BIY AD

25 Mayıs 2010 Salı

25 Mayıs Playoff Programı

26 Mayıs Çarşamba 04:00 (NTV Spor) / Los Angeles Lakers - Phoenix Suns

Phoenix yine alan savunması denerse, Lakers paramparça edebilir onları. Zira Phil Jackson'ın takımları 2 maç arasında rakibe göre rötuşları mükemmele yakın yapar her zaman. Zaten Bynum 3. maçtan sonra "Biz hiç alan savunmasına karşı hücumu çalışmadık" demiş. İki günlük ara Phil Jackson herhalde gece gündüz buna çalıştırmış takımı. Bu sefer 32 kere üçlük denemeyeceklerdir, orası neredeyse kesin. Ama yine de Phoenix bir deneyip bakmalı bence alan savunmasının nasıl bir sonuç vereceğine. Bunun en büyük nedeni de Lakers'ın NBA'in en kötü üçlük atan takımlarından biri olması. Lamar Odom dışarda oynamayı bilen bir uzun olmasına rağmen üçlükleri çok dengesiz ve hatta zayıf, Artest ise kariyeri boyunca ortalama üzerinde bir üçlükçü olsa da, kesinlikle güvenilecek, istikrarlı bir opsiyon değil. Playofflar'da %25 ile atarak bunu gösterdi. Tabii olay Gentry'de bitiyor. Lakers'ın harika organize olarak bomboş poziyon ve isabetle biten 2 hücum yapması halinde, alan savumasından vazgeçmeye hazır olması lazım. Çünkü ilk maçta da Suns alan savunmasını çok iyi yapmamıştı. Alan paylaşımı hiç iyi değildi. Topa aynı anda 3 kişi baskı yaparken, ters taraf bomboş falan kalıyordu ama Lakers bunu hızlı top dolaştırarak değerlendiremedi. Onun dışında Amare ile Lopez'in Gasol tarafından ezilmesine pek çareleri yok. Bu yüzden denemeleri lazım diyorum. Amare'nin de 3. maçtaki gibi çembere gitmesi, hırslı ve agresif olması gerekiyor. Tabii Lamar Odom'a da şanslı bir maç daha hediye etmemesi lazım.

4 FARKLI FIKIR:

Berkay dedi ki...

lakers alan savunmasını alan savunması konusunda tecrübe sahibi gasol üzerinden aşmayı deneyebilir bence. top ona gidip gelirse alan savunmasında rahat ederler. her ne kadar kötü üçlük atsa da lakers, top kobe'de az gasol'de çok kaldığı sürece alan savunmasını rahatça aşacaklarını düşünüyorum. kaldı ki zen master bir yolunu bulur o savunmayı aşmak için.
onu bulamazsa phx hücumunu durdurmayı deneyebilir kısa-uzun rotasyonlarını biraz değiştirerek.
kısacası atılacak fazladan 2-3 üçlüğe kaldı phx'in işi sanırım.

Adsız dedi ki...

Phoneix'in alan savunmasından başka şansı yok gibi ancak öyle durdurabilirler Lakers'ı.Adam adama oynadıkları zaman Gasol'u durduramıyorlar.Alan savunması yapınca Lakers ne yapacağını şaşırdı.Maçın başında zaten belli olur işin rengi.Bugün çok ekstra bi Artest bi fisher 3lükleri olmazsa Suns yine kazanacaktır.Serinin 4-3 biteceğini düşünüyorum.Ama kim kazanacak bilmiyorum.Ancak herşeye rağmen Lakers seride bir adım önde.

Adsız dedi ki...

Biri kobeyi durdursun adam bire beş oynuyor ayıp yahu:)

Adsız dedi ki...

Suns mac boyu alan savunmasi yapti ve yine kazandi.