BIY AD

28 Mayıs 2010 Cuma

Hidayet: Toronto'ya Dönmek İstemiyorum

NBA Stüdyo'da az önce Toronto'ya dönmek istemiyorum diye açık açık söyledi Hedo. Bunun ardından menajerinin Raptors kulübü ile görüştüğünü söyledi ve "Umarım en yakın zamanda bir haber çıkar" dedi. Yani kısacası takasını istiyor kulüpten. Üstüne de şunları ekledi: "İnşallah takas olursam, beni iyi kullanabilecek, yeteneklerimden maksimum yararlanabilecek bir takım gitmek isterim"

Bu kararının ardında sezon içinde çıkan "Hasta olduğunu söylerken maç sırasında gece kulübündeydi" şeklinde çıkan haberin ve Raptors yönetiminin bu haberi yalan yere çok büyütmesinin olduğunu söyledi. Aslında Hedo maçı salonda izlemiş, maçtan sonrada takı markadaşları bir kafe/barda otururlarken 15-20 dakikalığına yanlarına uğramış.

O kontratla ve bu sezon çizdiği form grafiğiyle (hele yaşını da göz önüne alınca) Hidayet'in takas edilebilme ihtimali pek yüksek değil. Umarım Raptors onu kabul edecek ve güvenecek bir kulüp bulur ama önce Hedo biraz eski Hedo gibi oynayabileceğini göstermeli. Programdaki konuşmalarından Toronto'yu kafasından sildiği anlaşılıyordu. Takas gerçekleşmezse mutsuz olduğu bir yere lanet ederek dönecek. Belki de hergün kendi kendine söylenerek geçirecek "Ne işim var burada?" diye.

Ne diyelim inşallah olur takas. Ah işte Hedo ah. Portland'la anlaştığında ne güzel bir yazı yazmıştım zamanında. Ne kadar sevinmiştim. Üstelik NBA Stüdyo'da kendin de söyledin "Portland beni Magic'teki gibi kullanmak istiyordu." diye. Daha ne istiyordun? Batı'nın gücünden mi korktun nedir? Raptors'a gittiğinde ise "Bosh büyük ihtimalle ayrılacak niye gidiyorsun?" demiştik. Yeniden mutlu olacağın bir takıma gidebilmen dileğiyle.

Hemen bir senaryo yazayım. Bosh da ayrılırsa (%99 ayrılacak diyebiliriz) Raptors yeniden yapılanmaya gidebilir bu da biten kontrat kabul etmek zorunda kalmalarına neden olabilir Hidayet'e karşılık. Eh kadrosuna iki tane süper yıldız katması beklenilen Knicks belki Curry'nin biten kontratı karşılığında Hedo'ya göz dikebilir mesela. Ama Knicks'in kadrosu (kısa forvette muhtemelen Gallinari ve muhtemelen LeBron olacak) ne kadar iyi bir uyum sağlar Hedo'ya bilmiyorum. Ama D'Antoni'nin sisteminde LeBron atıyorum uzun forvete kaysa bir hayli ilginç bir takım izleriz. O sistemde Hedo'yu düşünmek istedim bir an için, aklıma bu geldi. Tabii şunu unutmamak lazım ki, bu tarz bir takas olacaksa da sezon ortasında olma ihtimali çok daha yüksek. Yukarda bahsettiğim gibi Hedo önce biraz güven aşılamalı onunla ilgilenebilecek takımlara veya inanılmaz bir dünya şampiyonası geçirmesi de etkili olabilir...

19 FARKLI FIKIR:

Burak Eren dedi ki...

Ama garanti kontrat lazımdı bu adama, maksimumu aldı, şimdi ise basketbolunu konuşturacak :)

Adsız dedi ki...

birisi bu haberi ingilizceye çevirip raptors fan forumlarına atsa fena olmaz

Adsız dedi ki...

Hido'ya maalesef "geçti borun pazarı" demek lazım. İstediği kadar konuşsun ipler onun elinde değil artık. Kendi kaderini kendi çizdi. E.curry gibi hatırlanacak oda artık; "yata yata milyonları götüren adam"

@35360 dedi ki...

Galinari- LeBron- Hedo 2-3 ve 4 numara oynar mı yoksa? :) Hedo + Lewis 3-4 oynarkenki Magicin basketbolu tutuyordu. Neden olmasın!!!

Adsız dedi ki...

Ya kimse kusura bakmasın ama ben şu ''Geleceğimi düşünmek zorundayım'' mavralarına hiç inanmıyorum.10 milyon dolarla 8 milyon dolar arasında ne var ki,zaten kazanıcağın kadar kazanmışsın,insan biraz kariyerini düşünür.Hidayet çok yanlış bir karar verdi,çok büyük ihtimalle Toronto'da çürüyecek..

xaxa dedi ki...

ben bu kadar imkânsız bakmıyorum takas olmasına. kendisi için en hayırlısı olsun, bar olaylarında bir cinlik olduğu belliydi.

mert dedi ki...

Hido bilmiyormuydu giderken raptors takımının sistemini. eğer kendine uygun bir takım aramak öncelikli hedefi olmasaydı raptors tercihini yapmaması lazımdı zaten. Bu konu aynı zamanda kendi hatası da denebilir.

xaxa dedi ki...

@adsız

hidayet programda şöyle bir cümle kurdu: "parayla hiç ilgisi yoktu, hatta toronto'ya gitmemin eksi yönü oldu bu konuda"

tolga dedi ki...

ya hala para için gitti diyenler varya nasıl uyuz oluyorum onlara.... arkadaşlar yıllık aldığı parayı değil toplamda aldığı parayı hesaplayacaksınız!!!bu durumda orlando'nun verdiğiyle diğer takımların verdiği arasında 18M$ fark ortaya çıkıyor!!!!!!!

ayrıca hedo'yu isteyecek çok takım bulunur , sacramento başta olmak üzere. hedo+13.draft hakkı karşılığında pekçok takımla anlaşılabilinir.gönlümden wade ile birlikte miami'de olması geçiyor ama zor bir ihtimal, hadi hayırlısı.

kendi de bahsetti zaten dünya şampiyonası onun için çok önemli umarım iyi bir şampiyona geçirir ve düzgün bir takıma takas olur.

Unknown dedi ki...

saçma sapan adsız yorumlarından biri tolga ciddiye alma.. bilgiden yoksun insanların sloganları olarka bak:)

Ayrıca nba de hiç bir üst düzey oyuncu çürümez.. torontoya yar olmazsa toronto onu oturacak değil takasta kullanırlar az bi zararla da olsa elden çıkarırlar.. CArter ı bile yok pahasına verdilerse hido hayli hayli gider o takımdan merak etme sen adsız!!!1

Adsız dedi ki...

hacı hadi maç programını ver , bak birsürü olaylar dönüyor sen hiç yazmıyorsun. boston herald gazetesi dwight'ı indirin diye başlık atmış...

http://blogs.orlandosentinel.com/sports_magic/2010/05/stan-van-gundy-calls-inflammatory-herald-column-ridiculous.html

Adsız dedi ki...

Tolga avukatımısın hidonun ya kaç milyon dolar veriyor sana o paradan:)) Bu ne hiddet celal:) Hido buraları okuyorsa ne gülüyordur ha:)

xaxa dedi ki...

@ 00:28 adsız
hido'nun buraları okumadığına emin olabiliriz. okusaydı "milletin aldığım parayla ne derdi varmış be arkadaş, hayat benim hayatım aldığım kararları tüm türkiye yargılıyor" derdi. :)

@ 00:09 adsız
tüm maçların programı için profilime bakabilirsin

calvin dedi ki...

hido bu ülkenin yetiştirdiği en büyük sporculardan biridir. onu savunmamız çok da tuhaf bi olay değil bence.
ayrıca sacramentoya giderse gerçekten çok güzel olur. nocioni+udoka+draft hakkı çok da absürd durmuyor. tyreke evansın gelişimine de katkısı olur bence.

Adsız dedi ki...

Hido'nun durumu çok komik gerçekten. Sezon başında ufak bir şehir, güzel restoranlar ve barlar yok diye Portland'a gitmemişti şimdi ise şapkadan kendisine belki Minesota belki Oklohoma yolları çıkacak. Oralarda kamyoncularla beraber redneck barlarında takılır artık.

Not: Para konusu etkili olmadı söylemine inanmak istiyoruz!

QuaresmA dedi ki...

toronto hido'yu takas edeceğine calderon'u takas edip koçu kovsun. halil üner bile takımı daha iyi yönetebilir.

Koray dedi ki...

ben senin kadar zor görmüyorum hidayetin takasını. Boshun bird yearsı 3 yıldan fazla buda toronto r boshu sign&trade le göndrebilir demek,rebuildinge gitse dahi hidayeti ve boshun kaybınından birşeyler cıkarabilirler. bosh her türlü maksimum kontrat alacağı için salary capi boş olan bir takıma hidayeti paket edebilirler boshla beraber. Senin verdiğin örnekten yola cıkarsak örneğin söyle bir senaryo olabilir; ny david lee ile toronto boshla imzalar bosh&hedo new yorka lee ve curry torontoya gider

Adsız dedi ki...

bu yıl çok harekrtli bi transfer dönemi var bence bi takıma takas olur bu yaz onca yıldız bu yaz takım değişimi yapabilir hidayette arada kaynak olur , iyide olur

Adsız dedi ki...

Hidayet Chris Bosh'la birlikte gittiği her yerde kötü performansını sürdürür. Bosh'un basket zekasından yoksun olmasının işlerin bu hale gelmesinde payı büyük.