BIY AD

12 Şubat 2010 Cuma

11 Şubat'tan Notlar

Günün hayvan performansları:
İlk yarısını izleyebildiğim maçta Lebron James 21’de 10’la 32 sayı attı, yanına 13 asist 8 ribaund 2 top çalma ekledi. İlk çeyrekten belliydi zaten, 15 sayı 5 asist ile kapamıştı ilk 12 dakikayı. Ayrıca son üç dakikada 7 sayı atarak yakın giden maçın Cleveland lehine bitmesinde de büyük etkenmiş tabii ki. Özellikle ilk çeyrekte biraz kolay fauller çalındığını, LeBron'un da bundan yararlandığını söylemeliyim.
Diğer tarafta Howard ve Shaq, faul problemlerine girdikleri için pek eşleşememişler. Shaq üçüncü çeyreğin başlarında 5. faulünü almış zaten. Howard hayvan olamasa da maçı saha içinden 9’da 6, serbest atış çizgisinden 10’da 7 atarak 19 sayı 11 ribaund 2 blokla tamamlamış.

Gecenin diğer maçında çok öne çıkan bir performans yok. Skor dağılımı çok iyiymiş zaten San Antonio’nun, çift hanelere çıkan 7 oyuncusu var. Spurs karşılaşma boyuncu öndeymiş ve Denver'ın yanlış şut seçimleri maç boyunca sürmüş. Ben üçüncü çeyreğin bir kısmını seyredebildim sadece. Billups bu çeyrekte istediği şut pozisyonunu çok nadir buluyordu. Toplamda da 8 üçlüğünden 1’inde isabet bulabilmiş. Yine üçüncü çeyreğin başlarında Denver aradaki farkı 4’e kadar indirmeyi başarabilmiş ancak Spurs üstünlüğü tekrar ele geçirip maçı da rahat şekilde 111-92 kazanmış deplasmanda. Duncan’ın 11’de 7’yle 16 sayı 7 ribaundu var.

Boşa kürek çekenler:
Ben izlerken 9’da 8’le oynuyordu Nene, maç bitene kadar ne başka şut kullanmış ne de ribaund almış ama Denver’ın hücumdaki en iyi ismi olarak tamamlamış maçı yine de. 20 sayı 9 ribaundu varmış maçta.

Takımı baltalayanlar:
Magic atıcılarından Lewis 3/9, Carter 0/2 ve Nelson 1/5 üçlük yüzdeleriyle oynamış. Toplam 7 asistlerine karşı 9 top kayıpları var. Howard’dan tam olarak faydalanamadıkları maçta da böyle olunca kazanmak zor oluyor tabii. İlk çeyrekte Howard'ı unutmuşlardı ve fark açılmaya başlamıştı. İkinci çeyrekte de Howard 3. faulünü aldı ama müthiş isabetli dış şutlar buldukları için farkı kapadılar ve Cavs gibi bir takıma 40 sayı attılar bir çeyrekte. Bu sayede devrenin skoru çok yakındı: 66-63. Ancak son çeyreğin 5 dakikalık bölümünde hiç sayı atamayınca, Cavs fırsatı değerlendirip maçı 106-115 kazanmış. Howard'ı beslemey sürdürdükçe skor bulan Magic, ona top inmeyince bu tarz 4-5 dakikalık kısır dönemler yaşadığını artık anlamalı. Gerçi son maçlarda anladıklarını zannediyordum ama dünkü maçın son çeyreğinde farklı ve kötü bir Magic varmış...

Denver takımının 3 ana skoreri komik bir maç geçirmişler. Toplamda 14/47 isabetle oynamışlar. Bu da farklı mağlubiyetin ana nedeniymiş. Tabii bildiğimiz Denver savunmasından da uzakmışlar takım olarak. Maçtan önce Spurs'ün en iyi oyununu oynaması lazım demiştim kazanmak için, tabii tam tersi Denver'ın sezonun en kötü performansını göstermesi de yeterli olmuş.

Günün X-faktörü:
JJ Hickson, eşleşme probleminden faydalandı ve doğru yerde doğru zamanda beslenmesinin de katkılarıyla 20 sayı gönderdi Magic potalarına 14’te 9 ile. 4 de ribaundu var. Özellikle ilk çeyrekte hücumda Lewis'i ezerek 13 sayı buldu. Lewis'in Shaq'e yardıma gitme isteği ve Hickson'ı devamlı boşlaması sonucu geldi bu sayılar.

Blair'ı maçı izlediğim bölümde göremedim, zaten 21 dakika süre almış fakat 11’de 8’le 17 sayı atmayı başarabilmiş Denver savunmasına karşı. 4’ü hücumda 9 ribaundu var ayrıca.

0 FARKLI FIKIR: