BIY AD

4 Haziran 2010 Cuma

5 Maddede Finallerin 1. Maçı

Pau GAZ-ol:
O böyle oynamaya devam ederse Lakers'ın seriyi kazanma ihtimali bir anda tavan yapar. Hücum ribaundlarında son derece aktifti (8), içerden, dışardan skor üretmesinin yanında aynı zamanda savunmada da uzun kollarıyla şutları tehdit ederek, içeri giren kısaları ve Garnett'i saf dışı bıraktı. 2008'deki Gasol'dan çok daha farklı, savaşan, mücadele eden gaz bir Gasol vardı. Onun yanında Bynum'ın da 30 dakikaya yakın oyunda kaldığını ve Suns serisine göre çok daha iyi göründüğünü ekleyeyim.

Hücum ribaundları:
Dikkat edin sadece ribaundlar demedim, özellikle hücum ribaundları. Defansta alınan ribaundlar tamamen rakibin ve sizin savunma/hücum düzeyine bakar. Önemli olan hücum ribaundlarıdır. Üçüncü çeyrek bittiğinde, maç kopmuştu ve o sırada Lakers'ın 10'a 4'lük üstünlüğü vardı hücum ribaundlarında. Lakers bu ribaundlardan 14 sayı üretmişti. Maçtaki farkın ana sebeplerinden biri ribaundlardı.

Celtics savunması:
Celtics takımı şampiyonluk istiyorsa, 3 çeyrekte 84 sayı yiyemez. Hele Kobe kendi standartlarında normal bir maç geçirmişken. Özellikle de dış oyuncuların penetrelerini kesmeleri gerekiyor. Tabii hücum ribaundları ve Gasol'e gösterilmesi gereken sertlikten de yukarıda bahsetmiştim. Biraz bağlantılı yani üç madde de birbirine. İlk çeyrekte fark 5'ti henüz ama o noktada belliydi bence Lakers'ın rüzgarına aldığı ve maçı kazanacağı.

Lakers savunması/Celtics hücumu:
Göz açtırmadılar Celtics'e resmen. Maça Fisher-Allen ve Kobe-Rondo eşleşmeleri ile başladılar. Ancak arada sırada değiştirdiler adamlarını. Rondo'yu özellikle 3-4 adım geriden savununca Rondo beklediğim gibi etkisiz kaldı. Ancak işin ilginci Fisher onu yakından savunduğunda bile beklenildiği gibi yanından vızır vızır geçemedi Rondo. Fisher'ın sertliği biraz yıldırdı onu belki de. Yine Lakers'ın hücum ribaundları yüzünden tetiklenemeyen hızlı hücumlar, Rondo'yu kısıtlayan etkenlerden biriydi.

Hakemler:
Bir taraf lehine çalmadılar ve sonuca direk etki etmediler belki ama son olarak da birinci dakikadan itibaren herşeye faul çalan hakemlere değinmek lazım. Final serisi oynanıyor bırakın biraz mücadele olsun oyun alanında yahu. Faul problemi dolayısıyla ilk çeyrekten Mbenga'lar, Morrison'lar, Scalabrine'ler girecekti neredeyse oyuna. Ray Allen bundan en çok nasibini alan oyuncuydu, bir dahaki maçta Fisher'a daha çok problem çıkarması gerekiyor. Aslında normalde bu bol faullu karşılaşma Celtics'in aleyhine olurdu ama dün çok pısırıktı yeşil yoncalar nedense. Meydan okuyan Celtics'i göremedik. O nedenle de kolay faullerin maça fazla etki ettiğini söyleyemeyeceğim. Zaten Rivers da "Bizi ezdiler" demiş açık açık.

6 FARKLI FIKIR:

GrandVizier dedi ki...

Yani boston kazanır kaybeder bir yana ama bu hakemler gerçekten rezil etti maçı.Ya ray allen'a öyle fauller calındı ki hele komedi.Nba yönetiminin bu işe bir el atması lazım,oturup biraz euroleague macı mı izletirler hakemlere naparlar bilmiyorum ama,bu kadar hanım hanımcık bir mac olmaz,dünkü macta atıyorum toplam 50 faul olduysa euroleague final fourunda 20 si falan calınırdı.Maç rezil oldu resmen yazık.

GrandVizier dedi ki...

Bu arada belki dedigin gibi bir tarafa direk etki etmedi belki kararlar ama, şu bir gerçek böyle yönetim devam ederse bostonın işi zor,her temasa faul calınması tabiiki lakersın işine geliyor.Bide şu var, gasol tamam iyisin hoşsun ama kendini yerden yere atmalar-daha arkasında birini görnce bagırmaya baslamalar.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

maç yazısı yazacak mısınız bilmiyorum ama rondo ve garnett sahada mıydı :D
garnett artislik yaptığı kadar oynasa keşke biraz

Adsız dedi ki...

ray allen yine büyük maçların küçük oyuncusu olduğunu gösterdi. ayrıca leon powe'u çok arayacak celtics. o tarz bi oyuncu lazım kadroda.

calvin dedi ki...

rasheed wallace gerçekten hayal kırıklığı.
ayrıca kobe'ye verilen ve verilmeyen fauller o kadar saçmaydı ki. allen'a yazık oldu.

Adsız dedi ki...

@ GrandVizier

Gasol'ün kendini yere atmasından bahsetmişsin.Tamam Gasol kendini yere attı.Pierce'ın kendini yere atmasını niye söylemiyosun?Hem de o nasıl yere atış.Yakıştıramadım Pierce'a.Kurt oyuncu olup faul yaptırmak başka,işin kolayına kaçıp aldatmak başka...

Normalde Pierce'ın yaptırdığı faullerden zevk alırım.Çok zeki,kurt oyuncu diye övünürüm.Ama Kobe'ye aldırdığı faulde ağzım yüzüm ekşidi.Hiç haz etmedim.