BIY AD

16 Aralık 2010 Perşembe

NBA'de Bugün - 15.12.2010

Lakers Doğu Turnesi'nin dördüncü maçında Indıana'ya konuk oldu. Maçın hemen başında skorda üstünlüğü eline geçiren Lakers galibiyete de rahat uzandı. Kobe Bryant'ın 31 sayı 6 asist ile oldukça efektif bir mücadele geçirdiği maçta Artest'in de savunma konusunda ipleri eline alması Lakers'ı galibiyete götüren faktörlendendi. Gasol'de sürelerinin düşmesi ve 28 sayı ile kendini bulması ile hücumda da verimliliğini kazandı Lakers. Pacers cephesinde Granger'ın düşük yüzdede kalması Pacers'ın oyunun içinde olmasını önledi. Fisher'a karşı guard rotasyonunda oldukça iyi performans sergilemesine karşın Collinson takımını galibiyete taşıyamadı.

Los Angeles'ın bir diğer takımı olan Clippers'ta Doğu yakasındaydı dün gece. Ancak onlar sevinen taraf olamadılar Griffin'in 20 sayı 18 ribauntuna rağmen. İkinci devrenin başlamasıyla beraber hücumda fazlasıyla verimli olan Sixers skorda avantajı eline geçirdi ve maçı kazanmasını bildi. Holiday'in 24 sayı 6 ribaunt 5 asist ile öne çıktığı gece de Iguodala'da oldukça verimliydi.

Evinde G.Wall'sız Charlotte'u ağırlayan Memphis üst üste dördüncü galibiyetini aldı. Mayo'nun benchten gelerek bulduğu 24 sayı ve Rudy Gay'in 23 sayı 6 ribaunt 5 asist ile oynaması ve tekrar ritimlerini bulması takım için ve oyuncular için önemliydi. Henüz ilk yarıdan maçı kazanmayı garantileyen Memphis'e karşı Bobcats'in 12 kişilik rotasyonunun tamamı dakika buldu. Dj Agustin 10 sayı 7 asist 3 top çalma ile Bobcats'in en etkili ismi oldu.
12 maçlık galibiyet serisi Bucks önünde son bulan Dallas evinde Portland'ı zorlansa da geçmeyi bildi. Maçın ilk devresinde Portland bolca şut kaçırırken ikinci yarı bunu düzeltmesine rağmen geriden gelip öne geçmeyi başaramadı. Dirk'in yanında Butler'ın maçın başından beri oldukça etkili olduğu mücadelede Kidd 11 sayı 7 ribaunt 6 asistle önemli bir katkı sergiledi. Portland'da ise Aldridge 35 sayıyla oynayarak ikinci yarı geri dönüş için çok çabalasa da yeterli olmadı. Brandon Roy son dönemdeki verimsiz performansını da sürdürmeye devam etti. Sakatlığı dolayısıyla oyunu iyice şuta dayalı hale gelen Roy artık iyiden iyiye takımda göze batan isim hale gelmeye başladı.

Miami Heat üst üste 10.galibiyetini evinde Cleveland'a karşı elde etti. Maç genelde ortada geçerken Heat'in fazlasıyla zorlandığını gözledim. Son maçlarda takımının skor bakımında lideri olan Wade dördüncü çeyreğin başında üst üste bulduğu sayılarla Heat'i bir adım öne taşıyordu. Wade'de maçı 28 sayıyla tamamlayarak yine maçın en skoreri oluyordu. Maçın kalan bölümünde Cleveland'ın geri dönüş çabaları mevcuttu ve bu noktada James başta olmak züere bol bol serbest atış çizgisine gitti Miami. Maç boyu 41 serbest atış kullanan Heat bu noktada %65 isabetle kalınca maç sıkıntıya girdi. Cleveland ilk beşinin tamamı çift haneli rakamlar üretse de benchten beklediği katkıyı alamadı. Arroyo'nun oynamadığı maçta ise Heat'te ilk beş başlayan Chalmers takım adına ekstra katkıyı sağlayan isimdi.

Chiacgo üst üste 7.galibiyetini Kanada'da elde etti. Maçı kısa sürede kopartan Chicago'da Boozer 34 sayı 12 ribauntluk performansıyla Bulls adına dikkat çeken isim oldu. Chicago adına önceden Rose'un 6 sayıda kaldığı bir maçı kazanmak pek mümkün bir olay değildi ancak Boozer'ın gelişi ile Rose'un da rahatladığını görebiliyoruz. Benchten de 34 sayılık katkı bulan Chicago'da Ömer maçın kopmasından dolayı 10 dakika süre buldu ve 2 sayı 1 ribaunt 1 blok ilem ücadele etti. Toronto'da Barbosa benchten gelip 21 sayı bularak dikkat çekse de takımını galibiyete taşıyamadı. Ed Davis'te 10 sayı 10 ribaunt ile olumlu bir performansa imza attı.

Ligde şu ana kadar sadece 3 mağlubiyeti bulunan San Antonio Spurs evinde Milwaukee'yi çok zorlu bir mücadelenin sonunda mağlup etmeyi başardı. Ginobili maçın son saniyesinde gönderdiği basketle takımına üst üste 6. galibiyetini getirdi. 9/13 isabetle 26 sayı bulan ve takımını galibiyete taşıyan oyuncu olan Manu sezon başından beri formunu biraz olsun düşürmedi. Parker ve Duncan da performanslarıyla galibiyete oldukça önemli katkıda bulundu. Bucks cephesinde Ersan ilk beş çıakrak 30 dakika süre aldı ve 13 sayı 6 ribaunt üretti. Ancak uzun rotasyonunda Gooden'ın benchten gelerek 20 sayı bulması ve Bogut'un 15 sayı 7 ribaunt 7 blok ile katkı vermesi bir sonraki maç Ersan'a tekrar bench yolunu gösterebilir. Bir önceki maçta Dallas'a karşı fazlasıyla etkili bir performans gösteren Jennings aynı performansını Spurs'e akrşı yansıtamaması mağlubiyeti getiren faktördü.

Batı'da tekrar ritim tutturan takımlardan olan Oklahoma City son olarak evinde Rockets'i mağlup etti. Durant 32 sayı 7 ribaunt 4 asist ile takımını galibiyete taşıdığı maçta Thunder 16 top kaybı ile oynamasına rağmen galibiyete ulaştı. Oklahoma'da benchten gelen Harden'da Rockets maçıyla kendini buldu ve uzun bir aradan sonra etkili oldu. Rockets ise benchten buldukları 36 sayıya rağmen dış şutta sınıfta kaldı. %40 ile üçlük bulmalarına rağmen 22 kez çizginin arkasından top kullanan Rockets verimsiz gözüktü.

Savunma konusunda zaafları olan iki takımın mücadelesinde tam 250 sayıyı gördük. Suns'ta tam 7 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken Nash 11 sayısının yanında yaptığı 19 asist ile eski günlerinden bir resital sundu. Suns'ta dikkat çeken nokta ise Hidayet'in iyice takımda gözden düşmesi oldu. Sadece 15 dakika süre bulabilen Hidayet oldukça isteksiz göründü ve sadece 2 sayı bulabildi. Bu sezon Wolves adına ekstra performanslar kaydeden ve öne çıkan isim olan Love yine 23 sayı 16 ribaunt ile oldukça başarılı bir performans sergiledi.

Hornets son zamanlardaki kötü basketbolunu sürdürse de dün gece galibiyete uzanmayı başardı. Bir ara Sacramento karşısında 20 sayı geriye düşen Hornets acaba bir yenilgi daha mı geliyor dedirtse de ikinci devre maçı çevirmeyi başardı. Son dönemde maçların ilk bölümünde iyi oynayıp son bölümünde maç kaybeden Hornets'in bu sefer ikinci devredeki oyunu ile maçı kazanması takım adına önemliydi. Paul ve West'in ilk beşten Thornton'un da benchten gelerek gösterdiği katkılarla galibiyete uzanan Hornets rahat bir nefes almış oldu. Sacramento'da ise guard rotasyonunda Udrih ve Evans takımını taşıyan isimlerdi ancak mağlubiyete engel olamadılar.

2 FARKLI FIKIR:

Onur dedi ki...

Miami maçını bende izledim. Yorumuna pek katılmıyorum; Miami Heat zorlando değil, zorlamadı pek. Maç boyunca adam gibi savunma yapamadılar Cavs guardları habire içeri girdi dur diyen çıkmadı. Hele ilk çeyrek uyudu tüm takım. Ama maç boyunca miami nin kazanacağı belliydi

Adsız dedi ki...

bu yoruma katılıyorum bende maimi ilk yarı handikap alığımdan maçı izledim ama resmen kendilerine sövdürtmek için oynayan bi miami vardı adamlar sallamadı bile maçı,bi ara ulan yoksa lebron maçı sattımı filan diye düşündüm ama maçı kazanacakları o kadar belliydi ki..olsun buda bana ders oldu bi müddet miamiye handikap almıcam