BIY AD

26 Şubat 2010 Cuma

Yavrum Pipet Çiğneme Boğulursun

Yıllardır maçlarda pipet (bildiğimiz fastfood restoranı kamışı) çiğneyen Caron Butler'a David Stern'den başlıktaki bahaneyle yasak geldi. Artık Butler'ın maç sırasında kamış/pipet çiğnemesi yasak. Çünkü oyun sırasında çiğnemesi Stern'e göre oldukça tehlikeliymiş. Butler bench'te oturduğu dakikalarda ise istediği kadar kamış öğütebilecekmiş. Bu adam çocukluğundan beri, yıllardır sakız yerine pipet çiğniyor ve maç başına yaklaşık 12 tane tüketiyor. Hatta bu konuda o kadar tecrübelenmiş ki farklı fasfood restoranlarının pipetlerini ayırt edebiliyormuş. En sevdikleri de McDonald's ile Burger King'miş. Niye sakız yerine bunu tercih ettiğini bilmiyorum ama Butler'ın normal olduğunu söylemek zor... Bir dahaki sefere fastfood yediğimde test edeceğim kamışın çiğnenilebilirliğini, bu kadar büyük bir olay haline gelince çok merak ettim =)

Her neyse dediğim gibi bu adam kariyerinin başından beri bunu yapıyor ve uzun senelerdir de bu olay biliniyor. Peki Stern'ün niye şu anda aklına geldi bunu yasaklamak? Garip gerçekten. Yakında sakızları da yasaklar, keza kamışa göre boğulma tehlikesi daha az olsa da, aynı tehlike mevcut... Ayrıca Butler'ın birşey çiğnediğini gören hakemler "Aç bakayım ağzını, ne var ağzında?" mı diyecekler Butler'ı kontrol etmek için? Kuralın kendisinin ve zamanlamasının garip olduğunu kesin.

Butler'a kamış tadında ve sertliğinde bir sakız bulması konusunda başarılar ve iyi şanslar dilerken aynı zamanda geçmişte bu konuya eğinilen bir videoyla sonlandırıyorum yazıyı:


Link

3 FARKLI FIKIR:

sukullaci dedi ki...

hiç duymamıştım ya çok ilginç. manyak mı ne!?

zekeriya randolph dedi ki...

bende çiğniyorum gerçekten mcdonals ve burger'ın kaliteli ince yumuşak harika bişey kamış çiğnemek stres atıyor insan. ama tehlikeli olabilir basket oynarken.

Gizem dedi ki...

stern bi sakız firmasıyla anlaşmış zira butler bu hızla giderse kar yaparlar :P