BIY AD

27 Şubat 2010 Cumartesi

15 x 3 ve Çakallık

Dün Cavs-Raptors ile aynı anda Mavs-Hawks maçını da izliyordum. Jason Kidd ile Nowitzki muhteşem oynadılar tam anlamıyla. İlk çeyrekte özellikle Nowitzki, Kidd'in asistleri sonrası ardı ardına orta mesafeli şutlarda isabet buldu. Bunları normal bir gününde zaten %50'ye yakın değerlendiren Dirk, dün harika bir maç çıkarıyordu ve herhalde 19'da 12 veya 13 tane atmıştır orta mesafeden. Zaten farkın kapanıp maçın uzatmaya gitmesi için yolu açan ve uzatmada da kazanmalarını sağlayan 2 tane üçlüğü de vardı. Kısacası harikaydı Nowitzki. Ama maç boyunca onu besleyen ve pozisyonlar hazırlayan, Mavericks'in oyunda kalmasına yardımcı olan diğer isim Kidd'di.

Sadece bununla da yetinmedi Kidd, maçı adeta tek başına uzatmaya taşıdı. Maçın son 3 dakikasına kadar 7'de 1 üçlük isabeti bulan oyun kurucu, bu noktadan sonra ona hazırlanılan 3 tane üçlükte isabet buldu ve her atışla takımını öne taşıdı. Ayrıca maçın bitimine 1.5 dakika kala yaptığı çakallıkla takımına bir teknik faul ve sayı kazandırdı. Sahanın içinde duran Mike Woodson'a gidip bilerek çarptı. Woodson, Kidd tam çarptığı sırada oyun alanının dışına çıkmaya çalışıyordu, belki tamamen çıkmıştı ve belki de çıkamamıştı gece de tam karar veremedim şimdi de... Ama gerçek olan birşey var Kidd tecrübesini konuşturdu ve Woodson'ın hatasını değerlendirdi. Bir koçun sahanın içinde işi olmamalı, hele rakip o potaya hücum ederken... Kısacası maçı dediğim gibi tek başına uzatmaya taşıdı ve gece boyunca yaptığı istatistikler de şöyleydi: 19 sayı, 17 ribaund, 16 asist... Bu 16 asistin 11 veya 12'sini Dirk'e yaptı herhalde, Dirk orta mesafeden ona hazırlanan şutlarda %60-70 arasında isabet buluyordur diye tahmin ediyorum. İnanılmaz bir bilek hakikaten. Neyse Kidd'e dönelim, bu yaptığı 15 x 3'ü normal sezonda en son 14 sene önce kendisi yapmış. Playoff'larda da Nets'de iken Raptors'ı eledikleri seride bunu başarmıştı 3 sezon önce. Kısacası 14 senedir bunu Kidd'den başka yapan yok. Ligde bunu yapabilecek başka sadece bir oyuncu var herhalde: LeBron.

Yazı içinde belirttiğim Woodson-Kidd olayının videosu aşağıda. Yukarıda kullandığım resimde de Woodson'ın bakışları çok anlamlı =) Bakın siz karar verin düdük kimin lehine çıkmalıymış.


Link

14 FARKLI FIKIR:

os dedi ki...

Burada Kidd çakallık yapmış ama, bir şekilde hücuma çıkarken engel olmuş Woodson. Tam Kidd'in koşu yolunda, orada ben de koşarken önüme ekstra birisi çıksa bütün pozisyon hazırlığım yalan olur.

Avrupa'da çarpışma kısmı olmasa bile sahaya girmek başlı başına teknik faul sebebi zaten, bu tip kuralları oldukça esnek uygulayan nba'da de öyledir muhakkak ( olmayadabilir, sallamış olmayayım )

Tam hücum esnasında sahaya dalıyor Woodson, Kabul art niyet yok, kendisini kaybediyor.

Şimdi çoğu kişi Kidd'e yüklenecek ama bence yaptığında abartılacak bir şey yok ve hakikaten büyük çakallık. Atlanta halkı özellikle çok yüklenecek bu mevzuya onlar da kendi cephelerinde haklı olabilirler ama kural böyle yani sonuçta.

Her şeyi geçersek çok enterasan bir tablo :)

Onur Aksoy dedi ki...

kidd'in yaptığı alenen üçkağıtçılık ve ayıp.

Adsız dedi ki...

16x3 oluyor bu 15x3 değil

Unknown dedi ki...

Torontoyu eleyip yarı finale çıktığımız sene de playoffları triple double istatistikleriyle tamamlamıştı,2002 senesinde Boston serisini triple double ile tamamlamıştı (2003 de 4-0 süpürdüğümüz seri de olabilir). Alman çocuğun fanı olan biri olarak,tuttuğu takımın efsanevi point guardıda Dallasa gidince,son yıllarda Dallas maçı izlemekten keyif alır oldum. Ama J-Kidd bizim takımımız Netsin efsanesidir. Yıllar yılı bir center oturtulamayan takımı 2 kez final oynatmıştı. Bence NBA in en iyi 2.point guardıdır. Stockton babadan daha efektif gibi geliyor bana

JacK dedi ki...

bakislarinin anlamliligi olmayan kaslarindan olabilir mi :)

bahadır dedi ki...

aynısı bugun fb-gs macında oldu. m. wilkinson köşede üçlük pozisyonundaydı,tanjevic ise bir adım yanında.hakemler görmedi pozisyonu.wilkinson'da kidd kadar çakal olmadığı için gösteremedi pozisyonu.

Adsız dedi ki...

yahu top dışarı çıkarken rakibe çarptırmak ayıp falan değil de bu mu ayıp? kurallar içerisinde yapılan her şey mubahtır. ağlamaya gerek yok. kidd tamtersine tecrübesini ve zekasını konuşturmuş, koç sahaya giriyorsa bu tip şeylere hazır olacak. kidd'in bunu kullanabilmesi büyük olaydır.

Adsız dedi ki...

Woodson sabitmiş hucum faul yapmış kidd.

os dedi ki...

22:09'daki @Adsız: Uykum kaçtı yemin ediyorum gülmekten :)) Kahkaha attırdın gece gece :)

Kara kara düşünüyordum Rockets-Jazz maçına nasıl dayanacağım diye.. Sayende o maç biter, üzerine bir maç daha izlerim :))

Adsız dedi ki...

çakal kidd, inadına gitmiş woodson'ın üstüne doğru...
tanjevicte sahanın içindeydi dün şut atılırken istese bloklardı.

xaxa dedi ki...

bunun adı çakallık değil bence, zeka olmalı. yanlış görmediysem, orada koç, iki ayağıda çizgi dışında olmak suretiyle saha içinde duruyor. dediği gibi hücum edilen potada. kidd'den başka birinden beklermiydim böyle bir kurnazlık, hayır. harikulade.

Adsız dedi ki...

çakallık=kurnazlık

akıllı ol... or i will take your mind...

xaxa dedi ki...

kafadan rahatsızsın herhalde birader sen, git bir doktora falan görün.

Gençer Başeğmez dedi ki...

kiddin yaptığına ayıp diyenlerin basketbol zekasını tartışmak gerek. bu derece büyük ve zeki oyuncular 10 yılda bir gelir ve kidd de bu geleneğin 16 yıldır temsilcisi. woodson çaylak koçlar gibi davranmış, kidd de zekasını göstererek takımına teknik faul kazandırmış. ayakta alkışlamak gerek.