BIY AD

9 Şubat 2010 Salı

Kaman Artık Bir All-Star

Chris Kaman, All-Star'dan affını isteyen Roy yerine David Stern tarafından batı karmasına seçildi. 2 sezon önce yaptığı harika çıkışla dikkatleri üzerine çeken, ardından geçtiğimiz sezon topuk dikeni nedeniyle istediği seviyede ve yeterince oynayamayan Kaman kariyerinde ilk defa 20 sayı ortalamaya çıktı bu sezon. Sadece istatistiksel olarak değil, oyunuyla da çok büyük mesafe katetti Kaman. 2007-2008'de gördüğümüz pivot hareketlerini bir üst seviyeye taşırken, aynı zamanda sol eliyle yaptığı atışları da çok geliştirdiğini gördük bu sezon. Bunlar yetmiyormuş gibi orta-uzak mesafeli şutlarında da ligin iyi uzunlarından biri haline geld sayılır. Yani bu seçimi haketmediğini söylemek yanlış olur. Ama bana kalırsa doğru bir seçim olmadı Kaman. Neden?

Hem Monta Ellis'in daha çok hakettiğini, hem de kişisel tercihim nedeniyle Kidd'in çok daha iyi oturacağını düşünüyordum All-Star'a. Bunların yanında, şimdi Batı karmasında tam 6 tane uzun oldu. Pivot ve uzun forvette yani topu topu 2 pozisyonda, 6 adama süre dağıtılması gerekecek. Öte yanda sadece 4 guard ve 2 kısa forvet var takımda, üstelik guard'lar da kısa forvete kayabilecek cüsseye sahip değiller. Tabii ki All-Star maçı olduğundan Nowitzki'yi ve Kobe'yi kısa forvette görebiliriz ama yine de bir guard alınması daha doğru tercih olurdu. Bana göre All-Star'ın ana parçası kısalar, uzunlar topla oynadıkça düz ve ciddi bir maça dönüşüyor bu şov. Yanılmıyorsam 2006 All-Star'ından sonra Duncan hep kısaların oynadığını kendisine hiç top gelmediğini falan söylemişti basın toplantısında, T-Mac de "Eee bu kısaların oyunu, size söz düşmez." gibisinden bir cevap vermişti ve Duncan basın toplantısını terketmişti. Bu demek değil ki, uzunlar oynamasın All-Star'da ama sadece bu guard-uzun dengesine dikkat çekmek istedim.

Hayırlı olsun ve tebrikler Kaman'a.

5 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Böylece maçı biraz dah sıkıcı hale getirmeyi başarmış Stern. Allah aşkına milletin "kaman ne güzel ribaunt aldı, gasol ne biçim boxout etti" falan diye yerinden zıplayacağını mı sanıyorlar. Nedir yani olay? Kidd ile Ellis yerine iki fasulye sırıgı koymanın mantığı ne?

hasan dedi ki...

e o zaman oldu olacak ne kadar guard, oyun kurucu varsa toplansın kendi arasında maç yapsın. niye hakeden gidince problem oluyor ki. birde burada guardlar oyunu yönlendiriyor onlar gitsin demişsin ama tmac ilk 5 çıkacaktı neredeyse, halk oylaması sebebiyle, ona da itiraz etmiştin. hakeden niye gitmiyor diye. bunun bir kriteri yok. hakedenler ile şovu yöneten, güzelleştiren oyuncular arasında belli bir denge tutturulması lazım.

Mehmet Dinler dedi ki...

Duncan'a pek dakika verilmeyeceğini düşünürsek uzun rotasyonunu 5 kişi de sayabiliriz :D

Joker dedi ki...

2006 daki olaya takıldım,uzun kısa tartışmasında herkes fikrini söylesin elbet ama konuşmaması gereken tek adam varsa o da göz düşmanı duncan dır, iyi demiş tmac. bi de toplantıyı terk etti ha :) "bi daha asla all star oynamam" dese 1 kişi üzülmez be..

Andrei dedi ki...

Kaman fazlasıyla hakediyordu, şahsen ben çok mutluyum seçildiğine. Ellis, Brooks'a filan biraz daha var..