BIY AD

9 Şubat 2010 Salı

8 Şubat'tan Notlar

Günün hayvan preformansları:
Vince Carter sonunda ondan beklenen çıkışı beklenmeyen şekilde gerçekleştirdi. Aşağıda yazıyor ama ben bir kez daha söylüyorum: 27’de 19’la 48 sayı 7 ribaund 3 asist. İnternet kötü olduğu için izleyemedim ama box score’a baktığımda ilk yarıyı rahat bir üstünlükle kapamıştı Hornets. Ben de maçın bittiğini düşünmüştüm, ne de olsa Carter’dan bu performansı beklemiyordum. Kaç kişi beklerdi ki zaten. Dediğim gibi burada önemli olan maçın kazanıldığı kesinleştikten sonra değil, ilk yarıyı 70-55 geride kapadıktan sonra bu performansı sergileyebilmek. Tebrik ederiz Carter’ı, bakalım bir anlık patlama mıydı yoksa eski performansına dönecek mi göreceğiz.

Pau Gasol, Kobe’den yoksun takımını müthiş bir oyunla galibiyete taşımış. Belki de kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkarmış bu gece. Duncan’a karşı hem de. 20’de 8 şut yüzdesi kötü ama 21 sayısının yanında 8’i hücum olmazk üzere 19 ribaund ve 8 asisti var. Yetmiyormuş gibi 5 de blok yapmış İspanyol oyuncu. İkinci yarıdaki oyunuyla Spurs’ü yenmeyi başarmış Lakers.

Jason Terry 36 sayıyla (6/9 üçlük, toplam 9/17) Dirk’ün ilk yarıdaki faul problemi nedeniyle istediği süreyi alamadığı maçta takımının skor yükünü çekmiş. İzlediğim kısa süre içerisinde elinin sıcak olduğunu göstermişti zaten. Ayrıca 9 da asisti var Kidd’in 12’sinin yanında. Maçı 4. çeyrekteki oyunlarıyla kazanmış Mavericks oyuncuları.

Boşa kürek çenekler:
27 ve üstü sayı atan 3 oyuncusu var Hornets’in. Darren Collison, bir Chris Paul olamaz ama 27 sayı 9 asist 4 top çalma yapabilecek biri olması da pek beklenmiyordu. David West ona 19’da 10’la 27 sayı atarak yardımcı olmuş. Son olarak Peja 29 sayıyla bu sezonki en yüksek skoruna ulaşmış 18’de 11 şut atarak, ayrıca 9 ribaundu ve 5 asisti var. Paul yokken Peja daha iyi oynuyor şaka maka...

Anthony Morrow 20’de 12’yle 33 sayı göndermiş Mavericks potalarına. Bu sezon attığı en fazla sayı oluyor bu. 11 ribaundu ve 4 asisti var ayrıca. Maçtan diğer önemli bilgi, 27 sayı 5 asist 5 ribaundu 4 top çalması olan Monta Ellis maçın son çeyreğinde girdiği bir pozisyonda sol dizini incitmiş. Kendisi önemli bir şey olmadığını söylüyor.

Takımı baltalayanlar:
Aslında sadece 2/9 isabeti yüzünden buraya yazmak biraz acımasızca gibi ama Richard Jefferson bu sezon beklentileri hiç karşılayamıyor. Onu "NBA'de kontratını en haketmeyen oyunculardan biri" şeklinde eleştirileri haklı çıkartacak kadar sönük oynuyor.

Shannon Brown, Portland maçından gaza gelmiş olsa gerek. Yine ufak bir Kobe olmaya çalışmış ancak 3/13 isabette kalmış.

Günün X-faktörü:
Eski formuna dönmek isteyen bir diğer oyuncu Josh Howard, 12’de 7 şu atarak 25 sayı üretmiş. Serbest atış çizgisinden de 12’de 10’la oynamış. Nowitzki’nin açığını kapayan diğer bir oyuncu da oymuş yani. Ona ek olarak Gooden 14’te 8’le 24 sayı atıp 10 ribaund alarak takımının kazanmasına katkıda bulunmuş. Tabii kenardan geldiğini söylemek doğru olmaz çünkü yerine ilk 5’te yer alan Najera sadece 3 dakika süre almış.

0 FARKLI FIKIR: