BIY AD

6 Ağustos 2010 Cuma

Lakers Shannon Brown'la da Devam Dedi

Mitch Kupchak’ın uzun süreli uğraşının ardından Lakers adına bir imza da Shannon Brown’dan geldi. Anlaşma 2 sene için 4.6 milyon dolarlık, imzanın ikinci senesi oyuncu opsiyonlu. Altını üstünü deşmeye gerek yok bana kalırsa bu kontratın. “Kupchak’tan mükemmel bir hamle daha” diyebilirim ancak.

Gelelim biraz da Lakers cephesinin neden kontratı uzatma yoluna gittiğine. Bu sezon Lakers adına en önemli ihtiyaçlar nelerdi: Oyun kurucu , Artest’i yedekleyebilecek bir üç numara, Kobe’nin olmadığı dakikalarda takımın sayı yükünün azaltacak bir guard ve uzunların yaşayabileceği bir sakatlık durumunda onların (kuvvetle muhtemel Bynum) yerine geçebilecek bir veteran uzun. Lakers yönetimi de Blake, Barnes ve Ratliff’le kontrat imzalayarak bu sorunlara tek tek çözüm getirdi; fakat Kobe’nin olmadığı dakikalarda onun boşluğunu doldurabilecek bir iki numara piyasada kalmadığı için haliyle serbest olan Shannon Brown’a tekrar kontrat götürdüler. Bir ara Delonte West için de önemli dedikodular döndü; ancak belli ki Kupchak bu yaz başka kapsamlı bir işe adım atmak istemedi ve eski guardlarıyla iki sene için tekrar anlaştılar.

Brown’ın bu takımda opsiyonların başında gelmediği büyük bir gerçek; ama tüm bunlara rağmen dakika aldığı anlarda patlayıcılığı ve atletizmi ile takıma büyük bir özgüven de katıyor. Havada iki kademe yükseldiği smaçları hepimiz biliyoruz. Rakibin direncini kırmak için birebir zaten onlar. Yalnız şut tercihleri konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bazen acayip gereksiz şutlara kalkışıyor; fakat bunun haricinde rahatlıkla güvenip, kenardan oyuna alabileceğiniz bir isim kendisi.

Bu son imzayla da geçen sene bol bol eleştirilen Lakers yedekleri bu sene takımlarını bir kademe daha yukarı taşıyacaklardır. Şöyle bir düşündüm de “Shannon - Blake - Sasha - Barnes - Ebanks - Ratliff – Odom” gerçekten inanılmaz bir bench oldu eski şampiyon için. Artık normal sezon başlasın.

19 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

bence geçen seneki kadrodan gönderilmesi gereken 2isism vardı:farmar ve sasha. farmar gitti umarım zor olsa da sasha da gider.

Adsız dedi ki...

parçalıyacaklar yancıları anladınız siz:)

basket2.com dedi ki...

Shannon Brown Lakers için önemli bir oyuncu, Lakers ilk 5ini zorlama şansı şu andaki kadro itibariyle mümkün gözükmese de özellikle bençten gelen oyuncular açısından sorumluluk alması, savaşçı bir oyuncu olması ve hücumda da takımı ateşleyebilmesi onda şampiyon yüreği olduğunu gösteriyor. Lakers bu sene skor anlamında zayıf kalan bençini ratliff, barnes, blake gibi savaşçı oyuncu takviyeleri ile oldukça güçlendirdi. Skor anlamında bu oyuncular Shannon Brown ve Lamar Odom’a bakacak olduklarından Brown’ın takımda kalması Kobe’yi de yedekleyip dinlendirebilmek açısından oldukça önemli bir hamle oldu. Ayrıca sözleşmenin içeriğine de bakacak olursak bu sene göstereceği performansa istinaden Brown sezon sonu sözleşmesini feshedip çok daha yüklü bir kontrat imzalayabilir.

Adsız dedi ki...

milletin elinden zar zor kurtulup finale çıkan, rondo sağolsun 7. maça kadarda giden ve hakem hatalarınında büyük payıyla şampiyon olan takım hakkında parçalayacak falan demek rüya görmek demek. yılbaşında iyi izleyin lakers'ın ne hale düşeceğini

Adsız dedi ki...

lakers onumuzdeki sene playoffu supurur arkadas. mac vermeden sampionlar. miami falan hikaye. kobe hepsine gider.

Adsız dedi ki...

''milletin elinden zar zor kurtulup finale çıkan''

Bu nasıl bir cümledir ya.Finale çıkmak için herkesi süpürmek mi gerekiyo acaba.?

Adsız dedi ki...

o cümlede zorlanarak finale çıkmasından bahsediyo, süpürmek gerektiğinden kimse söz etmemiş. anlamadın mı

Adsız dedi ki...

çok ağırına gitmis bazılarının lakers başarısı:)

Adsız dedi ki...

vujacic'in kontratından kurtulmaları gerekiyor. ayrıca ebanks ve caracter oldukça başarılı seçimler. gelecek için onların da elde tutulması çok yararlı olur. caracter'in ronny turiaf gibi sertlik ve atletizm getirmesi bu yıl için olmasa da ilerleyen yıllarda çok lazım olacak. çünkü bynum artık her an sakatlanabilecek oyuncu kıvamında. gasol'ün çaptan düşmesi sonrası muhteşem bir yedek olabilir caracter

Adsız dedi ki...

nba deki en iyi avrupalı kimdi sizinde fikirlerinizi merak ettim moderasyon
Petroviç
Novitzki
Sabonis

????
Birkaç gündür bu olaya kafayı takmıs durumdayım

Enes dedi ki...

"Adsız" yorumları kapatsanız da niteliksiz ve boş yorumlar okumak zorunda kalmasak...

"Zorlanarak finale çıkmak" ne demektir ya?.. Final bu, NBA finali... 4-0 serilerle sıraya mı dizmesi lazım yani şampiyonluğu hak etmek için?...

rorschach dedi ki...

bu "kobe hepsine gider" diyenler herhalde kobe lakers'ı tek başına şampiyon yaptı sanıyor...

neyse dicem o ki miami lakers'ın yaptığı gibi iyi ve küçük hamlelerle kadroyu şekillendirirse kobe bu sene bakkala gider iki ekmek alır en fazla

Adsız dedi ki...

O halde Kobe'ye bu sene bakkal yolu pek gözükmüyor; çünkü Miami'nin küçük hamle yapması için ne parası kaldı ne de piyasada adam gibi oyuncu kaldı.
Shannon kadrodaki son eksik olan atletik kısa olması açısından çok değerli, hem yerine alınacak uygun oyuncu da pek yoktu. Miami'den sonra offseasonı en iyi geçiren takım oldu Lakers diyebiliriz rahatlıkla.

Adsız dedi ki...

adam kobe'yi bakkala göndermiş.

adam haklı beyler Ç)

Adsız dedi ki...

insanları anlamak mümkün değil. ama çıkarılacak sonuç gerçektende anlayamadıkları olacak. insanlar ikiye ayrıldı kobe ezer ve miami biçer olarak. bu kadar saçma bişey olamaz. arkadaşın dediği gibi kobe sanki tek başına maç kazanıyormuş gibi. adamların başında nba'in en iyi koçu, en iyi oyuncularından biri, en iyi uzunu ve daha bir sürü artı özelliği var. kobe hayranlığı olurda bu kadarı çocukluk. finale kadar elinden gelen herşeyi yapan kobe 7. maçta yaptığı hatalarla şampiyonluğu verseydi o zaman hanginiz olacaktı buralarda merak ediyorum. bi gidin çay koyun

Adsız dedi ki...

Lakers finale Kobe sayesinde geldi,Gasol deplasmanlarda uyurken takımı bu adam taşıodu.Açın youtubedan finallerin 5.maçını izleyin,tek başına savaşan bir adam görüceksiniz..

Adsız dedi ki...

"Kobe’nin olmadığı dakikalarda takımın sayı yükünün azaltacak bir guard"

Lakers'ın böyle bi ihtiyacı olmadı yalnız hiçbi zaman

Adsız dedi ki...

bakıyorumda geçen sezon şampiyonluğu kaybeneden boston ahalisi bu sene miami sempatizanı olmuş bence taraftarlarda birleşsin hatta bi kaç takım bir olsun lakersı yenmek için :))

Adsız dedi ki...

ben cavs destekçisiyim ve eğer finalde boston ve lakers karşılaşırsa boston'ı desteklerim, çünkü kg'ye aşırı bi sempatim var. ama miami heat'in karşısına çıkacak her takımın kazanmasını istiyorum, pek mümkün görünmese de
bu sezon miami'nin berbat bi sezon geçirmesini diliyorum, belki bu bir örnek olur ve artık süperyıldızlar sızlanıp aynı takımda buluşmazlar.