BIY AD

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Yılın Koçu Dediğin Kovulur ! - 2 (Mike Brown)

Sezon başında Byron Scott'ın görevine son verilince, Mike Brown'un da başarısızlıktan öte, yılın koçu ödülünün laneti nedeniyle kovulacağını yazmıştım. D'Antoni, Avery Johnson, Sam Mitchell, Byron Scott derken Brown da gitti. 5 etti üst üste. Hatta sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakan Hubie Brown'ı da katarsak 6'ya kadar yolu var. En çok üzüldüğüm kişi de Scott Brooks. Fıstık gibi, gencecik, her yanından potansiyel akan takımın başında rahatı yerindeydi adamcağızın. Şimdiden strese girmiştir, yazık oldu.

Biraz da Mike Brown'u eleştirelim. Şimdi öncelikle şu bilinen bir gerçek ki, topu LeBron'un eline vermekten başka birşey öğretemedi şu takıma Mike Brown hücumda. Geçen sezon NBA'in en iyi savunma yapan takımını yarattı. Evet belki bu yönden oldukça güçlü bir koç ama hücumu da sadece LeBron'un eline bırakması onun en büyük eksilerinden. Ayrıca LeBron'un her dediğine "eyvallah" demesi ve "Aman onu sinirlendirmeyeyim" şeklindeki yaklaşımı, LeBron'un kendini geliştirmesini belki de yavaşlatmış bile olabilir. Egosu LeBron kadar büyük olan süper yıldızlara koçluk yapmak, onlarla ilişki kurmak zordur. Ama muhtemelen en yanlış yöntem LeBron'un her dediğine kafa sallamak ve hiçbir yaptığı şeyi eleştirmemektir. Mike Brown da bu yolu izledi. Çok kötü tercihlerle maç kaybettirdiği zaman bile ağzını açmadı. Hatta bazı maçlarda son hücumu LeBron'un seçtiğini bile basınla paylamıştı. Öte yandan LeBron'un zaman zaman Brown'un seçimlerini eleştirdiğini görmüştük. Hatta bazı yazarlar ileri gidip Cavs'in gerçek koçunun LeBron olduğunu falan yazıyorlardı. LeBron'un, egolarını azıcık da olsa törpüleyebilecek, arada sırada çıkıp onunla tartışabilecek, kavga edebilecek bir koça ihtiyacı var sanki bu bakımdan...

Yani esasında sadece şampiyonluğu kazanamadığı için değil, gerçek anlamıyla bir koç olamadığı için haketti belki de Brown kovulmayı.

6 FARKLI FIKIR:

@35360 dedi ki...

Kovmadan önce LEbron'a da sormuşlardır "kovalım mı" diye. Yakında başkanı da kovar :)

Unknown dedi ki...

Evet gerçektende Lebron'a söz geçiremediği için takımı mahvetti.Lebron ne kadar oyun görüşü mükemmel olan bir oyuncuda olsa bütün hücumların yükünü çekebilecek bir adam değil.Çünkü o da bir insan.

Mike Brown'ın ona verdiği görev listesi çok ama çok uzundu.Gerçi bu görev listesini Lebron kendisi istedi ancak bir koçun en büyük görevi bir oyuncuya görevini öğretmesi ve kaldırabileceği kadar görev vermesidir.Yoksa Lebron'a bıraksan takımın pota altını bana bırakın,ribaundları bana bırakın,oyunu ben kuracağım,skor yükünü ben katlanacağım der.Burdada koç karizması devreye giriyor.Eğer Lebron Knicks'e giderse onun egosunu dizginleyebilecek bir koç ile çalışacak.D'Antoni Lebron'dan daha iyi verim alabilir.

Adsız dedi ki...

Lebron bir tek sponsorlarının sözünü dinler. Balonunu patlattılar onun 35-36 yaşındaki veteranlar. Bence kobenin yanında çok iyi tamamlayıcı olur lebron:)

Adsız dedi ki...

kobe ye yancı olur ancak kapıcılar kralı :D

Adsız dedi ki...

mike brown da lebrona söz geçirecek kalitede bi adam değil, doğruya doğru. onu bile lebron varetti resmen
, yılın koçu olan en beceriksiz koçtur heralde.

ayrıca geçen sene başta olmak üzere son 2 senedir yenilmelerinin en büyük nedeni savunmadır. zaten hücum bilgisi 0, e savunma da yaptıramayınca tam bi 0 adam oluyosun mike brown.

mucho dedi ki...

Bence NBA'de genel anlamda ciddi bir koç sıkıntısı var. 30 takımlı bir ligde toplasan 40 koç var.Bazı takımlar (utah,spurs,Lakers vs ) sabit diğer takımlar sürekli aynı koçlar ve en önemlisi aynı mantaliteyle yönetiliyorlar.popovic-Jackson gibi üst düzey koçlar hariç her koçun sadece belli bir özelliği ön planda.Bazısı iyi hucum yaptırıyor bazısı iyi savunma vs. Tam teşekküllü koçlarla çalışmazsanız başarı zor gelir.Muhakkak her koçun çok iyi yaptığı işler olacak ama diğer konularda da ortalama olması lazım. Bence NBA'in en zayıf halkası hakemler, ardından da koçlardır.