BIY AD

16 Kasım 2010 Salı

15 Kasım'dan Notlar

Günün Hayvan Performansları:
- Bobcats her maç bir yıldız çıkarma geleneği bu maçta da sürdürmüş. Evinde Timberwolves'ı yendikleri maçta Tyrus Thomas benchten gelerek 20 sayı- 10 ribaund- 4 blok ile takımına katkı yapmış. Ayrıca Gerald Wallace'ın büyük bir çoğunluğunu serbest atış çizgisinden ürettiği 26 sayısı ve 5 ribaundı var.

- Orlando'nun evinde Memphis'i rahat geçtiği maçta Carter 3/4 üçlük isabetiyle kısıtlı bir sürede 19 sayı buldu. Yine aynı maçta Dwight Howard rakip uzunlara büyük üstünlük sağladı. 18 sayı- 14 ribaundı var Howard'ın.

- Dün gece Hornets'in yenilgisiz tek takım ünvanına son veren Dallas'ta Nowitzki 25 sayı- 10 ribaund ile double double yaptı. Jason Terry, Alman yıldıza kenardan gelerek 26 sayı ile eşlik etti. Özellikle Terry'nin ve Kidd'in kritik anlarda bulduğu üçlüklerle farkın erimesinde başrol oynadığını hatırlatalım.

- Ligin en iyi benchlerinden birine sahip olan Phoenix'te dün gece ön plana çıkan isim Warrick'ti 26 dakikada bulduğu 21 sayıyla. Amare'nin gidişi, mevcut şartlar altında bu kadar iyi kompanse edilebilirdi. Şimdiye kadar oldukça iyi katkı alıyor Suns Warrick'ten.

- Formda Utah'ı dize getiren Thunder'da ön plana çıkan isimler Westbrook ve Ibaka olmuş. Ibaka'nın 22 sayı- 11 ribaundı, Westbrook'un 22 sayı- 7 asisti var.

- Warriors-Pistons maçının ilk çeyreğini kaçırmış olsaydım kesinlikle buraya yazmadım ismini. Gelin görün ki, son üç çeyrek boyunca 6 sayı üretebilen Monta Ellis'in ilk çeyrek tam 21 sayısı vardı.

Boşa Kürek Çekenler:
- Hornets'in yıldızı Chris Paul dün gece Mavericks karşısında 22 sayı- 9 asist ile yine etkileyici bir performans sundu. Ancak 3. çeyreğin başında girdiği faul problemi belki de Hornets'in ilk mağlubiyetinin temellerini atmış oldu.

- Phoenix pota altını domine edebilmek için uzun olmaya gerek olmadığını kanıtladı dün gece Melo. 7'si ofansif 22 ribaund ve 20 sayı ile sağlam bir double double yaptı ama galibiyete yetmedi onun bu oyunu.

- Ligin belki de en formda oyun kurucusu olan Deron Williams dün gece Thunder karşısında 31 sayı- 11 asist üretmiş ama onun bu performansı galibyet için yeterli olmamış.

Bizimkiler:
- Hidayet'in dün geceki oyununu ilk 3 çeyrek ve son çeyrek olarak ayırmak gerek. Doğru 5 ile parkede olduğunda hücumda nispeten daha yararlı olabileceğini gösterdi. Zaten ilk 5'teki oyuncuların varlığını ve Hidayet'in o sistemdeki rolünü düşünürsek herhangi bir 4 numaranın o takımda kendisinden çok daha verimli olabileceğini söyleyebiliriz. Hidayet yine elinden geleni yapıyor belki ama hücumda topla buluşmadıktan sonra geri dönüp savunmada kendinden uzun ve kalın adamları tutmasının bir mantığı yok. Çünkü Hidayet'in bu takımda 4 numara oynama sebebi savunmadaki değil hücumdaki yetenekleri. Maç boyunca en etkisiz oyuncu olarak görünen Hidayet son dakikalarda sahne aldı ve çok kritik basketlerin yanı sıra Chauncey'e yaptığı blokla galibiyette rol aldı.

0 FARKLI FIKIR: