere ameliyat olan bir oyuncudan beklentilerin yüksek olmaması lazım ama umarım May artık sakatlığın etkilerini tamamen üzerinden atıp yeteneklerini bütün NBA' gösterir. Hatırlatmakta yarar var; May, kariyerindeki 4 sezonda toplam sadece 1 sezonluk yani 82 maç oynamıştı.

İkinci isim ise Koca Bebek Glen Davis. Onun hangi gün, kaç kilonun altında olması gerektiği gibi detaylar zannedersem basınla paylaşılmamış. Ancak 2 yıllığına 6 milyonluk kontrata imza atan Glen Davis, senelik 500'er bin doları belirlenen kilonun altında kalması halinde alabilecekmiş. Bu yüzden hazırlık kampına tığ gibi bir Glen Davis gelmiş. Ainge ve Rivers fiziksel olarak onu ilk defa bu kadar formda gördüklerini söylemişler. Ayrıca Davis'in açıklamaları onun sadece para için kilo vermediğini kanıtlar cinsten: "Şimdi deli gibi kilo verebilirim ama playoff'lar geldiğinde 10 kilo almış olursam, bütün çabalarım boşa gitmiş demektir. Önemli olan istikrar ve profesyonellik. Ben bunu öğrendim."

Bu tür güzel ve aklı başında açıklamaları okuyunca insan seviniyor gerçekten. May de, umarım sadece tartıldığı güne özel bir diyet yapmamıştır. Bunun kariyerinin son sezonu olabileceğini düşünürerek çalışmaya devam eder.

Takımların kontratlara koydukları bu maddeler normal yollarla form tutmasını sağlayamadıkları oyuncular için çok iyi bir motivasyon kaynağı oluyor. İlerde bu tip 'disiplinsiz' başka oyuncuların da maksimum kilo maddeli sözleşmelere imza atacağını göreceğiz gibi...

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

tosunnn...