BIY AD

19 Kasım 2010 Cuma

17 Kasım'dan Notlar

Günün Hayvan Performansları:
- Chris Bosh, karşısında Suns pota altını görünce maça damgasını vurdu. 30 dakikada ürettiği 35 sayı- 6 ribaund- 4 asist ile bu sezon ilk kez Wade-LeBron ikilisinden daha ön plana çıktı.

- Takımının Sixers'ı deplasmanda yendiği maçta Bargnani bu sezonki en yüksek sayısını üretti. İtalyan yıldızın 30 sayının yanında 7 de ribaundı var.

- Mağlubiyet serisine son verdikten sonra dün gece de Detroit'i rahat geçen Lakers'ta Kobe takımının en etkili ismi oldu. 33 sayının yanında 9 ribaund üretti Kobe.

- Artık buralarda görmeye alıştığımız Beasley-Love ikilisi dün gece takımlarını Clippers karşısında galibiyete taşıdı. Kevin Love 24 sayı- 14 ribaund üretirken, Beasley'in 33 sayısı var.

- Maça çok kötü başlayan ancak sonra toparlanıp takımını ayağa kaldıran ve çift haneli farktan gelip maçın kazanılmasında başrol oynayan bir Chris Paul vardı dün gece. 20 sayı- 11 asist ile takımının mükemmel gidişinin bozulmasına izin vermedi.

- Genç Noah karşısında halen bitmediğini gösterdi Duncan. 3. çeyrekteki geri dönüşün mimarlarından oldu ve karşılaşmayı 16 sayı- 18 ribaund ile tamamladı.


Boşa Kürek Çekenler:
- Minnesota deplasmanında Eric Gordon ile birlikte ayakta kalan tek isimdi çaylak Blake Griffin. Karşısındaki Kevin Love'dan bile daha etkileyici bir istatistik çıkardı 26 sayı- 16 ribaund ile.

- Hornets deplasmanında rakibine bir mağlubiyet daha tattırmak isteyen Dallas'ta Alman yıldız Nowitzki'nin 29 sayı- 9 ribaundı yeterli olmadı.

- Houston'da Scola boşa kürek çekmeye dün gece de devam etti. Thunder deplasmanındaki 26 sayı- 8 ribaundlık performansı galibiyet için yeterli olmazken kendisine yalnızca Kevin Martin'in eşlik ettiğini de ekleyelim.

- Anthony Morrow dün gece Jazz karşısında bulduğu 24 sayıyla takımının en skorer ismi oldu ve maçın erken kopmasını engelledi. Ama Nets, ona yardımcı olacak kimseyi çıkaramayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

- Rose, Spurs deplasmanında yine etkileyici bir performans sundu. İlk yarı çok ortalarda görünmese de ikinci yarı, özellikle son çeyrekte skor patlaması yaptı ama Spurs'un 3. çeyrekteki geri dönüşüne engel olamadı.

- Carl Landry, New York karşısında yine sade ve gösterişten uzak bir şekilde takımına katkı yaptı 21 sayı- 9 ribaund ile.

Bizimkiler:
- Hidayet'in performansı için Bosh'ın 35 sayı ürettiğini söylemem belki yeterli olacaktır. Ekstradan ekleyeceğim tek şey artık sezon başındaki rolünde olmadığı ve kenardan gelen oyuncularla birlikte daha çok süre alıp topa daha hakim olduğu. Bu Hidayet adına oldukça iyi bir gelişme ve Hidayet'in performansının artacağını öngörebiliriz.

- İlk yarı erken faul problemine girdikten sonra maçın fark olmasıyla yeniden şans buldu Semih ve bu şansı oldukça iyi değerlendirdi. 9 sayının yanı sıra 3 ribaund- 2 asist bir de vukuatı var Semih'in. Maç içinde McGee ile ufak bir sürtüşme yaşadı.

- Ömer'in de Spurs karşısında 4 sayı ve 3 ribaundı var. Duncan-McDyess gibi uzunlara karşı bu kadar uzun süre parkede kalması bile kendisi için büyük bir tecrübe.

1 FARKLI FIKIR:

mucho dedi ki...

spurs-chicago maçını canlı izledim. Ömerin yaptıklarını istatistikler kesinlikle açıklamıyor. 2. çeyrekte chicago 13-0 lık seri yakalarken sahada yedekler vardı ve Ömer potaaltını neredeyse kararttı.Öyle ki 2 pozisyon üstüste Duncanı muazzam savunup hucumda da guzel bir ikili oyunla smaç vurdu. 3. çeyrekte SAS adına efsanevi bir geri dönüş izlerken chicago adına maçta as kadro vardı çeyreğin sonlarına doğru tekrar yedek oyuncularına dönüldüğünde maç tekrar dengelenmişti. Fakat fark 15 sayıya kadar çıktığından (10 sayı geriden 15 sayı fark oldu) fark ancak 10 civarında seyretti. Kısaca Ömer ne zaman oyuna girdiyse Chicago kıpırdandı ve oyuna ortak oldu diğer yedekler de aynı şekilde. Chicagonun yenilmesinin tek bir sorumlusu vardır, oda Manu Ginobili