BIY AD

2 Haziran 2010 Çarşamba

Serbest Atış Ritüelleri


Link

Son birkaç gündür o kadar yoğunum ki video bile paylaşamıyorum. Bari şunu araya sıkıştırayım.

NBA oyuncularına zamanında sormuşlar "En çok aklında kalan serbest atış ritüeli kimin?" diye. Bana göre en çok akılda kalan Malone ile Arenas'ınki. Malone öyle aşağı yukarı sallanırken söylediği şeyleri kimseyle paylaşmıyormuş ayrıca. Mesela Hornacek'in kendini okşaması ne kadar absürd olsa da, aklıma kazınmamış Malone'unki kadar. Stackhouse'ınki ise en garip bulduğum ritüel. İnsan potaya olan bakış açısını, derinliğini değiştirip anında serbest atış kullanır mı yahu? Ben yapsam %20'yle falan atarım herhalde. Üstelik Stackhouse çizgiye gittiğinde en güveneceğiniz isimlerden biridir NBA'deki. Gerçekten ilk gördüğümden beri son derece ilginç bulmuşumdur. O şekilde, nasıl o kadar isabetli attığına şaşırmışımdır.

Bu arada tabii videodakilere birazcık değindim sadece, her ilginç ritüele yer versem epey uzun bir yazı olurdu. Ama güzel fikir bir ara yapmak lazım. Onun dışında, ritüel olmasa da serbest atış denince akla gelen 1 numaralı isim tabii ki Chuck Hayes. Onu koymadan bu post gerçek bir post olmazdı. Bir türlü paylaşama fırsatı bulamamıştım. Bu vesileyle ona da yer verelim ancak dikkat edin içinizdeki basketbol aşkını kısmen de olsa öldürebilir:


Link

9 FARKLI FIKIR:

oxie dedi ki...

nick van exel'ın bir adım geriden kullanması?

MyT dedi ki...

Kidd'in atışlarından önce potaya gönderdiği öpücüğün karısı için olduğunu duymuştum. Artık yaptığını sanmıyorum, eşinden ayrıldığı için olabilir mi???

stickman dedi ki...

Chuck'ın sıkıntısı ne acaba :/
çok yazık.

sabonis dedi ki...

kidd karısına gönderiyordu öpücüğü evet. hatta karısına "kiss my ass" tadında bir mesaj bile göndermişliği var serbest atış çizgisinde, boşanma sürecindeyken.

Adsız dedi ki...

chuck hayes i görünce basketboldan soğudum:D

ckaracay dedi ki...

jermaine o'neal kesinlike; enteresanligi olmasada uzun surmesiyle bu listeyi hakediyo. 6 kere top sektirip sonra kagni gibi atis mi yapilir?

tolga dedi ki...

hakketten chuck hayes'in derdi ne yaw niye öle atıyo adam :))))

Gençer Başeğmez dedi ki...

kidd gelmiş geçmiş en akılda kalıcı serbest atış atan adam(dı).

Xscape dedi ki...

rick barry vardi eskilerden. cok onemli bir skorerdi fakat serbest atisi karpuzlama atardi.