BIY AD

18 Ekim 2009 Pazar

Yeni Bir Don Nelson Doğuyor

Don Nelson daha dün alışageldiğimiz açıklamalarından birini yapmıştı: "Oyun kurucu Acie Law'u kısa forvet pozisyonunda kullanacağım" diye. Buna birçok kişi eminim şaşırmamıştır. Nitekim Nelson'ın oyuncuları değişik pozisyonlarda oynatma hastalığının herkes farkında. Geçmişte Nowitzki'yi pivot olarak, Warriors günlerinde ise Stephen Jackson, Azubuike, Magette gibi ligin uzunlarına karşı çocuk gibi kalan oyuncuları uzun forvette oynatmışlığı vardı. Hem bu yüzden, hem de Acie Law'un dakika bile almasının mucize olmasından dolayı bu habere yer vermemiştim.

Şimdi de Nets koçu Lawrence Frank, 1.98 boyundaki kısa forvet Bobby Simmons'ı, Yi'nin yedeği olarak uzun forvette kullanacağını açıklamış. Elinde Najera gibi bir oyuncu varken gerçekten çok ilginç bir seçim. Bildiğim kadarıyla Simmons kariyeri boyunca hiç bu pozisyonda oynamadı. Ayrıca 3 sene önce ayağındaki stres kırığı nedeniyle bütün sezonu kaçırdığını ve Bucks'tan 5 yıllığına 47 milyon dolarlık çılgın kontratı kapan performanstan hala uzak olduğunu söylemeliyim. Ancak oyuncunun bir avantajı var, üstelik yukarıda saydığım Nelson'ın tercihlerinde bu yok: Simmons'ın kolları bir uzun forvetinkiler kadar uzun. Ayrıca bu sakatlık öncesindeki sezonda kısa forvet oynarken 6 ribaunt ortalaması yakaladığının da altını çizeyim.

Bakalım önümüzdeki yaz kontrat kovalayacak olan Simmons yeni mevkisini ne kadar yadırgayacak. Ben kendimi onun yerine koyuyorum da, herhalde böyle bir sezonda alışık olmadığım bir pozisyonda oynamak istemezdim. Eğer başarısız olup rotasyonda gerilere düşerse, yaz aylarında istediği boyutta - hatta belki de herhangi - bir kontrat alması son derece zora girer.

2 FARKLI FIKIR:

Kerem Oktemus dedi ki...

Bobby Simmons 2 metre yanliz 1.95 degil, bi de biraz yapili bir arkadas :)

sabonis dedi ki...

Kafadan yazmıştım hiçbir yere bakmadan. 1.98'miş bu arada şimdi baktım nba.com'dan =)