BIY AD

27 Mayıs 2010 Perşembe

Celtics ve Serinin Kaderi Stu Jackson ile Stern'e Bağlı


Link

Dün geceki maçta iki teknik faul alarak takımını yalnız bırakan ve belki de maçı kaybetmelerine neden olan Perkins aslında Celtics'e çok daha pahalıya mal olacak bir hata yapmış olabilir. Çünkü Perkins'in bu maçtan önce playofflar'da 5 teknik faulü vardı, bu sabaha karşı 7'ye ulaştı. Bu da otomatik 1 maç ceza demek. Ancak bu 2 teknik faulden birini NBA'in geri alma hakkı var ve bu konuda karar açıklayacağına dair bir bildiri yayınlamış NBA.

İki pozisyonda da pek birşey yokmuş gibi gözüküyor. Ama Pierce'ı kaldırırken Gortat'ya vurduğu dirsekte bir art niyet var mı yok mu diye açıkçası şüpheye düştüm. Bugüne kadar yüzlerce yerden arkadaşını kaldıran oyuncu gördüm, nedense 1 kere bile elinin kaydığına şahit olmadım. Hadi ilkini geçelim de, ikinci teknik faulü Eddie Rush çok çabuk ve ucuz çalıyor. Tabii Perkins'in ağzından çıkan kelimeleri bilmiyoruz ama tepkiyi abartmadığı kesin. Bence iki teknik faulden biri %90 geri alınacak ve Perkins 6. maçta Boston'a oynayacak. Karar teknik faullerin geçerliliği yönünde çıkarsa da teknik faulü varken çenesini kapamadığı ve kendisine hakim olmadığı için Celtics'i yakmış olacak belki de. Çünkü o zaman Howard'ın arkasında duracak sadece Rasheed kalacak ve onun da ne kadar çabuk faul problemine girdiğini biliyoruz. Garnett ile Koca Bebek'e iş düşecek, bu da Dwight'ın işini oldukça kolaylaştırır. Zaten Koca Bebek, Dwight'ın istemdışı gelen dirseği nedeniyle beyin sarsıntısı geçirdi ve 6. maçta oynayacağını söylese de durumu şüpheli. Rasheed'in de belinde bir problem varmış. Hadi bunları es geçsek bile, Howard'a karşı kullanılabilecek ekstra 6 faul hakkı olmayacak Celtics'in, bu bile bir dezavantaj.

Şimdi Celtics takım olarak Stu Jackson ve Stern'ün ağzının içine bakıyor. Perkins'in cezası belki de NBA tarihindeki ilk 3-0'dan dönüşü tetikleyebilir...

14 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Eğer küfür etmişse biraz geri alınır o teknik faul.Yine de Boston 6.maçta işi bitirecektir.

Adsız dedi ki...

Hakemler sırf o pozisyon değil maç boyunca taraflıydı .

Adsız dedi ki...

Dün geceki maç gerçekten kötüydü.

Hakemler için söylenebilecek pek bir şey yok. Rezil bir maç yönettiler. Yaptıkları hataları düzeltmek için resmen maçı katlettiler. Fakat serinin ilk 2 maçında da Boston lehine daha çok düdük çalınmıştı.

Gecenin bir diğer önemli noktası ise maçı anlatan İsmail Şenol'un maç sırasında tespit, analiz, yorum yapmadan Kaan Kural'ın söylediklerinin aynısını heyecanlı bir şekilde tekrar söylemesiydi. Hele ki 10 kere tekrarı gösterilen Nate Robinson'ın Howard'a faul yaptığı pozisyonda:"Yao Ming, Shaq şimdi de Howard'a blok yaptı diye." ezbere konuşması ilginç bir ayrıntıydı. Ya tamam ilk pozisyonda kimse göremedi. Herkes blok zannetti ama pozisyonun tekrarı gösterilirken senin heyecanlı heyecanlı blok yaptı demen şaşırtıcı.

Xscape dedi ki...

spikerler durumu cok guzel izah etmisler.

Unknown dedi ki...

hakemlere taraflı kararlar aldı demek yanlış.sadece hakemler yanlış kararlar verdiler.bu yanlış kararlar orlando lehine oldu.Joey Crawford ve Eddie Rush her zaman berbat hakemlerdir zaten.ama seri uzasın diye hakemler böyle yaptı diyorsanız yanlış düşünüyorsunuz.çünkü ilk 3 maçta boston orlando'nun üçlük yağmurunu durdurmuştu ama son 2 maçta orlando kendi oyununu oynamaya başladı başarılarının en büyük nedeni bu hakem yardımı değil.

Serhat Ugur dedi ki...

Eddie Rush sana en derim küfürlerimi gönderiyorum. Tertemiz bir pozisyon, teknik faül'le sonuçlanıyor.

Ev sahibi takımların en büyük dostudur Eddie F. Rush.

Unknown dedi ki...

Glen Davis'den bir haber var mı? Bence seri ceza gelirse ve de Davis de oynayamazsa çok çok ilginç hale gelebilir.

Adsız dedi ki...

evet stern'e bağlı ama bu maç zaten gereği yapıldı. orlando iyi oynadı kazandı falan diyenler: fanatiği olduğunuz takım bu maçta yenildiğinde aynı şeyi söylermiydiniz. burada küfürleriniz uçuşuyor olurdu. "normal" olun biraz

Adsız dedi ki...

Orlando gayet iyi oynayarak kazandı bu maçı,maçtan sonra Doc Rivers bile hakemlerden şikayet etmedi,her maçtan sonra hakemleri konuşucaksak Turkcell Superlige dönücek olay.Komplo teorisyenliği bu ülkenin ata sporu olmuş artık.Perkins'in 2.teknik faulü dışında tartışılacak pozisyon yok ki orda da Perkins'in ağzından çıkan kelimeleri bilmiyoruz.

Adsız dedi ki...

Hakemler bariz biçimde taraflı karar verdi. kantarın topuzu bu kadar kaçmadı neredeyse hiç bir maçta.

Unknown dedi ki...

kimse zaten boston'un hakkı yenmediğini söylemiyor burda.ancak maçı orlando'ya vermek için elinden geleni yaptılar diyorsanız yanılıyorsunuz.bu seride sanki hiç orlando'nun hakkı yenmedi.hakemler yanlış kararlar verdi diye orlando'nun zaferine gölge düşürmeyin.zaten perkins olayı hariç maç çok dengeli yönetildi.maç içinde nate robinson'ın dwight howard'a yapmadığı blok'a bile blok dedi hakemler. bu yüzden buraya gelipte maçı doğru dürüst izlemeden yorum yazmayın.bu arada kaan kural ve ismail şenol'un maç anlatımı gerçekten çok taraflıydı.10 kere gösterdiler nate robinson'ın howard'a faulünü ikiside faulmüş demedi yahu.zaten kaan kural'ın boston'lu olduğunu biliyorduk da ismail şenol'u bilmiyorduk.kaan kural'da 2008 final serisinde ray allen'a bir soru sordu fanatik celtics'li oldu yahu.

Adsız dedi ki...

Sıkıldım artık her maçtan sonra hakemlerin konuşulmasından.Bundan böyle bütün spor müsabakalarını robotlar yönetsin de bitsin artık şu kısır tartışmalar.

Adsız dedi ki...

adam orda beyin sarsıntısı geçiriyor, yayıncı kuruluş onu gösteriyor siz hala bir kere block demediler derdindesiniz, kafayı üşütmüşsünüz basketbolla, adamın sağlığı mevzubahis orda. ayrıca şu 3 arkadaşında maçı bir uyuyup bir uyanıp izlediği çok belli oldu. yok bir pozisyon haricinde normal yönetilmişmiş. izlediğiniz müsabaka sokakta yönettiğiniz maçlara benzemez, bilmiyorsanız yorum yapmayın o kadar kişinin önünde küçük düşüyorsunuz

Unknown dedi ki...

@adsız asıl maçı izlemeyen sensin.bir kere blok demediler değil bir kere blok değil demediler.senin maçı izlemediğin nasıl belli oluyor.bak maçı izlemeyen sana anlatayım adam beyin sarsıntısı geçirdikten sonra 10 kere gösterdiler pozisyonu ismail şenol o kadar pozisyonu izlemesine rağmen hala nate robinson müthiş blok koydu dedi.senin maçı izlemediğin o kadar belli ki bunu bile farkedememişsin allah bilir sadece özetleri izleyip yorum yapıyorsun.burada küçük düşen asıl sensin daha laflarımı nasıl anlıyorsun bilemiyorum git bir iki kitap oku anlama düzeyini yükselt ben normal yönetildimi dedim dengeli yönetildi dedim. normal ve dengeli arasındaki farkı daha bilmiyorsun.sanada cevap yazıyorum ya aslında suçlu benim.arkadaşlar bunu sadece sana değil herkese söylüyorum lütfen ama lütfen maçları izlemeden yorum yapmayın yoksa bu arkadaş gibi küçük düşersiniz.