BIY AD

5 Ağustos 2010 Perşembe

Suns'dan Janning'e Kontrat

Bu seneki yaz liginin Orlando ayağını Celtics, Las Vegas ayağını ise Suns forması altında geçirmişti Matt Janning. Oynadığı 7 maçta gösterdiği inişli çıkışlı performansın çıkış kısmına denk gelen süreçlerde oldukça beğenmiştim kendisini. Suns organizasyonu da benzer düşünmüş olacak ki renklerine katmışlar oyuncuyu, ancak anlaşmanın şartları henüz sızmadı basına.

Kendisine ilk defa yaz liginde rast gelmiş olmanın verdiği mahcubiyetle hemen kolej kariyerine bakmıştım ve ümitsizliğe düşmüştüm açıkçası. Çünkü fiziksel olarak oldukça küçük görünen bu arkadaşımız meğer bir babyface imiş, geçtiğimiz sezon senior senesini geçirmiş ve 22 yaşını da devirmişti. Ama Suns yine de bir şans vermeyi uygun görmüş Janning’e. Çoğu oyuncunun hak ettiğinden fazlasını aldığı bu ligde ona da kontrat verecek bir takımın olması sevindirici.

En önemli artısı nokta şutör olması olan Janning, Suns’ın mevcut sisteminde süre bulması halinde en azından hücumda hiç sırıtmayacaktır. Ama işin savunma yönünde tablo pek de iç açıcı değil maalesef. Beyaz olmanın şutörlüğüne kattıkları, ayak çabukluğuna da bir o kadar olumsuz yansımış durumda. Ayrıca oyun kurucu meziyetleri çok da üst düzey değil ve penetre kabiliyeti yok, ancak bu noktada Nash faktörünü göz ardı etmemek gerektiğini hatırlatalım. Elbet bir şeyler katacaktır hücum repertuarına Nash’in yanında bulunacak olması. Hayırlı olsun diyelim Arizona ekibine.

1 FARKLI FIKIR:

gay doc. dedi ki...

temiz yüzlü çocukmuş