BIY AD

8 Şubat 2011 Salı

Batum: Defans Rose'un Neyine?

Portland'ın Fransız forveti Nicola Batum, takımının dün sabaha karşı Chicago'yu yendiği maçtan sonra Rose hakkında ilginç açıklamalarda bulundu. Rose'un iyi bir savunmacı olmadığını dile getiren Batum şunları söyledi: "Hepimiz biliyoruz ki Rose'un hücumu çok iyi ama aynı zamanda savunma da yapmalı. Kendisi iyi bir savunmacı değil. Bunu bildiğimiz için Andre Miller'ı savunamayacağını tahmin ettik ve maç boyunca onun üzerinden oynadık. Miller da 27 sayı-11 asistle müthiş bir iş çıkardı."

Batum'un söylediklerinde büyük oranda haklı olduğunu düşünüyorum. Mesela Miller'ın müthiş bir oyun çıkardığı konusunda haklı. Bu sene epey Portland maçı izledim ve diyebilirim ki sezonun en iyi maçını oynadı Miller. Ama onun bu performansını Rose'un zayıf savunmasına bağlayarak biraz da kendi arkadaşına ayıp ediyor Batum. Rose sahiden de çok iyi bir savunmacı değil, yani gayretli, çabuk falan ama savunmayı bilmiyor. Ancak Miller'ın dün gece coşmasında ise Rose'un yanı sıra Boozer'ın da payı var. O ne kadar kötü bir pick'n roll savunmasıdır öyle Boozer... Blazers her ikili oyundan sayı çıkardı neredeyse. Hal böyle olunca Aldridge kariyer, Miller ise sezon rekoru kırdı aynı maçta. Ligin en iyi savunma takımlarından olan Bulls'a da yakışmadı böyle bir etiket.

3 FARKLI FIKIR:

siriusjames dedi ki...

Batum önce kendisine baksın, Deng'in onun savunmasında 40 sayı attığı ilk maçı unutmadık. Rose'un bir PG olarak 6'8'''lik batumdan fazla top çalma ve blok istatistiği olduğunu da belirtmek lazım tabi. Böyle bir açıklama yaparak Rose'u hırslandırdığı için de teşekkür ediyoruz kendisine, son saniyede serbest atış kaçırdığı Clips maçının rövanşında intikamı deplasmanda 18 sayı farkla ve 32 sayı 11 asistle aldığını unutmayın. Derrick Rose ligdeki en özel oyunculardan biri.

İlk sene ROY, ikinci sene all-star yedeği ve geliştirilmiş bir mid-range, 3. sene all-star starter ve geliştiriyorum deyip %37ye çıkardığı üçlük yüzdesi, söylediğinde herkesin dalga geçmesine rağmen gerçek olduğu ortaya çıkan MVP olma iddiası, son saniyede serbest atış kaçırıp yenilmemize neden olduktan sonraki maçlarda şu ana kadar %90 civarında faul atması.

Hem Miller'ın hem LMA'nın coşmasını sağlayan yüzyılın savunmacısı Boozer'a da sevgiler. Unutmadan:

"More outstanding yet are Rose’s individual defensive numbers. According to Synergy Sports Technology, Rose has allowed just 0.77 points per possession overall on defense this season, an elite mark for any defender, regardless of position. Chris Paul (0.86 points per possession allowed), Rajon Rondo (0.83 PPP allowed), and Russell Westbrook (0.92 PPP allowed) –- all excellent defenders -– have been trumped statistically this year, and by no slim margin. Rose has each of those players handily beat, and boasts a shockingly comprehensive defensive profile."

siriusjames dedi ki...

Biraz realgmde takıldım bu konu için az önce, Batum böyle bir şey söylemediğini yazmış blogunda:

http://www.oregonlive.com/blazers/index.ssf/2011/02/nicolas_batum_clarifies_his_co.html

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Batum iyi savunma yapamamış bile olsa Rose'un savunması iyi değil demeye hakkı yok mu sence?

Bence bu çok tehlikeli bir mantık.İnternetteyken çok görüyorum bu mantığı.Gerçek hayata yansımasını ise kaygı verici buluyorum.

Kendi gibi düşünmeyenlere cevap vermenin çok kolay ve yaygın yolu , sen önce kendine bak demek.Sıradan bir adamın da fikir , görüş beyan etmesini engeller bu mantık.Siyasete girmek istemem ama AKP mantığıdır bu benim gözümde.Tek tip düşünen, sorgulamayana, yeni fikirlere açık olmayan bir düşünce tarzı.

Kaldı ki Batum ben iyi savunma yaptım demiyor.Rose hakkında yorum yapıyor.Kendi savunmasının konuyla ilgisi yok bence. Ha bana sorarsanız bence de Miller'ın performansı sadece Rose ile alakalı değil.Boozer'ın da payı var.Ama dediğim gibi verilecek cevap Batum'un savunmasıyla ilgili olmamalı.

Sadece en iyiler eleştirebilir mantığı bu çünkü.Başkasının söz hakkı yok demektir çünkü bu.