BIY AD

13 Aralık 2010 Pazartesi

Memo Dönüyor, Rolü Ne Olacak?

Utah Jazz başkanı Randy Rigby'nin açıklamasına göre önümüzdeki 2 hafta içinde forma giymeye başlayacakmış Memo. Bildiğiniz gibi geçen sezon playofflar'ın ilk maçında aşil tendonu kopan Memo sezonu kapamış veDünya Basketbol Şampiyonası'nda da oynayamamıştı. Ameliyattan sonra yaklaşık 6-8 ay civarı bir süre içinde parkelere döneceğini biliyorduk. Ancak Utah Jazz sezon başından beri Memo'nun dönüşüyle ilgili milli oyuncumuzun üzerinde baskı oluşturmamak için tarih vermekten kaçınıyordu. Bu yüzden Memo'nun All-Star arasından sonra döneceğine inandırmıştım kendimi. Sonunda beklenen açıklama geldi ve Memo'yu izlemeye devam edebileceğiz.

Diğer 4 temsilcimiz pek iyi bir sezon geçirmiyor ve Memo'nun da takımdaki eski rolünü alamama ihtimali bulunuyor. Önce diğerlerine kısaca değineyim: Ömer beklediğimiz gibi 5-10 dakika civarları alıyor. Semih de, O'Neal kardeşlerin sakatlıkları olmasa maksimum 10 dakikaya çıkabilir. Daha bir de Perkins dönecek Şubat civarında. Ama hakkını verelim, iki maçtır ilk 5 çıkıyor ve son maç biraz erken kopsa da 40 dakika civarında süre aldı ve son derece iyi oynadı. Hedo hücumda, uzun forvet olarak beklenilen katkıyı yapamadı. Şutör guard ve kısa forvet pozisyonları da çok kalabalık olduğu için dakika bulmakta zorlanıyor. Ersan'ın aldığı süreler biraz istikrarsızdı ancak Bogut'un sırtındaki ağrılar sebebiyle kaçırdığı maçlarda iyi performans göstererek Skiles'ın gözüne girdi. Tabii Gooden'ın sakatlığını da unutmayalım. Bucks'ın derin kadrosu nedeniyle Ersan'ın her maç 25 dakika alması pek de kolay gözükmüyor. Gelelim Memo'ya.

Sakatlığın etkisini ve hamlığını tamamen atana kadar zaten bench'ten geleceği neredeyse kesin Memo'nun. Ancak daha sonrası için de ilk 5'e yerleşmesine kesin gözüyle bakamayız. Al Jefferson beklenilen kadar iyi oynamıyor ancak boyalı alanda skor katkısı yapıyor takımına ve bench'e çekilmesinin takımı kötü etkileyeceğini düşünüyorum. Millsap ise sezona harika başlamıştı, yanılmıyorsam o zamanlar baktığımda 22 sayı, 11 ribaund gibi ortalamaları vardı. Hatta üç tane arka arkaya üçlük atarak Miami'ye karşı maçı uzatmaya götürmüştü ve sonrasında da Utah maçı kazanmıştı. Ancak Millsap bu iyi oyununu aynı şekilde sürdüremedi. Deron ve her geçen sezon geliştirdiği şutu ve Deron sayesinde verimli bir şekilde skor üretse de, savunmada biraz kısa kalıyor. Özellikle ribaund konusunda son 19 maçta sadece 1 kere çift haneye ulaşabildi Millsap. Jazz takımı, Boozer'ın gidişiyle beraber ligin en iyi ribaund alan takımlarından biriyken, bir anda ligin dibine düştü.

Memo ribaund konusunda Millsap'ten daha yetenekli değil ama boyu ve cüssesiyle rakiplerini daha iyi box-out edebilir. İşin hücum yönünde ise Memo'nun kenardan gelerek göstereceği şut performansları Sloan'un kararında etkili olacaktır diye düşünüyorum. Ben her zaman kenardan gelip enerji verecek oyuncuları sevmişimdir. Millsap bunlardan biri. Öte yandan Memo, oyuna ısınamadığı zaman, şutları girmeyince oyunu açmanızı sağlayamaz. Bu açıdan bakınca belki uzun vadede Memo'nun ilk 5'e yerleşmesi ve Al Jefferson'a post-up oyunları için boyalı alanda yer açması, Jazz açısından mantıklı olabilir. Ancak medyadaki beklenti ve görülene göre Memo, Jazz'da ilginç birşeyler olmadıkça bench'ten gelecek gibi gözüküyor. Sonuç olarak sağlıklı ve formda bir şekilde dönsün de, gerisi hikaye.

5 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

tamam memoyu severiz fln ama Al Jefferson ve Milsap varken Memo'nun yeri bench.2'side Memodan çok daha katkı veren uzunlar bence

worm dedi ki...

anca üçlük atar rolü bu daha ne olsun. birde gelir hava atar belki milli takıma gelirim falan diye. eşim izin verirse falan utahın yaz idmanları sıkmazsa falan.

Adsız dedi ki...

milletin ahı tuttu tamda dünya şampiyonası öncesinde sakatlandı..ehh alma mazlumun ahını tabiii

Adsız dedi ki...

Arkadaşlardaki Memo nefretini anlayamadım!?

Adsız dedi ki...

nefret ettiğimiz yok sevmiyoruz sadece.