BIY AD

13 Aralık 2010 Pazartesi

NBA'de Bugün - 12.12.2010

Yeni kurulan kadronun etkisi ile sezona kötü bir başlangıç yapan Knicks kadronun oturmasıyla beraber önemli bir ivme yakaladı. Yazın kadrosuna kattıkları Amare'nin müthiş formu ve Felton'un iyi oyunlarıyla dün gece galibiyet serisini 8 maça çıkardı. Yüksek skorlu bir mücadeleye sahne olan maçta Knicks Amare'nin 30 sayısı ve Felton'un 17 asistlik müthiş performansıyla galibiyete uzanan taraf oldu. Chandler 27 sayıyla oynarken çaylak Fields'ta 18 sayı ile önemli bir katkı sağladı. Sakatlığı dolayısıyla iki maç kaçıran Melo dün gece Msg'de dönüş yapmı olsa da bu takımının galibiyetine yetmedi. Benchten de Lawson ile ekstra katkı bulan Denver'da bir diğer guard Billups'un kötü bir gece geçirmesi yenilgi hanesinin artmasına neden oldu.

Doğu Turnesi'ne kötü başlayan Lakers, Nets önünde zorlanmasına rağmen kazanmasını bildi. Gasol'un çok süre almasından yakınan Jackson uzun rotasyonundaki sıkıntıdan ona fazla süre vermeye devam ediyor. Gasol dün de 42 dakika oyunda kaldı ve double-double yaptı. Maçı Lakers'a getiren isim ise Kobe oldu. Son çeyrek maça ağırlığını ortaya koyan Kobe takımının kötü bir dönemde olmasına rağmen galibiyeti getiren isim oldu. Nets üst üste yedinci yenilgisini aldı dün gece ancak beklenmedik şekilde maça ortaktılar ve galibiyet şansları da vardı ancak Harris'in kritik anlarda yaptığı kötü tercihlerle galibiyete uzanamadılar.


Batı'da liderliği elinde bulunduran Spurs don dönemin formda takımlarından Portland'ı evinde ağırladı. Baştan sona oyunda üstün taraf olan Texas ekibi rahat bir oyunla galibiyete uzanmasını bildi. Portland cephesinde Roy'un kötü şuy yüzdesi ve fazla zorlamaları Portland'ın skorda Spurs'u yakalamasına engel olurken takımdan gönderilmesi gündemde olan Camby Portland'ın en iyisi olarak dikkat çekti. Spurs'te gecenin dikkat çeken ismi ise ne Manu ne de Duncan oldu. Benchten gelen Hill 22 sayısı ile takımını glaibiyete taşırken doğru zamanda kullandığı şut tercihleri ile iyi bir maç çıkarttı. Ayrıca bu maçın Duncan'ın kariyerindeki 1000. normal sezon maçı olması atlanmaması gereken bir not olarak dikkat çekiyor.

Oklahoma evinde ligin zayıf ekiplerinden Cleveland'ı ağırladı. Galibiyete rahat bir şekilde uzanan Thunder'da Durant ve Westbrook dışında benchten gelen Harden'ın skorer oyunu önemliydi. Bu sezon bir çok kötü maç çıkartan ve etkisiz eleman olan Harden'ın devreye girmesi hem kendisi hem de takımı için fazlasıyla önemli bir gelişme. Maç boyu 16 top kaybı yapan ve %33 şut isabetinde kalan Cavaliers'ta 9'u hücum 16 ribaunt toplayan Varejao tek dikkat çeken isim oldu.

Ligin elit uzunlarından Howard ve çaylak Griffin'i karşı karşıya getiren mücadele de gülen taraf Orlando oldu. Henüz ilk çeyrek 35 sayı bulan Orlando skor avantajını ele geçirdi ve maç boyu bu üstünlüğünü korudu. Nelson'un 17 sayı 9 asistlik performansının yanında Bass'ın double-double'ı Magic'i galibiyete götürdü. Lewis ise bir iki maçlık iyi oyununa anlaşılan yine nokta koymuş. Clippers cephesinde tahmin edildiği gibi skor yükünü çeken isimler 28 sayıyla oynayan Gordon ve pota altında 27 sayı bulan Griffin oldu.

0 FARKLI FIKIR: