BIY AD

24 Şubat 2010 Çarşamba

23 Şubat'tan Notlar

Bahtsız Trail Blazers:
Evet beklenen oldu ve Marcus Camby de sakatlık yüzü gördü Portland’da. Daha ilk çeyrekte Brook Lopez’in dengesiz bir şekilde ona çarpmasıyla ayak bileğinden sakatlanmış Camby. Çok önemli olmadığını, en fazla bir iki maç kaçıracağını söylemiş. Neyse ki ciddi değil. Trail Blazers yönetimine sonsuz sabırlar.

Günün hayvan performansları:
Kobe Bryant söz verdiği gibi çok iyi bir dönüş yapmış; 19’da 13 isabetle 32 sayı 6 asist 7 ribaund 3 top çalma 2 blok. Ancak hepsinden önemlisi bitime 4 saniye kala attığı üçlükle maçı takımına kazandırması. Takımının son 9 sayısını kendisi atmış Bryant, 32 sayısının 11’i son çeyrekte gelmiş zaten, maçı kazandıran şuttan önce de farkın Grizzlies lehine açılmasına vermemiş.
En çok yardımı aldığı kişi 22 sayı 13 ribaund 5 asist 2 blok 2 top çalmayla Gasol olmuş. 15 sayı atan Bynum ise Randolph-Marc Gasol ikilisine dayanamayıp 6 faul alarak ancak 23 dakika sahada kalabilmiş.

Amare, Nash’in yokluğunda Dragic’in de yardımlarıyla Thunder uzunlarına karşı etkili bir oyun geçirerek maçı takımına kazandırmış. 20’de 12’yle 30 sayısı ve 9 ribaundu var. Tabii maçı kazandırmış diyorum ama maçı asıl kazandıran J-Rich olmuş. Maç 102’şer sayıyla eşitken, 0.7 saniye kala Jason Richardson’ın basketiyle Suns maçı kazanmış.

Bugünün performansları çok da güçlü değil ama ben yazmaya devam edeyim. Rip Hamilton 20’de 12’yle Sacramento potalarına 30 sayı göndererek maçı takımına kazandırmış. Zaten rakip takım Landry ve Evans dışında pek bir direniş gösteremeyince Piston maçı oldukça rahat kazanmış deplasmanda.

Ray Allen formunu korumaya devam ediyor. Knicks’e karşı da 14’de 9’la takımının hücumdaki ana silahı olmuş. Hatta son dakikada Chandler’a blok yaparak savunmada da hünerini göstermiş. Aynı maçta Rondo 16 asist 15 sayı 3 ribaundla oynamış.

Aldridge 27, Roy 28 ve Andre Miller 20 sayıyla Portland’ı galibiyete götürmüşler. Sadece 3 top kaybı çok zor gördüğümüz bir şey fakat iki gündür görüyoruz ne hikmetse. Nets ise bildiğimiz Nets, söylenecek çok fazla şey yok.


Boşa kürek çekenler:

Marcus Thornton bu sezon birkaç kez yaptığı gibi Hornets adına önemli bir hücum silahı olduğunu göstermiş ve tam 37 sayıyla kariyer rekoru kırmış kenardan Cleveland’a karşı. Hornets’in diğer çaylağı Collison da 22 sayı 10 asistlik katkı yapmış takımına ancak onların performansı Cleveland’a karşı çok şey ifade etmemiş. Cleveland sonunda Antwan Jamison’ın da ilk beşe yerleşip 18 sayılık katkı yapmasıyla galibiyete ulaşmış. Takıma herkesten katkı gelmiş, 6 oyuncu çift hanelere çıkmış. Lebron’un ise 20 sayı 13 asistlik performansı var, 13 asiste alıştık artık zaten.

Zach Randolph 20 sayı 14 ribaund 4 asist 4 top çalma 3 blok gibi çok güzel istatistiklerle maçı sonlandırmış. 6 top kaybı tabii ki kötü ama maçın bitimine saniyeler kala tiplediği topla takımını 2 sayı öne geçiren de kendisi. Onun yanında OJ Mayo, 15’te 9’la 25 sayı atarak takımının en skorer ismi olmuş. Son pozisyonda Rudy Gay, Kobe’yi iyi savunamayınca maçı da kaybetmişler.

Tyreke Evans yılın çaylağı olduğunu göstermeye devam ediyor herkese. 19’da 11’le 28 sayı atmış, 13 asistiyle de kariyer rekoru kırmış çaylak oyuncu. Ancak Landry’nin 18 sayısı dışında hücumda ona yardım gelmeyip, savunmada da takım olarak rakibin kolay basketlerine izin verince bir maç daha kaybetmiş Sacramento Kings.

Kevin Durant 25+ serisini bu maçta da sürdürmüş, 29 etti zannedersem; 24’te 13’le 36 sayı bırakmış Suns potalarına. 8 ribaund 3 asist 2 de top çalması var ek olarak. Ancak Thunder oyuncuları son 5 dakikayı felaket oynayınca Durant’in bu performansına yazık olmuş. Thunder bahsettiğim 5 dakikalık bölümde 10 şutundan hiç birinde isabet bulamamış. Phoenix de bu süreçten yararlanıp J-Rich'in maçı kazandıran zor basketi de dahil olmak üzere 14’e 4’lük seriyle Thunder’ın 9 maçlık galibiyet serisine dur demiş.

Knicks’te David Lee’nin 22’de 13’le 28 sayı 15 ribaundu göze çarpıyor. Rodriguez ayrıca 18 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 3 top çalma ve 1 blok ile sivrilmiş. Harrington'ın da 18 sayısı var kenardan. Onun dışında Knicks ikinci çeyrekte 9-0’lık bir seri yakalayıp maçı ortak sürdürmüş o noktadan sonra. Celtics ama maçı kazanmayı blmiş.

Dorell Wright, 6 üçlük attığı maçta 26 sayıyla kariyer rekoru kırmış, üstüne 7 ribaund 2 top çalma ve 3 de blok yapmış. Fakat Wade’siz Miami’de topu alıp skor üretecek biri olmayınca Kevin Love’ın bildiğimiz oyunuyla Minnesota’ya kaybetmişler maçı evlerinde.

Günün X-faktörü:
Steve Nash’in sırt ağrısı yüzünden oynayamadığı maçta Dragic bu sezon daha önce de gördüğümüz gibi Nash’in yerini elinden geldiğince doldurmuş. 11’de 7’yle 16 sayı 10 asisti var Dragic’in, 6 top kaybını saymazsak. Grant Hill de 8/11 ile 21 sayı atıp 9 ribaund toplayarak maçı Suns’ın kazanmasında büyük pay sahibi olmuş.

Iverson’ın kişisel sebeplerle oynayamadığı maçta Lou Williams 14’te 8’le 26 sayı atıp yanına 10 ribaund 7 asist eklemiş. Iverson’ı hiç aratmamış yani. Ancak Iverson konusunda işler biraz karışık. Kızının hastalığı yüzünden deplasmanda 2 maç daha kaçırabilirmiş Iverson ancak onun bu yokluğunun kalıcı olabileceği yönünde de iddialar var. Bekleyip göreceğiz bakalım.


Takımı baltalayanlar:

Artest 9 tane şut kullanmış ve sadece bir tanesinde isabet bularak 3 sayıyla kapatmış maçı. Birkaç maçtır kötü yüzdeyle atıyordu da bu sefer ayrı bir çığır açmış kendi çapında. 7 ribaund 2 top çalmayı da es geçmeyelim ama hücumda takımına zarardan başka bir şey vermemiş Artest.

Warriors’ın en önemli iki hücum silahı Monta Ellis ve Stephen Curry, maçı 22’de 8 gibi oldukça kötü yüzdelerle bitirmişler. Ellis’in 22 Curry’nin 17 sayısı var fakat takımın iki yıldızı böyle kötü yüzdelerle oynayınca galibiyet zor olmuş Golden State için. Ayrıca Monta'nın 5 top kaybı yaptığını söyleyeyim. Yine de bir şekilde maça dahil olmayı başarmışlar son çeyrekte ancak Lou Williams 14 saniye kala attığı üçlükle maça son noktayı koymuş. Golden State’in takım olarak %38’le şut atmasının bu yenilgideki payı büyük olsa gerek.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Takımını baltalayanlar kısmının 1 numarası Lamar Odom nam-ı diğer "Doom Alarm" olmalıydı. Lakers'ın kaybetmesi için elinden geleni yaptı ama Kobe'nin son 1 dk'da oynadığı efsanevi oyun engel oldu Odom'a..

Bu kadar yetenekli olup, bu yeteneği kullanamayan ender oyunculardan Odom.. Hala çaylak gibi oynuyor.

Maximus dedi ki...

portland kurşun filan döktürsün:)

Berkay dedi ki...

yazık oldu memphis'e. kobe artest'in önceki maç atamadığını 3 kere attı aynı maçta.

Adsız dedi ki...

Bu Portland'da nasıl bir cenabetlik var arkadaş. Anlkaşılan aralarında bir nasipsiz var bence hepsi birden gusul abdesti alıp gözcü baba mum yakmaya gitsinler. Salonun altında bir yatır falan olması ihtimalide var. Bence yeni bir salon yapıp taşınsınlar.