BIY AD

20 Kasım 2010 Cumartesi

Bir Rüyanın Sonu

NBA'in magazin dünyasında yankı bulmasını sağlayan bir numaralı ilişki konumunda olan Eva Longoria-Tony Parker birlikteliği son buluyor. Ancak bu her gün binlercesi yaşanan sıradan boşanmalara benzemiyor elbette ki. Daha dava açılalı birkaç gün olmasına rağmen konu hakkında o kadar fazla senaryo yazıldı ki parçaları birleştirmekte gerçekten zorlanıyorum. Şimdi bunlardan biraz bahsetmek lazım.

Öncelikle belirtmemiz gereken nokta şu ki davayı yenge açmış. Hemen sebepler üzerine düşünüldüğünde de ilk akla gelen kuşkusuz Parker'ın birkaç hafta önce imzaladığı kontrat oluyor. Parası bir yana onu 4 yıl daha mütevazı San Antonio şehrinde Texas topraklarında tutacak olan kontrat. Longoria'nın yıllardır süren New York isyanının tam aksi bir hayatı işaret eden o kontrat. Bir başka sebep ise güncel hayatta artık sürekli olarak karşımıza çıkan aldatma terbiyesizliği. Beklenenin aksine aldatma olayı da sıradan bir aldatma değil. Söylenenlere göre Tony Parker'ın eski takım arkadaşı Brent Barry'nin eşiyle bir ilişkisi varmış. ( Ben bunun olabileceğine pek inanmıyorum çünkü o sıralar San Antonio takımında birlik beraberlik duygusunu herkes bilir yani takımda herkes kardeş gibiydi ve akabinde gelen şampiyonlukları gördük. Samimiyet vardı ama bu yönde değil. ) Bir diğer mevzu da Longoria'nın da aldattığı yönünde. Yani dışardan bakıldığında örnek alınması gereken bir ilişki görünümünde olan bu birliktelik, işin sona yaklaşmasıyla beraber tüm kirli çamaşırlarıyla ortaya çıktı.

Olaya bir de basketbol açısından bakalım. Bilindiği gibi Parker belki de kariyerinin en iyi sezonu diyebileceğimiz rakamlara sahip bu yıl. Onun bu verimli performansı doğrudan takım başarısına da yansıyor bunun sonucunda şu an ligin en tepesinde San Antonio Spurs'ü görmek mümkün. Peki herşey bu kadar güzel giderken özel hayatında yaşanacak bu ani sarsılma onu nasıl etkileyecek? Bu soruya cevap olarak dün oynanan Jazz maçında 24-4-7-4 yaparak Spurs taraftarına tam gaz devam mesajı verdi ancak bunun böyle gideceğinin garantisini kimse veremez. Ama bana kalırsa Parker bilinçli bir oyuncudur. Özellikle yıllardır sakatlıklar sebebiyle çok başı ağrıyan takımının bu yıl da kendi yüzünden beklenenin altında kalmasını istemeyecektir. Fakat bu boşanmanın sadece ayrılmayla kalmayacağı da aşikar. Zira şu sıralar çiftin sahip oldukları 50 milyon dolar değerindeki evi paylaşamadıkları konusunda haberler var. Bir de evliliğe başlarken bir anlaşma yapmışlar. Detayları şu an için kimse tarafından bilinmiyor ama az çok Parker'a vuracağına tahmin etmek mümkün diye düşünüyorum.

Özetleyecek olursak elle tutulur hiç bir olumlu yanının olmadığını söyleyebileceğimiz bir karar. Umuyorum ki bu ayrılık Parker'ın oyununa etki etmez çünkü uzun bir aradan sonra Spurs'ü böyle izlemek çok büyük bir keyif. Maddi ve manevi kayıp yaşayacağı garanti olan 2007 Finaller MVP'si de bunu sahaya yansıtmayarak pozitif oyununu sürdürecek olursa birçoklarının saygısını bir kat daha fazla kazanacaktır.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

çok yakıştırıyordum bu ikisini o boy farkına rağmen :) , buraya kadarmış diyelim.