BIY AD

16 Mart 2010 Salı

Geceyle Gündüz

Bildiğiniz gibi Michael Finley 10 gün kadar önce Boston Celtics'e gitmişti. Kendisine "Yeni takımınla Spurs arasında ne gibi farklar var?" diye sorulmuş. Finley'nin cevabı çok net olmuş: "Trash talking".

Spurs'deki bilgi aktarma, öğretmeye dayalı sisteme göre daha çok 'Çıkın oynayın' tarzını benimsemiş durumdaymış Celtics. Finley'e göre bu Celtics'in kadro yapısına uyan bir yöntemmiş.

Her takımın farklı bir sistemi olduğu doğru, elbette Spurs'deki tamamen profesyonelliğe ve doğru oyun sistemine dayalı yapı ile Celtics'in amiyane tabirle 'gaz' oyunu farklı olacaktır. Zaten Finley'nin açıklamaları da Celtics ile Spurs'ün ne kadar gece-gündüz gibi farklı olduklarını ortaya koyuyor. Hele trash talking konusunda Spurs ligin en centilmen takımlarından biriyken, açık ara en çok konuşan takımına gidince aradaki bu fark Finley'nin de direk dikkatini çekmiş.

3 FARKLI FIKIR:

EsKenes dedi ki...

Centilmenlik demisken; Spurs'un 2007 playofflarında, Suns serisinde durum 2-2 iken cikardiklari olaylar sonunda Amare ve Diaw'in atilmasina neden olduklarini ve bir sene sonra yaptiklari Hack a Shaq taktigini unutmayalim. Spor ve sporcu ahlaki bakimindan o donemlerde pek de ic acici bir takim degillerdi.

Unknown dedi ki...

Amare konusu tamam da hack shaq ne alaka trahs talking le?
perhiz lahana turşusu..

EsKenes dedi ki...

"Centilmenlik demişken..." yazmışım demi ARTçı? Trash talkingden bahsetsem trash talking demişken yazardım. Sevgiler.