BIY AD

8 Şubat 2011 Salı

3'lük Yarışmasına Katılanlar Belli

NBA.com yazarı John Schuhmann, All-Star hafta sonunda üçlük yarışmasına katılacak oyuncuları açıkladı: Ray Allen, Paul Pierce, Daniel Gibson, Kevin Durant, James Jones ve Dorell Wright. Ray Allen'ın katıldığını biliyorduk, Paul Pierce da garantiydi. Diğerlerine biraz değineyim. Öncelikle Dorell Wright'ı tamamen unutmuştum önceki yazdımda, kendisi elbette hakediyor. Ne de olsa ligin en fazla üçlük atan oyuncusu ve bunu %42 civarı bir isabet oranıyla yapıyor. Daniel Gibson ile James Jones da gerek maç başına buldukları isabet sayısı gerek yüzdeleri ile ligin sayılı şutörleri arasındalar. Geriye Durant kalıyor.

İşte onu anlamadım. Son üç sezonda en kötü şut yüzdesine bu sene düştü Durant: %34.5 ile... Tamam belki geçmiş sezonlara göre çok daha fazla üçlük deniyor ve haliyle daha çok isabet buluyor ama %34.5 vasattır NBA'de. Durant'ın alınmasının ardındaki sebep muhtemelen yarışmaya bir süper yıldız sokarak popülariteyi arttırmak diye düşünüyorum. Çünkü geri kalan isimlerden Afflalo, J-Rich, Billups gibi isimler daha çok hakediyorlardı. Benim önceki yazıdaki seçimlerimden Bibby ise sezona müthiş bir başlangıç yaptıktan sonra yavaş yavaş bir düşüşe geçmişti. Meğerse yavaş falan değilmiş, adam yakında %10 isabet oranına düşecek. Bu nedenle, sezon ortalamaları müthiş olsa da, onun alınmamasını anlayabiliyorum. Keza aynı şekilde Morrow son 1.5 ayın çoğunu sakat geçirdi, döndüğünden beri yedekten oyuna girip kısıtlı süreler alıyordu, yeni yeni ilk 5'e yerleşti. Ray Allen'a "Katılacak mısın?" diye sorulduğu sırada Morrow henüz sakattı... Aynı şekilde Bonner'a da sakatlığı nedeniyle yazık oldu diye düşünüyorum %50'nin üzerinde üçlük atıyor ama yaklaşık üç haftadır oynayamadığı için yarışmada yer alamayacak...

Yarın hem yarışmayla ilgili birşey yazarım hem de bir anket koyarım.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

horse a ne oldu? en son horse şampiyonuydu durant.

Semih. ~ dedi ki...

gibson kazansın isterim şöyle retro giysin bide uw

Adsız dedi ki...

gibson ilk turda 20+ ikinci turda 25+ atarak kazanır.ancak neden anthony parker gibi ligin sayılı şutörlerinden olan birinin alınmadığını anlamadım.

siriusjames dedi ki...

Geçen sezon %53,6 ile atarak NBA tarihinin sezon rekorunu kıran bir adamın orada olmaması da ilginç..