BIY AD

14 Aralık 2010 Salı

NBA'de Bugün - 13.12.2010


12 maçlık galibiyet serisiyle Bucks karşısına çıkan Dallas'ın serisini uzatacağını düşünüyorduk ancak Jeninngs'i hesaba katmayı unuttuk. Genelde skora ağırlık veren ve takımını oynatma felsefesi olmayan Jennings'in 23 sayı 10 asistlk performansı takımını galibiyete taşıdı. Milwaukee organizasyon olarak guardların insiyatifine kalmış bir takım. Jennings-Salmons-Cdr gibi isimlerin ilk düşündüğü şey skor üretmek ve bu açıdan takımın diğer oyuncuları arka planda kalıyor. Jeninngs dün bol bol Bogut'a top indirdiği ve Dallas'a karşı pota altını da kullandıklarını görüyoruz. Ki Bogut'ta çok iyi bitiricilikle pota altında önemli bir performansa imza atmış. Ersan'da benchten gelerek 23 dakikada 12 sayı 3 ribaunt üretmiş.
Dallas cephesine bakıyoruz. İkinci çeyrek 18'e kadar çıkan ve o andan itibaren dengeli bir oyunla galibiyete ulaşabilecekleri bir Milwaukee var karşılarında. İlk yarıda Dallas muazzam oynadı cidden yani basketbol adına yapılması gerekenleri yaptı ve 9 sayı üstünlükle soyunma odasına gitti. Ancak ikinci devre potalarında 60 sayı gördüler ve bir anda ibre Bucks yönüne döndü. Bakıyoruz yine Nowitzki takımın en iyisi olarak dikkat çekiyor. Galibiyetlerde Dirk'e yardımcı olan Butler'ın dış şutunun girmemesi pota altında Chandler'ı kullanamamaları galibiyete ulaşmalarını engellemiş.

Chicago'nun Boozer'ın gelişiyle sınıf atladığı ortada. Dün Indıana karşısında üst üste 6.galibiyetlerini aldılar. Boozer'ın bu galibiyet serisindeki katkılarını görüyoruz dün gece de ortaya koyduğu 22 sayı 18 ribauntluk performans önemli bir forvet açısından. Belki Boozer'ın gelişi ile Noah ve Gibson'un ribaunt istatistikleri sekteye uğradı ama pota altında çok önemli bir bitiriciye sahip oldular. Ömer'in de sürelerinde bir azalma görüyoruz ama bekliyorduk zaten bunu. Dün 3 dakika süre bulmuş ve 1 asist ile oynamış. Maçın son çeyreği izlediğim kadarıyla çekişmeli geçti. Rose'un içeri penetreleri karşısında Pacers savunması çözüm üretemedi. Granger'ın oynamadığı bir maçta maçın bu kadar içinde olmaları bile olumlu onlar adına. Ancak kötü hücum ettikleri bir gerçek.

Ritmini bulan Miami önünde kimse duramıyor. Belki bu galibiyet serisi kolay bir fikstüre ve formsuz takımlara karşı denk geldi ama takımın kazanma alışkanlığını elde etmesi adına olumlu oldu ve gereken bir aşıydı. Bakıyoruz Wade yine en çok skor üreten isim olmuş. İlk çeyreğini izleyebildim maçın sadece ve izlediğim bölümlerde Ilgauskas'ın da verimli performansı vardı. Üçüncü çeyrek özetlerde gördüğüm kadarıyla oyunu kopartan yine LeBron olmuş. Zaten üç-dört maçtır üçüncü çeyreklerin adamı James oluyor. Bosh yine son günlerdeki iyi performansını sürdürmüş ancak savunmasına bakıyoruz West 26 sayı 12 ribaunt ile oynamış. Hornets rezil Sixers mücadelesinden sonra en azından toparlanma belirtileri gösterdi. Yalnız kritik anlardaki hücum sorunsalı devam ediyor. Son çeyrek sadece 9 sayı üretebildi Hornets. Takım adına bence genel sorun bu kritik hücumları kullanmaya çabalayan biri yok takımda. Paul bile bu konuda sınıfta kalıyor zaman zaman.

Batı'da göz ardı edilmemesi gereken bir takım Utah Jazz. Dün gece Warriors karşısında Williams'ın 30 sayı 10 asistlik performansıyla galibiyete yürümüşler. Bence bu sezon Utah'ın en büyük kazancı ne Jefferson ne de ilk beş çıkan Millsap'ın gösterdiği performans. Krilenko'nun kontrat sezonu en büyük kazançları oldu çünkü çok akıllıca oynuyor ve gerekli müdahaleleri tam zamanında yapıyor. Deron'dan sonra bu takımın en iyi oyuncusu olarak onu gösterim şu anda. Dün benchten gelen Miles'ta oldukça iyi bir performans sergilemiş. Golden State cephesinde Curry'nin yokluğunda R.Williams'ın iyi maçları oldu ancak bir Curry etmediğini görüyoruz. Mantelite değişimi de var Warriors'ta. Belki bu son dönemde uygulayamıyorlar onu ama sezon başında savunma konusunda önemli atılımları mevcuttu. Kısaların bu kadar etken olduğu bir takımda Lee ve Biedrins'in bitiriciliği daha iyi olmak zorunda.

Sezona play-off hedefi ile yola çıkan ancak şu ana kadar arzu ettikleri hedefe yönelememiş iki takımın maçı vardı dün gece. Memphis Randolph'un son zamandaki yükselen formu ile galibiyete uzanmasını bildi. Randolph 25 sayı 20 ribaunt ile Blazers pota altına karşı önemli bir performansa imza attı. Benche çekilen Mayo'nun da iyi bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Portland'a baktığımızda Spurs karşısında bolca şut kaçıran Roy bu istatistiğine devam etmiş. Benchten hiç katkı alamıyorlar ki en büyük eksiklikleri bu.

0 FARKLI FIKIR: