BIY AD

21 Şubat 2010 Pazar

T-Mac Geri Döndü

Dün gece maçın ilk yarısını tamamen, ikinci yarıyı da Heat-Mavs ile aynı anda izledim. T-Mac ilk yarıdaki 24 dakikanın yaklaşık 18'inde oynayarak 19 sayı üretti ve 3 asist yaptı. Belki eski T-Mac'in yarısı kadar zıplayabiliyor, belki ayakları yarı yarıya yavaşlamış durumda ama yine de skorer kimliğiyle ön plana çıktı. Defanstaki boşlukları çok iyi görererek bu noktalara penetre etti. Hele bir de Thunder onu devamlı kısa oyuncularla kontrol ettiği için, post-up yapma ve ikili sıkıştırma çekme şansı buldu. Üstüne şutları da girince, yukarıda belirttiğim gibi 19 sayıyla harika bir yarı geçirmiş oldu. Harrington'a yaptığı asist çok güzeldi.

Ben onun bu kadar oynamasına şaşırdım ve aynı zamanda doğru bulmadım. 1 yıldır maça çıkmamış (Rockets ile 7'şer dakikadan 5 maça çıktı 2 ay önce) bir oyuncuyu bu kadar oynatmanın anlamı yok bana göre. Nitekim ikinci yarıda çok daha durgundu ve daha az süre aldı. Oynadığı zaman da ilk yarıdaki oyunundan uzaktı. Kenarda ameliyatlı sol dizini ovarken görüntüye geldi birkaç kere. Hatta uzatmalarda da görev almamasının sebebi muhtemelen dizindeki ağrılardı.

Durant ve Green maçı Thunder'a kazandırdılar uzatmada 121-118 ile. T-Mac toplamda 17'de 10 isabetle 26 sayı buldu, 4 ribaund çekti ve 5 asist yaptı. Dizindeki ağrılar umarım sadece uzun süredir oynamamaktan, hamlıktan kaynaklanan ağrılardır. Sezon sonuna kadar bu şekilde görev alabilirse eminim çoğu basketbol sever memnun kalacaktır.

Bu arada 6 senedir Houston ile o kadar görmeye alışmışım, özdeşleştirmişim ki, dünkü istatistiklerine bakıp yazmak için Rockets-Pacers maçını açtım.

9 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Bense onu bir türlü houston'la özdeşleştiremedim. Hem magic'de ki haliyle hatırlamak istedim. Bence hayatının hatasını yaptı houston'a giderek. Ne kobe ne lebron sağlıklı ve çıldırmış bir t-mac'i alt edebilir.

Paul Pierce dedi ki...

Üzerinde NYK formasını görünce bir an şaşırdım :D

sabonis dedi ki...

@adsız:
6 senedir görünce insan alışıyor. yoksa elbette Magic'teki dönemi ayrıydı. Formda ve sıcak bir T-Mac, Kobe'den bile durdurulmazdı zamanında. Ama tabii çok geride kaldı o günler.

siriusjames dedi ki...

Keşke böyle olmasaydı T-Mac'in kariyeri. Knicks forması çok daha fazla yakışmış Rockets'tan, aksesuarlar da mükemmel durmuş.

tolga dedi ki...

nyk formasıyla görünce benim de çok garibime gitti :S ayrıca baya kilo almış gibi. lige heyecan gelmesi açısından, hem kendini hem nyk'i eski günlerine dönmüş olarak görürüz umarım.

calvin dedi ki...

çok özledik onu. eski atletikliğine kavuşamasa bile durdurulamaz bi skorer olarak geri döner inşallah.

Adsız dedi ki...

Bende 3 numarayı görünce çok garipsedim. 1 numara ile o kadar özdeşleşmişti ki. Ama isterse t-shirtle çıksın açık ara ligin en berbat forması olan çin işi rockets'ınkinden iyidir.

Absürd dedi ki...

3 numarayı ariza houston'a geldikden sonra almıştı.

Adsız dedi ki...

Kendini göstermeli ki kontrat alabilsin. bence bunun için en uygun takımda. Eğer sezon sonuna kadar böyle gider 25-26 atar ve sağlığı da iyiye giderse gene iyi bir kontrat alabilir yoksa mid-level altına tamah eder herhangi bir takımda.