BIY AD

25 Şubat 2010 Perşembe

24 Şubat'tan Notlar

Bugün biraz kısa kısa olacak, aşırı dikkat çekenler...

Günün hayvan performansları:
Nowitzki 19’da 10’la 31 sayı 9 ribaund’la takımını Lakers karşısında zafere taşımış. Son günlerde şutunu bulamayan Jason Terry de kendini daha iyi hissetmiş bu maç, 20’de 10’la 30 sayı göndermiş Lakers potalarına. Kidd’in de 14 sayı 13 asisti var, yaptığı bir top çalmayla da Pippen’ı yakalayarak 5. sıraya yerleşmiş.
Lakers köşesinde ise işler aynı güzellikte değilmiş dün gece. Kobe ilk çeyrekte 5’te 0’la oynamış, maçı da 23’te 9’la 20 sayı atarak tamamlayabilmiş. Lakers daha iyi şut atmasına karşın ribaundlarda üstünlük kuramamış. Mavericks defansı biraz daha iyileşiyor gibi son yaptıkları takasla. Bakalım kalıcı mı yoksa bir süreliğine miymiş ileriki günler gösterecek.

Nash 9’da 8’le 20 sayı atıp 13 asist vererek efektifliğin kitabını yazmış. Skor yönünden J-Rich ve Amare’den de istediği katkıyı yapınca son çeyreğe kadar 76’ers’ı perişan etmişler. 4. çeyrekte Philadelphia farkı kapatsa da Suns karşısında güçleri yetmemiş ve kaybetmişler maçı.

Hem Hornets hem Bucks için playoff yarışında kritik olan maçta bogut 26 sayı, 13 ribaund ve 2 blokla takımını galibiyete taşımış.

Derrick Rose triple-double'a çok yaklaşmış. 23 sayı, 9 ribaund ve 8 asisti var maçta. Onun dışında Luol Deng de karşısında Pacers'ı bulunca coşmuş. %50'nin üzende bir isabet oranıyla 31 sayı 9 ribaund 3 asist ve 4 blok yapmış. Rahat kazanmış Bulls.

Josh Smith 27 sayı, 10 ribaund, 5 asist, 2 blok ile takımının maçı kazanmasındaki 1 numaralı faktör olmuş. Üstelik de Crawford baltalarken...

Camby ve Bosh'un oynamadığı maçta Andre Miller'ın 18 sayısı, 7 ribaundu, 10 asisti ve 3 de çaldığı top var ve onun sayesinde Raptors'ı deplasmanda yenmeyi başarmışlar.

Dwight Howard, çok erken iki faul almasına rağmen oyuna fırtına gibi dönmüş. İkili sıkıştırma falan dinlememiş Howard, maçı 11’de 11’le 30 sayı 16 ribaund 3 asist 1 blokla tamamlamış. Dikkat çekici diğer istatistiği, faul çizgisinden 12’de 8 isabet bulması. Özel bir geceymiş yani Dwight için. Tabii böyle olunca Magic maçı rahat kazanış Rockets karşısında.

Boozer CJ Miles ve Mehmet’in hücumdaki kötü performanslarına rağmen takımının Bobcats karşısında geriden gelip maçı kazanmasını sağlamış bir kez daha. 13/16 gibi harika bir şut yüzdesiyle 33 sayı, 16 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ve 1 blok... Daha ne yapsın? Ratliff'i ezmiş geçmiş.

Manu Ginobili, istatistiklerden çok daha fazlasını sahaya sürdüğü müthiş bir gece geçirdi Thunder’a karşı. 18’de 9’la 26 sayı atarak çok çekişmeli geçen maçın 4. çeyreğinde son noktayı koyarak gecenin kahramanı oldu. 9 ribaundu 5 asisti ve Kevin Durant’e hızlı hücumda koydu çok güzel bir bloğu var Manu’nun.

Boşa kürek çekenler:
Gerald Wallace 27 sayı 8 ribaund 2 blok 2 top çalmayla güzel bir gece geçirmiş fakat takımını kazandırmaya yetmemiş onun performansı. Ben ilk yarı sonucuna baktığımda yanılmıyorsam 20 sayısı vardı, ikinci yarıda takımı gibi o da suskunlaşmış. Ona en fazla katkıyı 20 sayı 3 top çalmayla Tyrus Thomas yapmış fakat Larry Brown olan bitenden memnun olmasa gerek, iki teknik faul alıp takımını terk etmek zorunda kalmış. Sonuç olarak Jazz kendi evinde 93-102 kazanmış maçı.

Takımı baltalayanlar:
Russell Westbrook maça ilk 7 şutunu kaçırarak başladı. Sonradan kritik anlarda skor üretmeyi başardı ancak oynadığı basketbolun takımına galibiyet getirmekle alakası yoktu. Son çeyrekteki şutların çoğunun ondan geldiğini gördüm ben, hatta Durant’i bir ara tamamen unuttular. Zaten Durant kos koca dördüncü çeyrekte sadece 4 şut kullandı, biri süre biterken çok uzaklardan üçlük ve biri de Manu’dan blok yediği hızlı hücumdu hem de. Kendisi mi istemedi, sorumluluktan kaçtı - ki hiç sanmıyorum - yoksa Thunder maçı takım olarak mı kazanmak istedi anlayamadım. San Antonio cephesinde savunmada biraz daha toparlanmış gözükse de maçı Thunder adına kaybettiren Spurs savunması değildi sonuç olarak. Belki Durant’i iyi savundular ama Westbrook birkaç pozisyon üst üste Blairle karşı karşıya kalıp orta mesafeli şutlarda rahatça isabet buldu.

Durant de 29 maç boyunca 25 ve üstü sayı attıktan sonra bu seriyi sürdürememiş. Ama 30 maçtır 20 ve üzerinde atıyor. Bakalım bunu ne kadar ilerletebilecek? Rekor 126 ile Wilt Chamberlain'de...

Jamal Crawford 7'de 0 ile oynadığı maçta 1/1 serbest atış ile tek sayı atabilmiş. Üstüne de 2 top kaybı yapmış. Yılın 6. adamı ödülünün en büyük adayından çok kötü bir performans ama ona rağmen rakip Minnesota olduğu için Hawks kazanmış.

CJ Miles 10'da 1 şut isabetiyle oynayıp takımının maçı kaybetmesi içi nelinden geleni yapmış.

Günün X-faktörleri:
Kyle Korver kenardan gelerek 18 sayı üretmiş, maçın son çeyreğinde de fark kapanırken attığı üçlüklerle Utah'ın önde kalmasını sağlamış. Ayrıca 4 ribaundu ve 3 asisti var.

Rudy Fernandez, Batum'dan dakikaları çalarak Raptors karşısında Blazers'ın kazanmasında büyük pay sahibi olmuş. Kenardan oyuna dahil olarak 17 sayı üretmiş. Ayrıca 7 ribaundu ve 3 asisti var.

Bizimkiler:
Hedo yanlış maçta coşmuş, 8/9 şut isabetiyle oynayıp 4 ribaund ve 3 asist yaptığı maçta 24 sayı atmış. Ama Bosh'suz Raptors'ı da bir yere kadar taşıyabilmiş ve Blazers deplasmanda kolay kazanmış Camby'nin yokluğuna rağmen.

Ersan 18 dakika aldığı maçta 9 sayı, 5 ribaund ve 2 asist ile oynamış. Bütün sayılarını son çeyrekte maç neredeyse kopmuş durumdayken atmış.

Mehmet Okur 10'da 3 ile 9 sayı, 9 ribaund ile oynamış. Playoff'lara kadar form tutması dileğiyle ama bu sezon hiç böyle sinyaller alamadık ondan

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Spurs bu savunmayla ilk turun ötesini zor görür . Jefferson ,Blair ve Bogans'ın takıma katkıları olumsuz yönde .Duncan,Parker ve Manu ile nereye kadar .Popovich bu takımın başarılı olabileceğini düşünüyorsa vay halimize .

Ali Çayır

LexLuthor dedi ki...

Spurs maçının ikinci yarısını izledim. bu yarıda tam anlamıyla ginobili show'u vardı. duncan son çeyrek yanılmıyorsam sadece 2 dakika falan oynadı. tony parker dökülüyordu. manu'ya yardım eden biraz blair biraz da boş üçlükleri kaçırmayan george hill'di. ama ginobili onlar olmasa da alırdı maçı. gününde oldu mu bu adam top elindeyse hata yapmıyor. elinde değilse de o topu bir şekilde kazanıyor.

karşısında da topu rakip sahaya getirip faul çizgisinin oralardan şut çekmek dışında birşey yapmayan westbrook (sözde pg) vardı. kevin durant sanırım bu maçta dwight howard'ın düştüğü top gelmemesi durumunu öğrenmiştir. neredeyse top değmedi adama. son hücumda lütfeder gibi verdiler topu o da keith bogans'ın savunmasına fazla direnmeyip aşağı mahalleden üçlüğü salladı. ilk yarısında 17 sayı attığı maçı 21 sayı ile bitirdi durant gibi bir adam.

tolga dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
wc24 dedi ki...

üst üste 60 kere +20 sayı atarak rekoru elinde bulunduran basketbol oyuncusunu öğrenebilir miyim?