BIY AD

9 Şubat 2011 Çarşamba

30 Değil 22 Milyon Dolar

Geçtiğimiz günlerde Celtics'in, pivotu Perkins'e 4 yıl için 30 M$ teklif ettiği ve Perkins'in de bu kontratı reddettiğine dair haberler çıkmıştı. İlk başta refleks olarak "Hadi ya, nasıl kabul etmez." gibisinden tepkiler vermiştik. Bu şaşkınlığımızın sebebi Perkins'in önerilen kontrata layık biri olmamasından değil de takımının ilk beşindeki 5. opsiyon olmasından kaynaklanıyordu muhtemelen. Takımdaki diğer isimlere baktığımızda bariz bir şekilde geride kalıyordu Perkins ama oynadığı basketbolla bu kontratı hak ettiğini düşünüyordum ben açıkçası.

Gelin görün ki günahını almışız zaten adamın. Çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve aslında Celtics'in kendisine 30 değil de 22 milyon dolar önerdiğini söylemiş Perkins. Başka bir takımda olsa bu şekilde düşünmeyebilirdim ama Celtics'teki önemi ve yaptıkları itbariyle bu kontratı reddetmesi doğal. Her ne kadar çok göz önünde bulunmasa da, yıldız seviyesinde olmasa da Celtics'in olmazsa olmazlarından. Hatta geçtiğimiz sene finallerde yaşadığı sakatlık şampiyonluğun Celtics'ten Lakers'a kaymasına sebep olmuştu. Garnett ile beraber takım karakterinin vücut bulduğu, savunma direncinin başladığı isim kendisi. Müthiş bir sertlik ve savunma direnci katıyor Celtics'e.

Bu yaz sınırlı serbest olacak yani Celtics, Perkins'in kabul ettiği teklif ile eşleşip onu takımda tutabilecek. Şöyle bir bakınca ligde pivota ihtiyacı olan takımlara, herhalde en korkutucu senaryo Miami'ye gitmesi olur. Otomatik şampiyon bile yapabilir bu hamle Miami'yi sezon başında. Ama onların önereceği senelik 7 milyon civarında kontratla Celtics kesinlikle eşleşecektir. Zaten ne yalan söyleyeyim ben başka bir takıma da yakıştırmıyorum bu adamı.

2 FARKLI FIKIR:

Onur dedi ki...

Bizim gözümüz Mark Gasol'de. Zaten Joel Anthony defansif olarak. Perkins kadar iyi olmasa bile

Adsız dedi ki...

Bu Kendrick sadece pota altından big Baby kadar bitirici olabilse hakeder o parayı ama defansı iyi olduğu kadar hücumuda vasatın oldukça altında Faul atışıda sokamıyor doğru dürüst.