BIY AD

30 Mayıs 2010 Pazar

LeBiiiiiiiiip

Ağzına "LeBron" adını alan yöneticiler tomarla para ödüyorlar NBA yönetimine ceza olarak. Resmen bağışta bulunuyorlar göz göre göre. 4-5 gün kadar önce Mark Cuban'a 100bin, Steve Kerr'e 10bin dolar ceza verildiği açıklandı. Mark Cuban'ınki kendi salaklığıydı, gidip bir röportajda "LeBron, Cavaliers'ın elini zorlar inşallah 'Beni sign & trade ile gönderin' diye, böylece onu alabiliriz." demişti. Yani haketti sonuna kadar. Hatta kural kitabında yazana göre 5 milyon dolara ve Mavs'in LeBron'u almasının yasaklanmasına kadar gidebiliyormuş ceza, o bakımdan ucuz kurtuldu diyebiliriz Cuban için.

Ancak Steve Kerr'ünki biraz garipti bana göre "LeBron'a yıllık 6 milyon dolar önereceğim. Bence kabul edecek, ya sizce?" diye şaka yapmıştı alt tarafı. Ardından da Cleveland'da kalmasının NBA için daha hayırlı olacağını söylemişti. İki gün önce de bu sefer Atlanta Hawks'un sahibi Michael Gearon 25bin dolarlık bir ceza yedi. O da "LeBron'u maksimum kontratla takıma katma şansım olsa ve bu bizi lüks vergisi sınırının üzerine çıkaracak da olsa gözümü kırpmadan yaparım" demişti.

NBA yönetimi 1 Temmuz'dan önce hiçbir takımın hiçbir oyuncunun kafasını karıştırmasına izin vermiyor. Bunun nedeni 1 Temmuz itibariyle serbest kalacak oyuncuların hala takımlarıyla kontratlarının olması. Başka takımın sözleşmeli oyuncusunu ayartmak, kafasını karıştırmak yasak. Futboldan da bu kurala aşinadır bir kısmınız. Ashley Cole olayı var direk akıllara gelen. Ama NBA yönetiminin yaptığı da resmen herkesi sansürlemek. Gıkı çıkanın kafasına vuruyor "otur yerine" diyor.

Öte yandan Wade'in "Bakalım LeBron ve Bosh'la buluşup konuşacağız neler yapacağımızı. LeBron elendiği için kafasını toparlaması lazım, hepimize uyan bir zaman toplanacağız. Hepimiz arkadaşıyız sonuçta." demesine herhangi bir ceza çıkmadı bugün yapılan açıklamaya göre NBA'den. Çünkü aşırıya kaçan olaylarda ceza yoluna gidiyorlarmış ve Wade'inki aşırıya kaçmamış. Böyle bir toplantıda birbirleri hakkında bilgi alırken aynı zamanda ikna etme çabaları da olacaktır kesinlikle. O nedenle Wade'in neden ceza almadığını anlamadım. Bundan daha açık bir ceza nedeni var mı acaba?

8 FARKLI FIKIR:

Burak Eken dedi ki...

Başlık çok güzel. :)

Adsız dedi ki...

atlanta sahibine ben de ceza verirdim. dalga mı geçiyorsun lan diye. yani lebron'u takımına katma şansın var, senin derdin lüks vergisi olacak.

yanlız bu lebron mevzusu resmen milli mesele oldu. barack obama bile yorum yaptı bu konuda, valiler filan devreye girdi. bu kadar suyunu çıkartmamak lazım.

Adsız dedi ki...

ahaha efsane ba$lık

xaxa dedi ki...

wade'in açıklamasında ceza verilecek yada ceza verilmesi gereken hiçbir şey yok. olsaydıda bu kadar hassas olan nba yönetimi zaten verirdi.

Adsız dedi ki...

wade'in ceza alması saçmalık olurdu zaten. kulüp sahiplerinin yaptığı açıklamalarla nba oyuncularının açıklamaları birmi? wade ve lebron'un arkadaş olduklarını zaten biliyoruz, kendileri için bu kadar önemli tercihlerde arkadaşına danışmayacak, birbirileri üzerinde etkisi olmayacakta kimin olsun, nba yönetimi lebron'un ailesine ve arkadaşlarına yasak mı koyacaktı. onlarda birer arkadaş olarak tabiki buluşurlar konuşurlar, plan yaparlar. normal şeyler bunlar

Adsız dedi ki...

Aziz başkan lebronu düşünüyormuş

KskHyTr dedi ki...

Amare nin başlıktaki resminin orda olması diğer üçüne hakaret bence:)

Koray dedi ki...

bosh değilde joe johnsonla wade ve lebron buluşacaklarmış. Amarede imzalamamaya daha yakınmış şu anda. Phil Jacksonada bulls ve netsin sulandığı lebronla imzalama konusunda etkisi olabileceği yazıyor heryerde. Ben sonuç olarak alacak takımın paket halinde alacağını düşünüyorum paketin içinde ne olur bilmem ama öyle olacak.