BIY AD

22 Şubat 2010 Pazartesi

LeBron Çok Abartılıyor

Sports Illustrated, 173 NBA oyuncusu arasında anket yapmış. "Size göre en çok abartılan / insanların gözünde büyüttüğü oyuncu hangisi?" diye sormuşlar. Sonuçlar şu şekilde çıkmış:

Tracy McGrady 9%
Danny Granger 4%
LeBron James 3%
LaMarcus Aldridge 3%
Andre Iguodala 3%
Shaquille O'Neal %3
Davis West %3
Gilbert Arenas %3


Ayrıca Kevin Garnett, Paul Pierce, Dwyane Wade ve Gerald Wallace da en az 2'şer oy almışlar. Knicks'in forveti Al Harrington da tek oy almış.

Arenas'ın nasıl %3'te kaldığını çok merak ediyorum. Daha önce de defalarca kez belirtmiştim, kendisini sevsem de insanların genel olarak fazlasıyla abartılı şekilde övdüğü bir oyuncu bence. Hele bir de bu silah olaylarından sonra hakikaten %3'ü geçmemesi bana göre büyük sürpriz.

LeBron'un abartıldığını, insanların onu gözünde büyüttüğünü düşünen ve ona oy kullanan 5 NBA oyuncusuna da selam ediyorum buradan. Mesela Deshawn Stevenson'ın LeBron'a oy verdiği kesin. Zaten bu yönde açıklamalar yapmıştı geçmişte. Ancak LeBron'un 2007'de finalde çıkardığı takıma bir daha bakmalarını öneriyorum. Abartılmakmış... Her genel menajer onu kadrosuna katmak ister, takımın 1 numaralı oyuncusu olarak. Aynı şekilde Wade'in de bu listede adının geçmesi komik bana kalırsa. Belki bu iki oyuncu da hakemlerden biraz yardım gördükleri için oy almış olabilirler.

Listenin 1 numarasındaki T-Mac'i de zaten üst seviyede gören kaç kişi vardır ki abartılıyor olsun?

14 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Abartıdan çok antipatiklik ön plana çıkmış bu ankette zira listedeki ismlerin hiçbir bağlantısı yok. Oyuncular arasındak içekememezlik durumları ve hizipleşmeyi öğrenmiş olduk böylece.

Adsız dedi ki...

Bence asıl bu anket sonucu çok abartılmış. Zira ankete cevap verenlerin %10 bile aynı isim üzerinde anlaşamamış. Demekki şuan NBA'de ahkettiğinde çok abartılan bir isim yok.

Adsız dedi ki...

Burda abartılan Lebron'un iyi oyuncu olduğu değil. O %3'lük kesim kendi takımında Lebron'u görmek elbette ister.

Abartılan Lebron'u Jordan seviyelerine çıkarmak. Ki hiçbir zaman o seviyelere gelemeyecek. Şu anda Lebron'un en büyük artısı olan "devasa vücuduyla bu kadar çabuk olması" 30lu yaşlardan sonra en büyük dezavantajı olacak. Ayaklar yavaşladıkça vücudu daha ağır gelecek ona. Wade'in devamlılığı Lebron'a göre daha uzun süre olacak NBA'de bana göre.. Katılan olur, katılmayan olur saygı duyarım.

Ama Lebron'u Jordan ile aynı sayfada konuşmak Lebron'u abartmaktır.. Sanırım o 5 NBA oyuncusuda bunu düşünmüştür.

Thrall dedi ki...

En az abartılanları sormak lazım, değerinin altında kalanlar:
Kevin Durant
Rashard Lewis
falan filan

Adsız dedi ki...

''lebron yaşlandığında bişey yapamaz'' diyen arkadaşa:

lebron 30-32 yaşında atletizmi prime dönemindeki iguodala seviyesine iner, hadi en kötü ihtimalle en atletik zamanıdaki ricky davis diyeceğim ama zannetmiyorum 30-32 yaşındayken o kadar düşeceğini. bide buna karl malone fiziğini koy üstüne, kidd-olajuwon pasörlüğünü de ekleyin ve şu yaşta bile sırıtmadan 4 numara oynadığını düşünün (5 numarada hafif sırıtıyor bence). şu dediklerimi 1 oyuncu da birleştirdim de, gerçekten de sıçarmış.

karl malone fiziğine olajuwon-sabonis pasörlüğü ekleyin, iguodala'in zıplama yeteneği, 12 senelik nba tecrübesi. işte 30 olunca en kötü böyle bir oyuncu olacak lebron. ha tabi jordan osursa güzel kokar, o ayrı.

PIERREMANU dedi ki...

Ben konuşurum LeBron'u Jordan'la aynı sayfada. Ahanda konuştum.

Berkay dedi ki...

olay antipatiklik olsaydı kobe de bu listede üst sıralarda olurdu ne bileyim.
lebron, nike+nba+medya tarafından anormal abartılıyor bence de. evet güçlü herşeyi yapabilecek bi oyuncu 1-4 arası her pozisyonda üst seviye performans verebilir ama onu kral yapıp tahta çıkarmak için hala çok erken. istatistiklerle alınmış bir allstar mvp'si, yine bence çok da haketmediği (başka kimse o seviyeye çıkmadığı için aldığı) bir lig mvp'si var. işte bu adamı overrated yapıyor bence, ki bunu diyenler haklı da bence. kral olup tahtına oturması için determinizmini dinamizmini takımı ateşlemesini göstermesi lazım. yoksa deli ibrahim de padişahtı

Absürd dedi ki...

Lebron için abartı değil de oyuncular arasında kıskançlık oylaması olmuş gibi.

Adsız dedi ki...

Lebron evet abartılıyor. İsteyen inkar etsin; ancak Lebron -henüz- ne kral ne en iyi oyuncu. Hala bir çok eksiği var -en basitinden bknz:sırtı dönük kendine boşluk yaratma- ancak bunları diğer yönleriyle kapatıyor; çünkü olağanüstü bir fiziği var. Birkaç yıl içinde de muhtemelen kendi dönemininnin en iyi oyuncusu konumuna gelecek; ancak şuan uydurma bir kraldan başka bir şey değil.

...S.f.R... dedi ki...

Sayı ortalaması olarak ligin lideri olan o kadar guard2 ın arasından sıyrılıp asist sıralamasında 6. olan ribaundlarda çogu pivottan daha yukarda olan bir oyuncu için uydurma kral diyorsanız Size söyleyecek tek bir sözüm yok. Bu adamın tek bir eksiği var o da şampiyonluk ama bu sene onu da kazanacak.

Radagast dedi ki...

lebron'un fiziği var anca gücüyle oynuyor diyenler senede kaç cleveland maçı izliyor çok merak ediyorum, bu klişeyi ilk çıkaran kimse ona da selam! ediyorum burdan.

Adsız dedi ki...

Lebron bugünün kralı değil niye hala tartışılıyor bu? Bu kadar antipatik, egosu büyük, hakeme çarpıp yere yıkılan, her karara biryerleri tutuşmuşçasına itiraz eden adama mental olarak kral diyeni döverler. Mental olarak olgunlaşmadan kral olunmuyor.

Major dedi ki...

@Thrall

rashard lewis'e lütfen değerinin altında kalan demeyelim. aldığı parayı bilmiyorsun herhalde?

bu arada 3.adsız çok güzel söylemiş. jordan ile lebron'u aynı kefeye koymak abartmaktır. ki jordan, lebron seviyesinde oynarken karşılaştığı yıldızlar, hall of fame üyeleriydi.

lebron'u yüceltirken jordan'a laf sokanlar, jordan'a yetişemediyseler de bir istatistiklere baksın ne biliyim bi wikipedia'yı falan açsın, bir şey yapsın..

xaxa dedi ki...

lebron'a oy verenlere, abartmak kelimesine nasıl baktığımız önemli. ben onlara katılıyorum, lebron çok ama çok fazla abartılıyor. ama bu demek değildir ki lebron bir haltı beceremiyor veya iyi bir oyuncu değil. önemli olan hangi alanda ve nasıl abartıldığıdır. lebron nba'de en çok abartılan oyuncu, çünkü nba'in yeni yüzü, üzerinden prim yaptığı ve yere göğe sığdıramadığı bir maden. nba'in ikonu olarak gösterebileceği bir şans, fırsat. ve onu da kullanıyorlar. yüzlerce goaltending'i günün, haftanın, ayların, senelerin en iyi blockları sayılıyor, yüzlerce steps ile yaptığı hareketler 1 numara oluyor. bütün bunların bir sebebi var. michael jordan'la kıyaslanması, absürt örneklerle benzetilmesi dahi lebron'un abartılmasına bir örnektir. ona verilen oyların iyi bir oyuncu olmadığı sebebiyle verilmediği malum. onun için basketboldan anlamamak gerekir.