BIY AD

15 Mart 2010 Pazartesi

Yerinde Durarak Sportmenlik Dışı Faul


Link

Cuma günü NBA TV'den canlı yayınlanan maçta bu hareketi yapan Brad Miller şöyle bir açıklama yapmış: "Hayatımda ilk defa yerimde dururken bana sportmenlik dışı faul çalındı." Ayıptır gerçekten ya. Bu nasıl bir yerinde durmaksa. İleri doğru kaydığı yetmiyormuş gibi Wade'in suratına da geçiriyor çok net olarak dirsek-kol karışımı darbeyi.

Ardından da Hinrich üst üste iki teknik faul alınarak atılıyor ve sinirlenip hakemin üzerine yürüyor ve ufaktan bir ittiriyor. Bu hareket Hinrich'in 1 maçlık ceza almasına sebep oldu. Yarın Grizzlies'e karşı oynamayacak Kirk. Ama ilginçtir Hinrich'i ben NBA kariyeri boyunca hiç böyle görmedim, elbette izlemediğim sürüyle maçı var ve bazılarında sinirlendiği olmuştur ama böyle delirip oyundan atılması ve hakemin üzerine yürümesi gerçekten şaşırtıcı.

Faul konusuna gelince, internette şöyle bir bakındım çoğunluk "Bunun nesi sportmenlik dışı faul" diye görüş belirtmiş. Ancak Miller ileri doğru hareket etmekle kalmıyor bir de kolunu öne uzatarak Wade'in suratına dirseği vuruyor ve bunun cezası bence kesinlikle kasti faul olmalı. Hatta burada Miller'ın hareketi bilerek Wade'i yaralamak için yaptığı bile iddia edilebilir. Miller'ın geçmişine baktığımızda bu tarz şeyler yapabilecek kapasitede olduğunu biliyoruz. Atılsa bile şaşırmazdım ben açıkçası (tamam biraz abartı kattım).

13 FARKLI FIKIR:

KskHyTr dedi ki...

Bencede bilinçli ve kasti bir faul ama bu faulden cok daha ağırlarına normal faulü calmaktan aciz çok hakemde barınıyor nba de...

Adsız dedi ki...

yuh ama be abicim artık. brad miller sevgilini mi elinden aldı naaptı? nedir bu hırs, kin vs? sert bir faul sadece.dediği gibi de duruyor yerinde.Yapma gözünü seveyim.

Onur Aksoy dedi ki...

Bizdeki kasti faul lafının karşılığı değildir flagrant foul. flagrant foul centilmenliğe aykırı faüldür. yoksa nba'de bi çok faül zaten kasti yapılır. burda surata doğru gelen bi darbe var. surata gelen darbelerin cezası da kesindir: flagrant foul
evet,darbe tam suratının ortasına gelmiyo belki ama boyun ve yüz bölgesine doğru yapılmış,sert,bilinçli ve sakatlanmaya yol açabilecek(kesinlik gerekmez) bir müdahele. karar doğru.

not: erman toroğlu gibi hissettim kendimi.

sabonis dedi ki...

@adsız: benim herhangi bir kin beslediğim yok, ne görüyorsam onu söylüyorum. brad miller'ın yerinde durduğunu düşünüyorsan birkaç kere daha izlemeni öneriyorum.

@onur aksoy: flagrant sportmenlik dışı evet doğru, o sırada eski alışkanlıkla kasti demişim ama kasti de çok yanlış bir tabir değil

JacK dedi ki...

bu yorumu ister yorumlarsin ister yorumlamassin ama sadece mac yorumlari yapmani diliyorm pozisyon yorumlarin gayet tarafli olyor..

Gençer Başeğmez dedi ki...

bunun sportmenlik dışı faul ile alakası yok, bundan çok daha sert fauller görüyoruz. maçları izlemesek tamam da maç izliyoruz usta. burda dirsek darbesi olmaması saçma olur zaten, elleri havaya kaldırınca doğal olarak karşıdan gelen adam sana çarpınca eller alta doğru, karın bölgesini korumaya doğru iner, e bu da wade'e çarpması demek, hakemler ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum, hinrich'e verilen teknik fauller haklı bence ama miller'a yapılan tamamen ayıp. bu kasti faul değil, eller havadayken darbeden dolayı karnı korumak için kolların alta inmesi, e bu da çarpar. bu kasti faulse eğer, varejaonun reggie evans'ın yaptırdığı her hücum faul kasti faul olsun. onlar da çarpıyorlar oyuncuya yaptırdıkları neredeyse her h.faulde.

Adsız dedi ki...

adsız 20:36

konu sevdiği bi oyuncu olunca oluyor böyle kayırmalar. zaten son zamanlarda iyice can sıkıcı olmaya başladı bu durum blog da. özellikle lebron konusunda.

Adsız dedi ki...

abartılan bir durum yok. brad miller insanları salak sanıyor sanırım. yerinde durmak vardır, oda böyle olmaz. çok göstermeden vurayım demiş işte.

Adsız dedi ki...

pozisyonda yüzü wade'e bile bakmıyor nasıl bilerek yapacakmış anlamıyorum gayet normal bir faul elini kaldırıp beklemis biraz indirmis ona bir şey demiyorum faul ama flagrantla uzaktan yakından alakası yok.

Adsız dedi ki...

10 senedir tanıdığımız brad miller işte ne bekliyordunuzki? indirmiş direk wadein suratına

Adsız dedi ki...

super starlari hakemler gibi blogcularda korumali :P

sabonis dedi ki...

@jack: Öncelikle bu blogda amacı sadece laf atmak olan saçma sapan yorumlar hariç herşeyi yayınlıyorum.

@north court: bir daha izle istersen, kontak önce kolla mı sağlanıyo. yoksa vücut vücüda çarpışmayla mı. direk kol ve dirsekle giriyor brad miller öne doğru kayarken.

kısacası herhangi bir kayırma o, şu, bu yok. ne düşünüyorsam onu söylüyorum. her pozisyonda her yorumda katılacaksınız diye birşey yok. ama miller'ın sabit olmadığını ve ilk darbeyi kolunu önde ve aşağıda tutarak vurduğunu görmeniz gerekiyor

ThePlaymaker dedi ki...

utanmasanız faulu wade yaptı diyeceksiniz...miller wade'in yüzüne bas baya geçirmiştir...hem diikat ederseniz videonun başında wade reboundu aldığında aralarında bir sürtüşme oluyor...