BIY AD

30 Mayıs 2010 Pazar

Kobe İçin Ne Dediler?


Link

İşte Kobe'nin bu performansı sonrasında (özellikle maç sonu), basın toplantısında Alvin Gentry ile Steve Nash, övgüler yağdırdılar. Sabah izlerken bir kez daha çok büyük saygı duydum Nash ile Gentry'e. Çıkıp bahane bulmak yerine rakibi yücelterek bir kez daha gösterdiler ne kadar büyük olduklarını. Videoları da düşmüş onları da koyuyorum.

Alvin Gentry:

- Kobe için ne diyebilirsiniz ki? Hayati önem taşıyan, stresli bir maç oynuyorsunuz ama onun yaptıklarına gülmekten başka yapacak birşeyiniz kalmıyor.

- Parkedeki Kobe miydi yoksa Michael Jordan mı? Aradaki farkı göremedim ben.

- Kobe hakkında hep "en iyi" diye düşünüyordum, bu seride de fikrimi değiştirecek birşey olmadı. Tam tersi daha da inandım. Şu anda dünyadaki en iyi basketbolcu, hem de ikinciyle arasındaki fark hiç de az değil... Gelmiş geçmiş en iyi olup olmadığı konusuna girmeyeceğim çünkü ileride birgün Bobcats'te çalışmam gerekebilir...

Basın toplantısı için tık.

Steve Nash:

- Kobe'nin maçın sonunda attığı şutlar "şutör" şutları değildi, bir skorerin atacağı türden şutlardı. NBA'deki en iyi basketbolcunun şutlarıydı.

Basın toplantısı için tık

29 FARKLI FIKIR:

xaxa dedi ki...

şuan için konuşacak olursak, basketbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ikinci oyuncusudur. not: nash'in kızlarıda çok tatlıymış. not 2: alvin'in bobcats yorumuda kopardı

Adsız dedi ki...

Onu canlı olarak izleyebildiğimiz için çok şanslıyız.Bırakma basketbolu Kobe,lütfen bırakma..

GrandVizier dedi ki...

Tamam günümüzün açık ara en önemli yıldızı ama gelmiş geçmiş demeyin ayıp jordan'a. Önce 6 tane yüzük taksın,3tane shaqın sırtından taktıklarını da sayalım hadi,istatistiklerine yaklaşsın,üstelik o istatistikleri phonex savunmasına yapmak değil,Chuck Dailynin detroitine,birdli celtics^lere karsı oynıyarak yapmak var.

Adsız dedi ki...

Bu adam cıvık afedersin müdürüm. ulan takım sezonun en krtik dakikalarını oynuyor, şampiyonluk hayaline veda etmek üzere herif kobe'yle makara kukara yapıyor, göte şaplak alıyor! Ben suns oyuncusu olsam bu herfi kaale almam şahsen. İnsan biraz ciddi olur kobe'ye yağ yakacağına kendi hatalarını düşünür. Lan sen 3 çeyrek alan savunması diye komedi sahnele, arteste carrer high yaptır sonrada utanmadan kobe şöyle kobe böyle.

gay doc. dedi ki...

şu herifin g*tünü kaldırmayın ya

QuaresmA dedi ki...

değişik bir bakış açısı: en iyiye kaybettik diyebilmek için bu kadar övmüşler :)

Adsız dedi ki...

Jordan'ı insandan saymazsak,gelmiş geçmiş en iyi basketbolcudur Kobe Bryant..

Adsız dedi ki...

suns savunmanin 's'sinden anlamayan bi takim. esas sinavini celtics karsisinda vericek kobe.

Adsız dedi ki...

Hakikatten maçı nerenizle izlediğini merak ettim:)) Lan adam el üstü attı geri çekilerek kaç pozisyonda hala yok savunma gevşek bostonada atsın falan:)) Harbi komedi gibi:))

Adsız dedi ki...

Hala savunmadan bahsedenler var,adam 2 kişinin üstünden en kritik şutu sokuyo.Elinize basketbol topu alın arada,Kobe Bryant'ın büyüklüğünü daha iyi anlarsınız.

Adsız dedi ki...

yatıcak yerin yok Gentry! kobe ye çak yapan adamı bobcats e çaycı bile yapmazlar

unknown dedi ki...

jordanın en iyi zamanlarını izlemediğim için diyorum(washington'da ki rezalet hali var aklımda sadece) kobe gördüğüm en iyi basketbolcu.. Bu adam dünyaya basket oynamak için gelmiş.. Şuan oynayanlar arasında Lebron ismi hep ön plana çıkar jordan'la kıyaslamak için.. Ama lebron'un gözümde ki değeri kobe'nin sol eli kadardır..

Adsız dedi ki...

@GrandVizier

Haklısın en iyi demek MJ'ye haksızlık. Fakat MJ'ye yapılan haksızlık gibi Kobe'ye sen haksızlık ediyorsun. Kabullenememeni anlıyorum ama yok Shaq'ın sırtından filan böyle kendini belli eden sözler herşeyi bitiriyor. Görüldüğü üzere Kobe mucize yaratsa Kobe'yi bu kadar içten içe sevmeyen arkadaşlar en fazla "ya hakkını verelimde jordan'a ayıp, shaq'ın belinden 3 şampiyonluk kazandı onlarıda sayalım" gibi yumuşuyorlar. Buda ne kadar hakkını veremeyip kabullenemediğinizi gösteriyor. Cidden baydı böyle klişe laflar artık. Adam daha ne yaapsın ki =)

Unknown dedi ki...

Jordan ı sayerken insanlar neden pippen ı saymazlar onuda anlamam...
kobe sayılırken shaq derler.. jordan pippen ın sırtından geçinmedi yani öylemi...

bir oyuncu asla bir takımı şampiyon yapamaz.. herkes birilrinin sırtına binecektir.. O zamanın en iyisi Jordan dı.. Bu zamanın en iyiside Kobe 3-4 sene sonra da lebron olacak..

Çağrı dedi ki...

Jordan'ın son dönemine yetişebildik ama Kobe'nin tüm kariyerine şahit olduğum için çok şanslıyım !

cCc üşüyoruz Lebron reis cCc

=)

Adsız dedi ki...

Ahaha loser lebron olcakmıs 3-4 sene sonra:))) Lebron kiiim kobe kim arkadaş:)

Onur dedi ki...

jordan kendi yönettiği takımı arada bırakıp geri gelip 6 kere şampiyon yapmıştır kobe ise shaqtan sonra playofflara bile kalamayıp yönetime ağlamış takım kurmazsanız giderim demiştir. ondan sonra da kendi yönettiği takımla sadece 1 şampiyonluk yaşayabilmiştir.
bu bile yeter sanırım karşılaştırmaya(!)

Adsız dedi ki...

birisinin sırtından yemek deyimini nerden buluyorsunuz anlamıyorum. pippen ve shaq için yapılan yorumda. basketbol takım oyunudur, en iyi oyuncuda olsanız birileri size yardım etmek zorunda, tıpkı sizinde onlara yardım etmek zorunda olduğunuz gibi. Jordan'ın hala bu cümlelerde yer alması bile adına haksızlık sayılabilir, çünkü Jordan'ı izlememiş, hakkında istatistikleri ve kazandıklarından başka hiçbir bilgisi olmayan insanlar yorum yapıyor. çünkü kobe'nin lebron'un maçlarını izlediniz sadece, izleyebiliyorsunuz hala. sadece benzetmek için kullanıyorum bunu, örneği mazur görün: Jordan basketbol sporunun tanrısı(ilk-tek-son) olmuştur. kobe ise ilk gönderilen peygamber gibidir. 2. nesil peygamber ise tartışmasız dwyane wade'tir. lebron nba'e geldiğinden beri buna uygun olamadığını kanıtladı. ama bu asla demek değildir ki olgunlaşmayacak yada oyunu tamamen benimsemeyecek. lebronun bu çağlarıda kobe'nin kariyerinin başlarında ki şımarık olduğu zamanlara benzemekte.

Ozzyy dedi ki...

@artçı

Pippen ile Shaq'ı karşılaştıramazsın.2000'li yılları izlersen Sahq'ın ne kadar dominant olduğunu göreceksin.O sırada Lakers'ta normal bir pivot olmuş olsaydı o şampiyonlukları alamazdı.

Birde 90'lı yıllarda lig genel olarak daha kaliteliydi sanki.Ne bileyim bazı takımlar çok sıradanlaştı artık sanki.Maçlarda 3-5 takım haricinde NBA'da olduğumuzu bile hissetmeyeceğiz neredeyse.

Yine de oyun stili,hırsı,tavırları ile Kobe 90'lı yıllardaki süperstarların son temsilcisi bana kalırsa.Jordan değil belki ama ona en çok yaklaşan,onunla kıyaslayabileceğimiz ilk sıradaki oyuncu bence.

Adsız dedi ki...

@ozzy

pippen ile shaq asla karşılaştırılamaz dediğin gibi. kaan kural'ın çok yorumu vardır shaq ile ilgili. der ki: nba tarinin görmüş olduğu en dominant oyuncudur. (Jordan vs hepsi dahil) dominant olmak farklı bir olgu çünkü. canının istediği her maç 50 atabilirdi, 2 kişiyi koluna takıp smaç vurabilir, dwight howard'ın şuan 2 katı kadar boyalı alanı korkutabilir, işgal edebilirdi diyor. 2000lerden bahsediyor. arkadaşın dediği gibi o zaman shaq olmasaydı, kobe'nin parmağında sadece 1 yüzük olurdu. shaq 1. adam olarak şampiyonlukları kazandı, kobe sadece yardımcısıydı. pippen'da tam tersi, Jordan'ın yardımcısıydı, 1. adam değil. bunları karşılaştırmakta abes olur.

Cetin dedi ki...

Arkadaşlar kobe'ye ağladı diyorsunuzda. Adam Chris Mihm-Smush Parker- Luke Walton - Kwame Brown gibi her tür kesici aletle oynadı. Jordan'ı ben izlemedim okudum öğrendim saygı duydum.Bugunde Kobe'mi yudumluyorum.Adam her şeyi atıyor ya. Normal şut sokmadı dün maçta el üstünden attı bütün sayıları o sebeple sayıları eski finixe atmış gibi kızmayın adama:) Unutmadan adam 81'de attı , bireysel değerini gösteren güzel bir olay daha...

Adsız dedi ki...

bazı insanlarda gerçekten büyük sorunlar var.kendisi basketbol oynamayı beceremediği için gidip kendine bir idol belirler ve belirlediği kişi her sene arka arkaya epic fail yaşamasına rağmen gelip burada ve herhangi başka bir platformda hala kobe ye laf atılır.
kobe bryantla alakalı yapılan saçmalık derecesindeki yorumlara en iyi cevabı yine kobe bryant vermiştir;

Love me or hate me its one or the other, always has been. Hate my game, my swagger, hate my fade away, my hunger, hate that I’m a veteran a champion hate it, hate it with all your heart.. and hate the fact that I’m loved for the exact same reasons.

tüm celtic&lebron fanlarına&gönlü 90larda kalmış fazla romantiklik yapan arkadaşlar&geri kalan tüm haterlar perşembeye kadar sabredin sadece,ilk maçtan belli olur zaten kimin şampiyon olucağı,biz yine hazırız aynı saçma bahaneleri duymaya =)

Hakan Ertok dedi ki...

Kobe'nin performansı anılarda taze. Yaptıkları hakikaten harika ve insanları etkiledi doğal olarak. Ama bir kıyaslama yapalım mı?
Kobe'nin Phoenix istatistikleri
%88 faul
%52 şut
%43 üçlük
33.7 sayı
7.2 ribaund
8.3 asist
0.8 top çalma
1.2 blok

Jordan'ın Phoenix istatistikleri
(1993 NBA finali, yine 6 maç)
%70 faul
%51 şut
%40 üçlük
41.0 sayı
8.5 ribaund
6.3 asist
1.7 top çalma
0.7 blok

Genel play-off istatistikleri
Kobe
191 maç
%81 faul
%45 şut
%34 üçlük
25.4 sayı
5.1 ribaund
4.9 asist
1.4 top çalma
0.7 blok

Jordan
179 maç
%83 faul
%49 şut
%33 üçlük
33.4 sayı
6.4 ribaund
5.7 asist
2.1 top çalma
0.9 blok

calvin dedi ki...

cidden anlamıyorum bu konuyu shaqin şampiyonluğuna getirenleri. şu bir gerçektir ki shaq olmasaydı o yıllar kazanamazdı evet. ama ilk yıllarında bu takımın lideri olur, takımı etrafına kurar öyle kazanırdı. şu bir gerçek ki shaq kobenin jordan ayarında bireysel başarı yakalamasını engellemiş tutturduğu istatistikleri bile gölgelemiştir.

elbette diyemem ki kobe daha büyük, ama karşılaştırılamaz diyen arkadaşalara 97-98 chicago-lakers maçlarını izlemelerini tavsiye ederim. jordan hala nbain en iyisiyken kobenin nasıl oynadığını ona karşı. jordan bile o maçtan sonra veliahtm demiştir ona siz kim oluyorsunuz.

Adsız dedi ki...

ilk uc sampiyonlugun kazanildigi yillarda Kobe erken yirmili yaslarindaydi ve bugun izlediginiz oyuncu degildi. Shaq dediniz adam Chamberlain, Moses Malone, Jabbar, ve Hakeem le birlikte nba tarihinin en iyi 5 pivotundan biri sayilir. bugun kuzey amerika da yayinlanan 10 civari ciddi nba mecmuasinin ortak gorusu budur. Kaan Kural in yaptigi da size bu fikirleri ozet gecmek.

gecen haftalarda izlediginiz ayagi yerden kalkmayan adam o meshur Shaq in posasidir. eger Kobe 2000 lerin basinda Shaq la oynamamis olsa bugun Wade in Lebron un cektigi sikintilarin aynisi o gun cekicek ve buyuk ihtimalle yuzuk sahibi olamayacakti. cunku Shaq olmadan Sacramento nun, portland in kurdugu takimlara direnmek imkansiz olurdu.
belki gelisimi ayni bicimde ya da daha ust bir mertebede devam ederdi ama yuzugu olmazdi.

bu noktada yaptigimiz hata nedir derseniz, bugunun sartlariyla gecmisi degerlendirmek derim. su an tamamen subjektifsiniz. ama sizinki gibi tutumlari engelleyebilecek objektif kriterlerde var. mesela: finals mvp. ilk uc sampiyonlukta bu odulu kim almis? Shaq. bitti abi bu kadar, tarihe bu sekilde gecti. bunu degistirmek icin yapabileceginiz hic bisey yok.

kobe 6. finals mvp yi kazandigi gun kobe mi jordan mi tartismasini yapariz.
ama o gune kadar yapilan butun yorumlar medyanin gazlamasinin urunu olacak. 99 yazindan beri ratingler dusuyo yeni bir Jordan yaratalim diye elbirligiyle kasiyolar ama olmuyor. o yuzden biraz secici olun, yasiniz yetmedigi icin izleyemediginiz adamlar hakkinda yorum yapmayin. Jordan gibi +30 ppg. playoff performansi olan birini kimseyle mukayese etmeye kalkmayin, gulerler.

lebron_loser_kralıdır dedi ki...

jordandan daha iyi demicem ama ondan bi eksiği olduğunu düşünmüyorum lebronla karşılaştırmam bile.. lebron stephon marbury'den daha kötü bi oyuncudur.

fazlamı abarttım lan?

Adsız dedi ki...

Hocam 30 yıl öncesi değilki bizde senin gibi takip ettik Shaq'lı dönemi. O yüzden neden tekrar anlatıyorsunuz ki kurtuluş savaşı anıları gibi. Kobe o zaman bile mucizeler yaratıyordu. Benim gözlerimle gördüğümde budur. O kafa ustunden smaçları hala çok iyi hatırlıyorum. Bu kadar olgun değildi tabiyikide ama ilk çılgın maçlarıymış gibi yansıtıp öncesini bilmeyenleri yanıltmayın. O zaman bile beni hayretler içinde bırakıyordu. Hani konu niye gidip gleip buray geliyor onuda bilmiyorum. Aslında biliyorum. Alttan bok atıp üstten zorla övmeyi bırakalım bence. Açık açık eleştirelim o daha etik olur. İyi yada kötü.

Adsız dedi ki...

@adsız 16:08

yorumun kralı senden gelmiş işte, daha bu konu üzerine konuşulacak, tartışılacak birşey yok. sadece şuna değinmek istiyorum, nba'in yeni bir jordan yaratalım gazlaması ne olursa olsun lebron james üzerinde yapılıyor ve işe de yarıyor. ondan sonra millet efsane gibi bakıyor bu adama, ne diyebilirsin ki. sokakta olsa 10 yaşındaki çocukların steps olduğunu bildiği hatalı yürümeler çalınmıyor, top düşerken vurulan block'ların hiçbiri sayı verilmiyor, ne yaparsa yapsın haftanın 1. hareketi seçiliyor (faul, goaltending, steps. ne yaparsa yapsın). yılın en iyi savunma beşinde seçilerek maç başına 1 küsür faul ortalamasıyla oynuyor (yine burada yaptığı ama verilmeyen faullerin, sayı olması gerekirken hanesine yazılan blockların etkiside vardır) ondan sonra kendisi alehine bir düdük çalındığında (ne olursa olsun) sanki nba'de böyle bir kural yokmuş gibi tepki gösteriyor. millette bakıyor bütün gün nba.com'da Kral lakaplı adamın resimleri, kral öyle kral böyle, haftanın-ayın-yılın hareketlerinde 1. King James, sonra bu kadar fanatiği dolanıyor etrafta. Lebron'un yaptıklarını kimse küçümsemiyor. ama geçenlerde bir anket vardı en çok abartılan nba oyuncusu kimdir diye, işte bundan daha net bir cevapta yok ortada. birde kalkıp, istatistikleri herşeyi geçiyorum, playoffta 40 derece ateşle 40 atan adam diğer tarafta millet azcık endişelensin diye kolum, kaba etim ağrıyor, dur sol elimle faul atayım diyen, sonra hiçbirşeyim yok fiziksel açıdan diyen, kendi evinde oynadığı en önemli playoff maçında, sahada bir o potaya bir bu potaya gezen bir adamı karşılaştıranlar var.

Adsız dedi ki...

nba kral jordan vezir kobedir...